TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

u An Akl覺n覺zda Hangi Saat Var?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: u An Akl覺n覺zda Hangi Saat Var?

Mesaj asymptote » 19 ub 2012, 00:18

Drago yazd覺:..ancak ben u aamada daha deiik ve rutin d覺覺 bir tasar覺m peindeyim..

zellikle orta ya ve 羹zeri kimseler bence saat se癟imlerinde muhafazakar davranmal覺lar. Yeni, farkl覺 ve rutin d覺覺 tasar覺mlar 癟abuk eskirler, klasik tasar覺mlar ise 繹l羹ms羹zd羹r genelde. Elbette bileinize takt覺覺n覺zda sizi mutlu edecek ve s覺k覺lmayaca覺n覺z bir saat al覺rsan覺z sorun yok demektir. Ben ya癟a sizden k羹癟羹羹m fakat imdiden bir "exit watch" alma peindeyim. imdilik hem b羹t癟e hem de saat k羹lt羹r羹 olarak hen羹z b繹yle bir tercihi sonland覺rmaya haz覺r deilim. O saati ald覺覺m g羹n ite arkama yaslan覺p kalabal覺覺 seyrederim diye d羹羹n羹yorum.. :D
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj drk » 19 ub 2012, 00:19

襤yi hota 癟ok abart覺yorsunuz bence grand seikoyu :?
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj Drago » 19 ub 2012, 00:31

Drago yazd覺:Resim

Bug羹n gittim ve bunu birde bileimde g繹rd羹m...iyice beendim...襤lgin癟 olan otomatik bir saat i癟in olduk癟a ince ve hafif oluuydu ;)

Ben bu saatte hem bir dress watch hem de spor bir saatte olabilecek 繹eler g繹r羹yorum...Prestij ve marka imaj覺 da eksik deil...Ayn覺 zaman da y覺llar sonra da deerini ve 覺kl覺覺n覺 koruyabilecek tasar覺m 繹zellikleri de var diyorum...

Yani saatte arad覺覺m bir 癟ok 繹zellik var...
Kullan覺c覺 avatar覺
Drago

Ya: 61
Kay覺t: 26 Ara 2011, 01:09

Mesaj asymptote » 19 ub 2012, 00:31

Drk yazd覺:襤yi hota 癟ok abart覺yorsunuz bence grand seikoyu :?

f/p olarak sence daha iyisi var m覺? Belki Rolex, Milgauss ve baz覺 modelleri..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj mucadeleci » 19 ub 2012, 00:34

Drk yazd覺:襤yi hota 癟ok abart覺yorsunuz bence grand seikoyu :?

*Drk bilgi ve birikimine g羹vendiim birisi olarak sana soruyorum, hangi noktada "Grand Seiko Hi-Beat" i abart覺yoruz?
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

Mesaj drk » 19 ub 2012, 00:46

Kalite tamam ama ucuz saatler deillerki, bu fiyata rakip 癟ok 羹stelik kalitelerinin de gsden aa覺 kal覺r yan覺 yok.

Grand seiko k繹t羹 veya dediklerinizi haketmiyor demiyorum. Grand Seiko bir yerde dursun ama baka markalar-modeller de var. Olaya objektif yaklamaya 癟al覺覺yorum. 繹yle soray覺m, bu fiyat kategorisinde sizin ilk 5teki saat nedir(1 numarada GS olduunu varsay覺yorum) ve dier 4 tanesinin hangi k覺s覺mlar覺 hounuza gitmiyor?
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj asymptote » 19 ub 2012, 01:13

1- Zenith El Primero 36000 vph
2- Rolex Milgauss
3- Grand Seiko 36000 vph
4- IWC Portekiz
5- Rolex Explorer (d羹z indeksli, cyclopsuz)

Bu saatlerde houma gitmeyen 癟ok az ey var.. GS kendi in-house makinesiyle f/p olarak isvi癟re markalar覺n覺n bir癟ounu geride b覺rak覺yor, bu y羹zden de benden takdir g繹r羹yor Drk ;) Ayr覺ca tasar覺m覺na bay覺l覺yorum. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj mucadeleci » 19 ub 2012, 01:39

繹yle izah etmeye 癟al覺ay覺m; "Grand Seiko Hi Beat" seviyesindeki saatler i癟inde houma gitmeyen y繹nler demeyelim de, GS nun COSC deerlerinde hatta 羹zerinde bir performans覺 var, teknik verileri senin Panerai Bronze ile benzer (ikisinin t羹m 繹zelliklerini kar覺lat覺rmad覺m ama akl覺mda kald覺覺 kadar覺 ile 癟ok yak覺nlard覺). Kasas覺nda kulland覺覺 癟eliin Rolex in kulland覺覺 癟elikten daha kaliteli olduunu belirtmi Seiko (marka ismi vermeden malzeme ismi vererek), Rolex ile k覺yasl覺yorum 癟羹nk羹 benim i癟in 2. s覺rada Rolex GMT master yer al覺yor u anda. Dier 4 羹 i癟inde ne diyebilirim ki gayet iyiler ama masaya yat覺r覺rsak 1 numaran覺n yeri bence 癟ok hakl覺.

Not: Aa覺daki liste aniden gelmi bir soruya abondone verilmi bir cevap :) fiyatlar覺n覺 tam olarak bilmemekle beraber san覺r覺m birbirine yak覺nlar.

Grand Seiko Hi Beat
Rolex GMT Master (癟elik)
Perrelet Moonphase
Glash羹tte Original Senator Panorama Date with Moonphase
Zenith El Primero Hi Beat (tasar覺mlar覺 bozulmadan 繹nceki modeller diyeyim :) )
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: blumenberg, Google [Bot] ve 28 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners