TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Frederique Constant Model FC-392HBS6B6B Yorum ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Frederique Constant Model FC-392HBS6B6B Yorum ve Tavsiye

Mesaj asymptote » 04 Kas 2011, 01:19

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Modern60 » 10 Kas 2011, 02:32

Frederique onstant İsviçre nin 2008-2009 ve 2010 yıllarında en büyük satış yaparak ihracat rekorları kıran bir markasıdır. 2500 chf ise bu saat için gayet uygun bir fiyat. Zenith ile kıyaslamak bence hata olur. Ne fiyat ne de marka değeri açısından rakip olabileek markalar değiller. Ama eğer Zenith der ve 7500 chf iniz varsa(15000tl) Red Primero 500 limitli iyi bir tercih olabilir. Longines'e gelince FC ile yakın değerleri paylaşan markalar. Longines marka değeri olarak 100 yıl kadar eski olduğundan daha tanınmış. FC yada Longines yakın değerlerde, Zenith ise zirvede seçimlerden bir değer olarak bakılabilir. Kendi makinelerini 100 yıldır üreten bir markadır ve sadece bu bile tercih sebebi tabii para varsa olabilir. Red Primero ise gerçekten muhteşem bir saat. Dikkate değer. Bu arada bilmeyen arkadaşlara duyuru: 1CHF=2 TL olmuş durumdadır. Dolayısıyla 5000 tl sadece 2500 chf eder. Bu da Valjoux 7750 li bir Swiss Made decorated için uygun bence.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 10 Kas 2011, 23:18

Bu arada drk nın önerdiği alman markaları arasında Sinn, Temption, Union, Nivrel, Nomos gibi çok ciddi ve model üreten markalar var. Fiyatları ise oldukça ehvenişer. Mesela 2500 chf olan FC nin karşısında 2500 eurolarda Temption, Sinn, Union aynı makine ile saatler üretmekteler. Glashütte markasını veren arkadaşımız, bu markanın tamamen kendi makinelerini üreten bir marka olduğunu yazmamış. Bu yüzden 1000-2000 euroya bir glashütte almak ancak gerçekten inandığınız birinin kolundan almakla eşdeğerdir. Genelde fiyatları 4500-110 bin euro arasında değişen saat modelleri var. Temption ise yılda sadece 700 adet ve sadece siizn kolunuzda görebileceğiniz ve size özel takacağınız saatler üretir. Forumda benim getirdiğim 2 modeli var. İsterseniz inceleyin. Mesela aynı markanın dünyada bir tek benim için ürettiği bir CGK-204 BLACK&BLUE STOPS var. Ben daha saati takamadım bile. Bu saat yaklaşık 2700 eurodur. Ama İlan kısmına koymadım. Çünkü tek. Markayı inceleyin ilginizi çekerse onu da eklerim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj asymptote » 11 Kas 2011, 00:06

chef yazdı:@Asymptote, duz sade saaatleri hic tercih etmiyorum nedeni de su: erkekler icin cok fazla aksesuar yoktur bu nedenle saati cuzdani gibi esyaları belli bir estetige sahip olmalıdır dusuncesindeyim..sade bir saat guzel durabilir ancak uzun sure kullanımda sıkıcı olabilir.

Bu konu tamamen estetik beğeni ve zevk meselesi ancak yazıp yazmama konusunda tereddüt etsem de kendi adıma şu eklemeyi yapma gereği duydum:

Tam da belirttiğiniz nedenden ötürü ben çok uzun süre kullanılacak bir saatin bir kronograf değil de düz bir saat olması gerektiğini düşünüyorum. Koronograf olacaksa da alt kadranların renk tonu ana kadrandan farklı olmamalı, bir bütün hissi vermeli saatin kadranı. Bu şekilde olan saatler uzun süreli kullanımda gözü yormaz ve sempatikliğinden bir şey kaybetmez diye düşünüyorum. Patek Philippe' nin kronoları genelde böyle, bu yüzden seviyorum PP nin koronolarını (tümüyle bu nedenden ötürü :D ). Mesela şöyle bir kronodan sıkılmam ömür boyu: :D
Resim

Farklı renk yada tonda subdial i olan kronolarda tek istisnayı ise Zenith El Primero Striking 10TH için yapabilirim, onun yeri ayrı.. ;)

Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj chef » 11 Kas 2011, 14:46

modern60;

Peki size soyle bir soru sorayım, saat alırken sadece dıs gorunusunu degil de mekanizmasını, yapılıs bicimini, markanın tarihini ve teknik servisini de dusunecek olursak bir saat alırken aklımızda ilk olması gereken kriterler nelerdir? bu soruma 4 farklı musteri kitlesi icin cevap verebilriseniz cok memnun olurum. (0-1000, 4000-5000, 10000-150000, ve 15000 ustu butce)
Kullanıcı avatarı
chef

Mesaj Clk » 11 Kas 2011, 17:01

Chef, Modern60 cevaplayacaktir ama bende kendimce bir cevap vereyim.

Sadece tarihi kriterlere ve firmalarin yapmis olduklarina bakacak olursak Zenith ve Rolex disinda ki bütün saat markalarini elememiz lazim :D Zenith Patek Phillipe'den bile önce in-house makinelerini üretiyordu mesela...

Malzeme anlaminda konusursak kullanmis oldugu celik ile digerlerinden ayrilan tek marka Rolex. Geri kalanin tamami ayni celigi kullaniyor.

Sadece mekanizma anlaminda konusacak olursak In-House olarak nitelendirdigimiz mekanizmalar tabii ki ETA yada Selita tarzi seri üretim yapan firmalarin ürünlerine göre daha revactadir. In-House sinifina yönelmek istiyorsan 10.000 TL civarindan kapi aciliyor, cüzdani hazirlamakta fayda var.

Iscilik olarak baktigimizda Isvicre saatlerinin neredeyse tamami zaten belli bir kaliteye sahip. Bu noktada ki farklar detaylarda ortaya cikiyor ki, Drk arkadasimiz yüklemis oldugu Patek Phillipe mekanizmasinin detaylari ile herhangi diger bir mekanizmanin detaylari incelendiginde farklar bariz sekilde ortaya cikiyor. Burada sorman gereken soru, bu kadar detayli iscilik isteyip istemedigin. Eger cevabin evet ise cüzdani daha da kabartip 50.000 TL rakamlarina dogru yol acman gerekiyor.

Herkesin zevki ve secimi farklidir. Dolayisi ile dogru karari kriterler degil sadece sen verebilirsin ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 11 Kas 2011, 21:21

Sevgili clk konuyu çok makul ve anlaşılır bir biçimde özetlemiş. Yani kararı sizin vermeniz gerekir. Sorunuza ek olarak cevap vereceğim hiç bir açık kalmadığından clk a teşekkürler ederim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj chef » 12 Kas 2011, 02:07

Cevabınız icin tesekkurler ancak benim soylemek istedigim farklı birseydi. Simdi dusununki bir kisi var ve saat almayı dusunuyor ancak saatler hakkında tek bildigi koluna takıp begendigini almak...bilen birisi olarak ona ne onerirdiniz..

ornek vereyim, mesela markanın kendi mekanizmasını uretmesi tercih sebebi olmalı mıdır? isim olarak buyuk bir markadır ancak kronik olarak 5 sene kullanıldıktan sonra belirgin arızalar cıkarıyordur, alıcı kitleside 5 sene kullanmayıp 3 sene sonra baska bir modelle degistiriyordur dolayısıyla populer kultur olmus markalar almak mantıklı mıdır? pahalı olan en iyidir mantıgı dogru mudur yada ucretini hak etmesi icin bir saatte olması gereken nedir? buna benzer seeylerdir benim soylemek istedigim :)

ben malzeme muhendisiyim, acıkcası dekoratif olarak kaplanmıs bir saat alacagima sert manganezli celikten yapılmıs bir saat almayı yeglerim, ha bunu kim bilebilir iste sizin gibi ustatlar, yada benim gibi mesleki icaptan haberdar olanlar....cok genel olarak bir saat alırken, tabi butcesini goz onunde bulundurarak, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir diye sormak istiyorum.

bu forumda az cok sunu ogrendim...simdi swatch bir isvicre markasıdır. viyanada 65-80 euroya en iyi modellerinden albilrsin..baya d akullanırsın...longiness, tag heuer, FC isvicre saatleridir ancak longiness daha eski ve marka payı olan bir saatler uretir...orta sınıf arayanlar icin ideal markalardır..verdigin paraya degebilride degmeyebilride...zenith, rolex ve benzer sınıftakiler, bunları alan kesim premium olarak sayılabilri, saatten anlarlar (Malzeme-mekanizma-iscilik ucgenine hakimdirler) ancak upper premium isen daha cok para vermelisin ve koleksiyoner olmalısın.

umarım ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.
Kullanıcı avatarı
chef

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners