TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot PRC200 Automatic Tavsiye Talebi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tissot PRC200 Automatic Tavsiye Talebi

Mesaj herofb » 04 May 2010, 08:26

Merhaba,hoşgeldiniz.Belirttiğiniz fiyat aralığında genellikle Tissot'un modelleri öne çıksa da en azından fikir edinmek adına Oris ve Hamilton'a da göz atmanızı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Modern60 » 06 May 2010, 20:30

Valgrange A07.211 bu mekanizma tissot un kronograf meknizması ama işlemesiz. Safir sentetik eşapman parçaları dediğin neler? Bunu lütfen açıkla da hepimiz öğrenelim. Yoksa, yanlış bir bilgi aktarmak durumunda kalırsın. Tissot zaten eta nın sahibi olan markalardan ve istediği meknizmayı kullanır,ama dekorlu ama dekorsuz. Dekorsuz olunca sahte demek değil. Bir açıklama yaparsan ben de öğrenmek isterim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj safir » 07 May 2010, 12:06

Resim
Resim

yabancı forumlardaki şu fotoğrafa bakarak eşapmanı sentetik parçalardan yapılmış demiştim,ingilizce bilmediğimden yanlış çevirmişim galiba kusura bakmayın,bu fotoğrafın tam ve doğru çevirisini yapmam mümkün değil

yalnız dekore konusunda ben bir şey söylemedim,zaten şahsen benim için dekorenin yapılışı çok ta önemli değil ,güzel çok güzel görünüyor ama orta ve alt düzey saatlerde fiyatı boşuna artırıyor bence

ben bu mekanizmanın çinin düşük fiyatlı saatleriyle mücadele edebilmek için çıkarılmış eta kalibresi olduğunu anladım ve onu söyledim sadece ,yanlış çeviri ile yanlış bir şekilde öğrenmiş ve bunu doğru gibi yazmışsam kusura bakmayın

çeviri yüzünden yanlış öğrendiğim bilgileri "şurada bir yanlışın var ,doğrusunun şu şekilde olduğunu biliyoruz"şeklinde hoşgörüyle düzeltmek isterseniz,yani hata yapmamı olağan karşılıyorsanız elimden geldiğince her zaman yardımcı olmaya hazırım

ama yaptığın ve yapacağın hataları affedemeyiz derseniz o zaman yanlış yapmamak için teknik konular hakkında bundan sonra bilgi vermem
dediğim gibi ben teknik konularda kendimi geliştirmek istiyorum ama daha yolun başındayım ve yabancı dilimin olmayışı bunu çok olumsuz engelliyor

hatamı affedin lütfen Alan bey ,bizi bu konularda her zaman aydınlatmanız dileğiyle
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj Modern60 » 07 May 2010, 15:40

Lemania 5100 den türetilmiş bir kalibre olduğundan, otomatik kurma çarkı plastikitr. Unutmayın Rolex te de bu parça plastiktir. Ben Valgrange olarak düşündüm ama 5100 olduğunu görünce sentetik dediğiniz parçayı anladım. Eşapmanda yani maşada değil, otomatik kurma çarkı demişsiniz. Teşekkürler ne demek hata değil aslında bence buraya girdiğiniz bilgiyi önceden aktarmanız yararlı olabilirmiş. Özür dilerim. Lemania 5100 baz olduğunu gördüğümde anlayabilirdim. Şunu söylemeleiyim ki, Çinle mücadeleden çok önce bu mekanizma daki bu parça sentetikti. Bunun da mucidi Edmund Capt. Sonra da 7750 i tasarladı. Ama mekanizma olarak hiç te fena olmayan sağlam bir mekanik. Görseller için tekrar teşekkürler. incelemelere devam.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj cyrano » 08 May 2010, 16:15

İlk saat (T014.430.11.047.00) için verilen linkte kasa çapının 42 mm olduğu belirtişmiş ancak bugün İzmir Konak Pier'deki Detay Saat'te bu saatin siyah kadranlı olanını denedim, çapının 42 mm den daha küçük olduğunu gördüm. Tissot'un sitesinde de bu modelin kasa çapının 39.8 mm olduğu belirtilmiş. Tercihinizi yaparken bu durumu da gözönüne almanızı ve mümkünse kolunuzda deneyerek görmenizi tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
cyrano

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 62 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners