TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Frederique Constant Model FC-392HBS6B6B Yorum ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Frederique Constant Model FC-392HBS6B6B Yorum ve Tavsiye

Mesaj Bond » 12 Kas 2011, 02:59

Bu seçim kişinin sosyal çevresine, kültürüne, marka değerine / popularitesine önem verip vermediğine, kullanacağı üründen beklentisine, kullanım alışkanlığına, kişisel tarzına / zevkine ve saate ayırdığı bütçeye göre çok değişebilecek bir durum. Hatta bana göre fiziksel görünüşüne, giyim tarzına veya toplumdaki statüsüne göre bile değişken olabilecek bir olgu.

Bu sebeple saat hakkında tek bildiği koluna takıp optik olarak beğenmek dışında bir kriteri olmayan birisine bazı sorular sormadan saat önerilmez. Önerilse de varsayımlara dayanan bir öneri olur. Bütçe en önemli kriter elbette ama bu şekilde saat almak isteyen birine bütçeyi takiben en azından yukarıdakilerden bir kaç soru sorup ancak öyle öneri yapılabilir.

Linklerdeki konuların kısmen ilgisi var, göz atmak faydalı olabilir. Benzeri konuların tartışıldığı başka konular yada farklı konular içinde geçen bölümlerde mevcut, biraz araştırma ile ulaşılabilir. Forum konularına hakim olmadan yada net olarak istekler belirtilmeden böyle bir sorunun cevabı mantıklı şekilde verilemez diye düşünüyorum. Biraz bilgi sahibi olunup daha sonra kişisel düşünceye ve beklentiye göre daha hedefi olan bir seçim kararı verilmesi en doğrusu. Elbette kişi bu kriterlere değer vererek bir saat arayışına girmiş ise.

Saat Markaları ve Segmentler :arrow: viewtopic.php?f=12&t=2815#p29487

Fiyat Klasmanlarina Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları :arrow: viewtopic.php?f=62&t=1841#axzz1dRY8uDid

Moda Markaları mı Yoksa Saat Markaları mı? :arrow: viewtopic.php?f=12&t=6377#p79222

Not: Bu yazıyı konunun ilk mesajındaki 4000 - 6000 TL arası bütçeli saat danışma sorusuna cevap olarak yazmadım elbette, son yazılan optik beğeni dışında ortada her hangi bir seçim kriteri bulunmaması durumuna genel bir cevap olarak yazdım ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj chef » 12 Kas 2011, 04:33

Bu seçim kişinin sosyal çevresine, kültürüne, marka değerine / popularitesine önem verip vermediğine, kullanacağı üründen beklentisine, kullanım alışkanlığına, kişisel tarzına / zevkine ve saate ayırdığı bütçeye göre çok değişebilecek bir durum. Hatta bana göre fiziksel görünüşüne, giyim tarzına veya toplumdaki statüsüne göre bile değişken olabilecek bir olgu.

bu cok dogru bir tespit. ama su var ki bu tarz forumlarda insnalar en genel cevapları ararlar ve tum saydıgınız ozellikleri bilgisayar ekranından yazılanları okuyarak anlayamayız...e ne yapalım, yardım etmeyelim mi kisiye? :) kendimden ornek vereyim, 6000tl butcemi yukarıya cektim cunku ismini bile bilmedigim 1-2 marka ogrendim, fiziksel goruntumde bir degisiklik olmadı veya kultur seviyemde ve amacım saat almak degil artık, amacım o saatlerden birisini almak, bu suna benziyor parası olan herkes pahalı spor bir arac alıyor ama ferrari alıyorsanız asıl amac araba almak degildir aslında, ferrari almakdır.

bu konuları aslında incelemistim, simdi tekrar bakınca su dikkatimi cekti. cok sınıflandırma yapılmıs ama objektif sınıflandırma yapılmamıs. zenith rolex IWC yi BMW ve Mercedes e benzetmisler, patek ve vacheron ise bently ferrariye benzetilmis...tamam da znith ile patek in tasarımlarını karsılsatırınca hitap ettigi yaslarda farklılıklar var. hatta zenith in tasrımlarını daha modern, (Klasik-modern) goruyorum. haliyle yanlıs bir sınıflandırmadır dusuncesindeyim.

aradıgım cevapların bazılarını buldum. Kesin kararımı vermeden oncede aklımda kalan son seyleri yazacagım.
Kullanıcı avatarı
chef

Mesaj Bond » 12 Kas 2011, 10:00

Kişinin fiziksel yada kültür seviyesinde değişiklik diye bir konudan kesinlikle bahsetmedim. Bu zaten olan bir durum üzeriden yazdığım bir şey saat almak için fiziksel yada kültürel seviye değiştirmeye gerek yok, öyle mi anlaşıldı bilmiyorum açıkçası. Öyle anlaşılmış ise yanlış anlaşılmış. Elbette kişinin saat ve genel kültürü arttıkça seçimleri doğal olarak değişecektir ama bu farklı bir konu.

Elimizden geldiğince herkese yardım etmeye çalışıyoruz zaten ama yukarıda belirttiğim kriterlerin hepsinin soruda olması gerekmiyor. Alıcı için öncelikli bir kaç kriterin belirtilmesi bir çoğumuz için yeterli. Demek istediğim o idi. Genelleme olarak ise optik beğeni dışında hiç bir kriter verilmeden sorulan bir soruya öneri şeklinde gerçekçi cevap verilemez diye düşünüyorum.

Not'da belirttiğim gibi bu genel kritersiz seçim sorusu için yazılmış bir durum yada cevap. İlk mesajda sorulan 4-6K TL bütçeli saat önerisi için bir cevap değil. 4-6K TL için sorulan soruya cevap verecek olursam sırası ile TAG Heuer, Omega ve Breitling markalarının uygun modelleri olarak cevabım net olacaktır. Yani genel kabul görmüş önerim bu bütçe ile bu markaların saatlerinin alınmasıdır. Bu markalar belirtilen bütçe dahilinde yukarıda sayılan kriterlerin bir çoğunu bünyelerinde bulunduran markalardır. Yalnız yukarıda yazılanlara göre bunlar standart doğru seçimlerdir, kişisel tarza yada stile göre çok farklı bir yola da girilebilir ve örnek çok fazla kişide olmayan bir Maurice Lacroix veya Sinn vs modeli de rahatlıkla alınabilir. Veya bu bütçeye herkeste olmayan limitli özel bir Seiko'da alınabilir. Hiç biri yanlış bir seçim olmaz. Kişisel zevk yada tarz meselesi dediklerim bunlar, saatçilik dünyasında mutlak doğruların olduğu aşikar ama kullanıcılar iyi araştırmalar sonucu varabileceği kendi doğruları bazen mutlak doğruların üzerinde keyif sağlayabilir.

Patek Phillipe modelleri konusuna pek katılmıyorum, bence Patek istisnalar dışında yaşla değil gelenek ve sosyo-kültürel yapı/konum ile tercih edilen ve sahip olunan bir saat markası. Calatrava serisi için yaş konusu geçerli olabilir ama daha genç ve orta yaşa hitap eden modellerde mevcut. Zenith konusu ise bir hayli karışık, marka kimliği ve model tasarımı bazında çok zor bir dönemden geçti bu marka ve büyük kayıpları oldu, tarihini ve son 10-15 sene içindeki model yapısındaki değişikliklerin daha detaylı incelenmesini tavsiye ederim. Şu an tekrar bir toparlanma sürecine girdi. Temelde bakılırsa her iki markanında birbirine yakın tasarımda saat serileri bulunmakta, Zenith markasının son dönemlerde bir çok üst düzey saat sektör yorumcusuna görede hata olarak nitelendirilen modellerini es geçmek sureti ile elbette. Bu tarz hatalar belli dönemlerde bazı markalarda üst yönetim kadrosunun etkisi ile olabilmekte.

Bir tavsiye olarak bu markaların saatlerini ve değerlerini araştırmanın yanında bireysel olarak kolda denemenin çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Tarihi yapısı, tekniği ve marka değeri sonucu alımına karar verilen bir saat bireysel tatmin bazında çok zayıfta kalabilmekte zaman zaman. Bütçe artışı halinde tavsiye edilecek markalara ( öncelikli kriter ve beklentilere göre :D ) yenilerini ekleyebiliriz.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Modern60 » 13 Kas 2011, 02:01

Sevgili chef. Soru sormakta haklısınız ama acaba sorunuzda bir temas veya hedef eksikliği mi var diye düşünmeye başladım. Şimdi ben bir saat almak istiyorum ama ne almalıyım bilemiyorum. Spor yada klasik kararımı vermem gerekir. Bu kararımı verdikten sonra bütçemi de belirler butiklere çııkarım. Önce vitrinleri ciddi bir biçimde sömürür sonrasında beğendiğim modeller hakkında bilgi almak için içeri girerim. Aldığım bilgileri, internetten de tekrar kontrol ederim. Bir bakarım ki beğendiğim 3 marka var mesela Raymond Weil, Frederique Constant, Longines. Hatta bir de Certina ile Tissot ekleyelim. Hepsinin ortak olduğu konu makineleri olunca durr burada bir olay var diye düşünürüm. Sonra başka bir çok marka bakarım ki aynı makineleri ETA base adı altında kullanıp kendi kalibre numaralarını vermişler. O zaman anlarım ki, ETA bir çok saat üreticisinin mecburen kullandığı bir makine üreticisinin adı. Bu durumda karar vermem kolaylaşır. Bütçemde dekorlanmış olan birine ayrılacak miktar varsa onu tercih ederim. Böylece makineme daha keyifle bakarım. Ama yok,bu iş hoşuma gitmezse, yuani makine ayrıcalığı arıyorsam o zaman, kendi makinelerini üreten markaları öğrenmek için araştırmalar yaparım. Patek Phillipe, Rolex, Audemars Piguet, Zenith gibi markaları öğrenirim. Sonra bakarım ki bir o kadar ciddi ve kendi makinelerini hem üretip dışarı verenler de aralarında. Mesela Zenitn böyle bir markadır. Bütçem bunları almaya yeterse de aralarından hangisini seversem onu alaırım. Burada gelecek kaygım da öenmli ise, yani sonra satar başak bir saate geçerim diye düşünürsem, satarken en az kaybedebileceğim markayı tercih ederim. Bu konuda en iyilerden birisi Rolex'tir. Bakın seçim için bir yol haritası karşımıza geldi bile. İşin özü şu: Sosyal statünüz ve prestijinize göre yada keyfinize göre ya bir özel üretim alacaksınız ya da bir çok markanın kadran ve saat kutusu yani kıyafet değişikliği ile üretilmiş biribirnden genelde üstünlükleri olmayan ama beğeneceğiniz ve takmaktan zevk alacağınız bir saati alacaksınız.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj chef » 13 Kas 2011, 20:16

modern60,

mukemmel bir cevap yazmıssınız, cok tesekur ederim :)
Kullanıcı avatarı
chef

Mesaj Modern60 » 14 Kas 2011, 02:46

Ben teşekkür ederim. Yardımcı olabilmişsem ne mutlu.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj chef » 20 Kas 2011, 16:11

Dun konuyu acmama neden olan saati denedim...mukemmel durdu kolumda...ve diger taraftan da Zenith aklımda...karmakarısıgım yani su an.
Kullanıcı avatarı
chef

Mesaj Modern60 » 21 Kas 2011, 02:48

Zenith El Primero Red i mi gördünüz. Sadece 150 adetle sınırlı ve çok zarif ama bir o kadar da spor. Ama 1/10 striker derseniz o da harika bir el primero. FC bence de hem fiyat hem şıklıkta yarışır. Neden olmasın?
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners