Niye sana kanimin kaynadigini bir kere daha anladim. Dusundugun saatlerden AP RO Diver i kullandim, Pam 24 degil ama 25 kullandim, tek farki titanyum olmasi, JLC yi baya bir denemis, cok daha da fazla almayi dusunmusumdur. Markaya zaten ozel bir sempatim oldugu sir degil. Kisaca 3 saat de sahip olunmasi istenecek, cok guzel ve kaliteli saatler.
Pam dan baslarsak, fiyat olarak dusunuldugunde AP nin nerdeyse yari fiyati, Jaeger ile de ciddi bir fiyat farki var. Titanyum olanin kullanimi cok rahatti, eminim celik olanda da bir sorun yoktur. Bezel gayet basarili, kadran deseni mukemmel. Buyutec bence butunlugu bozuyor, olmasa daha iyi olurmus. Iri bir saat, ben burdayim diyor. Su altinda kullanmadim ama cok cekinecegimi sanmam, (bu maliyette bir saatle dal demiyorum), bu da demekki DNA`ile uyumlu. Ikinci el degeri onemli degil demissin. O zaman bu saati ikinci elde makul fiyatlara bulman mumkun, cunku fiyatindan bagimsiz oldukca zor satiliyor, panerai nin populer bir modeli olmadigini dusundum. (Bence en guzellerinden biri ama, piyasa benden farkli dusunuyor sanirim). Bir daha kullanmayi dusunur muyum? Cok Zor.
AP Offhore serisinin giris modeli (AP de oole birsey varsa tabi), bence de en guzeli. Bir tek carbon u dusunebilirim rakip olarak. Kisa bir sure kullandim, maalesef benim bilegime uymadi, fazla iri ve dikkat cekiyordu. Degil gomlek ceket veya montla bile zor. Gercek bir diver degil, icten donen bezeli su altinda eldivenle kullanmak mumkun degil, kisaca sosyetik bir diver. Lume ve gece gorus bu fiyat kategorisi icin bence yeterli degil. Tabi yerden yere vurmus gibi olmayim, uretim kalitesi, kadran, luglar, super otesi, diyecek hicbirsey yok. Kendime gore kriter, bir daha kullanmak istermiyim? Belki ama cok ama cok zaman sonra, eger kafamdaki butun saatleri kullandiysam, ki o da pek mumkun gozukmuyor.
Gelelim Jaeger e. O da nasibini alsin bugunku dayaktan. Ben bu markayi hep dresswatch olarak goruyorum, nedeni de reverso ve master serileri. Yani deri bir kayis ile takim elbise, tabiri cayizse beyefendi saati. Yani ruhunda ne kadar dalgiclik var tartisilir. Bir de dalgiclarda chrono olayini cok yakistirmiyorum. Su altinda bir kullanimi yok, ayni zamanda, chrono nun ruhu otomobil yarisi uzerine. Diver daha deniz ve su alti. Bunu demisken aklimda iki tane dalgic jaeger var ki, birini muhakkak birgun alacagim. Ikisi icinde pazarlik masasina oturmuslugum var, ikisinde de yuzyuze gelebilsek almistim. Fakaaat , zurnanin son deligine gelirsek JLC Master Compresor

veya JLC Tribute to deep sea EU version

kesinlikle hem marka karakterini yansitan, hem dalgic ruhlu saatler.
Navy seals i AP Diver a kesinlikle tercih ederim.
Tabii illa chronoysa Thevenin in onerisi de kesinlikle listemde yer alir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...