TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? / Daily Wrist Shot Arşiv

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? Daily Wristshot

Mesaj nickynick » 08 Şub 2012, 16:05

havin34 yazdı:ben ilk defa bir foruma yorum attım henüz resim yüklemeyi bilmiyorum :) ama çok keyifli gözüküyor burası :)
şimdilik söyleyeyim swatch'ın altın İstanbul serisinden bir saat var :)
yalnız sizden bir ricam var.Erkek arkadaşıma saat alacağım sevgililer günü için bana yardımcı olabilir misiniz :)
siz bu işin ustadı gibi gözüküyorsunuz :)

Saat danisma forumuna bir goz atin, orada erkek arkadasina uygun bir saat kesinlikle bulursun. Bulamazsan oraya nasil bir saat aradigini tasvir eden bir konu acin, birlikte en uygun saati buluruz.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Thevenin » 08 Şub 2012, 16:43

boz80 yazdı:bölünerek mi çoğalıyorlar :shock:

Bolunerek degil, biner biner cogaliyorlar :D 1/1000s fans nerede beyler 2 adet daha katilmis :D :champ: Nicky suda 1/1000s hassasiyetinde hareket ettiginden elzem beyler :thumbup: :D

NickyNick yazdı:Evet, muhtemelen biz deneriz onu ACC ile, raporunu da veririz burada :D

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj drk » 08 Şub 2012, 19:17

Nicky :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mucadeleci » 09 Şub 2012, 08:39

Razz yazdı:Dün yine rutin saat mağazası ziyaretlerimden birindeydim.. Arkadaşlarımla çay içip sohbet ederken tezgahın arkasında gözüme çarpan bir saat içimdeki Eterna'yı çok farklı bir noktadan uyandırdı :D

Genelde vintage saatleri gerek kozmetik kondisyonları gerekse mevcut ve/veya potansiyel problemleri nedeniyle pek tercih etmem.. Ancak her daim aklımın bir köşesinde tuttuğum bazı istisnai saatler vardır.. Mesela;
- ROLEX Date Just 1603 TT Jubilee Champagne QuickSet Hesalite..
- OMEGA Constellation ''Pie Pan'' Chronometer Gold veya Gold Filled..
- Jaeger Le Coultre Reverso SS veya Gold..
- CARTIER Santos TT Bracelet..

Yukarıdaki listede yer alan DateJust'ın Non Quick Set versiyonunu değerli dostum Acc sayesinde uzun bir süre taktım ve nispeten hevesimi aldım diyebilirim.. Yine Acc'nin bu bahsi geçen DateJust'ında yer alan kısmi Pie Pan efekt de bana Constellation özlemimi unutturdu bir bakıma.. Ancak Reverso ve özellikle Santos ikonik, benzersiz dizaynları ve kanımca köşeli kasanın zerafetini en iyi taşıyan saatlerden olmaları sebebiyle bende özel bir yere sahip şekilde kalmaya devam etti..

Primary hedef olmasa bile her daim Razz's Vintage Directory dosyasında kayıtlı bu iki efsaneden birinin karşıma çıkması durumunda zaten tepkisiz kalmam çok zordu.. Haliyle bu ufaklık da yaşına göre makul kondisyonu ve almost trouble free quartz kalbiyle vakit geçmeden bileğimde yerini aldı.. :thumbup:

Resim

Resim

Muhtemelen genç TSFers bana gerçekten bu saate para verdim mi diye soracak, Bond bana bilezikte Cemil İpekçi nüansı gördüğünden bahsedecek, Thevenin munis bir vintage diyecek, Clk satarsan haberim olsun hanıma alırım diye takılacak, eğer dikkatini çekerse Sedir Hoca'dan belki olumlu bir yorum gelecek vs vs :D
Fakat gerçek değişmeyecek; bu klasik bir Cartier Santos beyler.. 8-) Like it or not.. ;)

Resim

*Razz bu Santos çok güzelmiş :thumbup: halen duruyor mu ? birde model yılı nedir ? ...heyecanlandım sabah sabah :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj razz » 09 Şub 2012, 09:24

@mucadeleci: Saat artık bende değil.. Gerçekten çok severek taktığım bir saatti, yine denk gelsem yine alırım :thumbup: Bendeki model 1990lar'ın sonu 2000ler'in başı tarihliydi.. Halen aynı saat üretiliyor hem pilli hem de otomatik kalibrelerle.. Güncel modelin bilezik tokası gizli tabir ettiğimiz şekilde revize edilmiş ancak Cartier logosu yok artık üzerinde..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj razz » 09 Şub 2012, 11:06

Razz yazdı: - ROLEX Date Just 1603 TT Jubilee Champagne QuickSet Hesalite..

Şimdi farkettim de DJ'ın Model Ref. Nr. yanlış yazmışım, doğru Nr. 16013.. ;)
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mucadeleci » 09 Şub 2012, 19:05

*Razz teşekkür ederim :thumbup:
Dün akşam AVM de gezerken bir gözlük mağazasında uzun süredir aklımda olan bir gözlüğe kesin olarak karar verdim, fakat satın almadım zira gözlük mağazası olan sevdiğim bir arkadaşım var, benim başka yerden alışveriş ettiğimi görürse veya duyarsa beni daha uygun fiyatlar söyleyerek dövmekten beter edeceği ve dahada önemlisi gönül koyacağı için, satın alma vaktim geldiğinde kendisinin yanına gitmeyi planlıyorum gözlük için. bahsi geçen "SANTOS DE CARTIER RIMMED SUNGLASSES" aşağıdaki linkte, bu "SANTOS DE CARTIER GALBÉE WATCH" da bu gözlük ile takım olur diye düşündüm ve senin saat hakkındaki görüşlerini almak istedim ve sen güncel olarak üretildiğini söyleyince Cartier in sitesinden de inceledim, uygun fiyatlı ve temiz bir ikinci el tercihim olacaktır ki bu konudaki fikir ve deneyimlerin benim için önemli.

http://www.cartier.com/show-me/accessor ... sunglasses

Edit: link copy paste yaptım ama çalışmıyor bu yüzden foto yükledim.
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj razz » 09 Şub 2012, 19:36

Dostum sen zaten yapmışsın Perfect Match ;) Saati bulmak kalmış geriye :)
Bu arada bahsi geçen Santos'ların boyutuna dikkat etmişsindir umarım..?
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Archimed, cihanmert, Cimuanos, cLauXe, gargamell, onur226, timeluxury ve 119 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners