TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Panerai / Jaeger-LeCoultre / Audemars Piguet Karars覺zl覺覺

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai, JLC, AP Karars覺zl覺覺

Mesaj Cct » 09 Eki 2014, 22:36

BarisFB :champ: Okuyup sigara yakt覺m o derece :lol: Sen neden vazge癟tin Deep Sea'den?
Kay覺 demiken Diver'da imdiye kadar g繹rd羹羹m en iyi silikon kay覺 var. Dokusu, hissi muhteem :super: AP 癟ok tahrik edici ger癟ekten fakat fiyat k覺sm覺 d羹羹nd羹r羹c羹 :?

Panerai - Rolex kar覺lat覺rmana kat覺l覺yorum fakat ikisini beraber severek kullanabilirim. Asl覺nda benim derdim u: Ben genellikle Submariner'覺 takmak istiyorum dier saatleri resmen takm覺 olmak i癟in tak覺yorum. Bunu k覺racak, "Ulan hangisini takay覺m?" dedirtecek bir saat aray覺覺 i癟erisindeyim. (Maymun itahl覺l覺覺n sonu)

2fast4u :D B羹y羹k kafa kar覺t覺rd覺n :champ:

Baran :champ: Seninle zaten konumutuk bunlar覺. JLC almam diyip JLC ile sonland覺rman iyi oldu, var demek ki bir hikmeti :lol: ark k覺r覺lma sorunu sadece kronograflarda yok muydu ya? :roll:

Hellhound :champ: Ben h覺zl覺 bir sonu癟 癟覺kaca覺n覺 hi癟 sanm覺yorum :)

Tolgi06 :champ: Asl覺nda JLC ile AP aras覺nda dev bir fiyat fark覺 da yok. Onu alan onu da al覺r tad覺nda bir fark var. Sen simetrik ve kibar saatlerden holan覺yorsun JLC beklediim bir cevapt覺 :champ:
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj BarisFB » 09 Eki 2014, 22:59

Cct yazd覺:BarisFB :champ: Okuyup sigara yakt覺m o derece :lol: Sen neden vazge癟tin Deep Sea'den?
Kay覺 demiken Diver'da imdiye kadar g繹rd羹羹m en iyi silikon kay覺 var. Dokusu, hissi muhteem :super: AP 癟ok tahrik edici ger癟ekten fakat fiyat k覺sm覺 d羹羹nd羹r羹c羹 :?

Benim a癟覺k癟as覺 Deep Sea'den vazge癟memin sebebi bahsettiim gibi JLC ruhunu en iyi temsil eden model olduuna inanmamamd覺.
繹yle diyim, 15 saatlik bir koleksiyonum olsa ordaki saatlerden biri b羹y羹k ihtimalle Deep Sea olurdu. Ama bende en az覺ndan u anki m羹tevaz覺 koleksiyonumda 2 JLC'ye yer yok diye d羹羹nd羹m. En az覺ndan koleksiyonu oluturmaya 癟al覺覺rken beendiim markalar覺n iconic / k羹lt olmu saatlerini once al覺p, daha sonra olmasa da olur, olursa tabi iyi olur kategorisindeki saatleri almak istiyorum.

O y羹zden vakti zaman覺nda dedim ki JLC al覺rsam bir g羹n Reverso olmas覺 laz覺m...ki 繹yle oldu...
u anki sorunsal覺m覺 anlat覺y覺m mesela...rose gold, a癟覺k renk kadranl覺, kahverengi kay覺l覺, 覺k bir saat d羹羹n羹yorum. JLC Duometre'ye bay覺l覺yorum ama elim gitmio. Diyorum ki o paray覺 2. JLC'ye vereceine git ayn覺 paraya A.Lange & S繹hne al, koleksiyonda o eksik

Cct yazd覺:Panerai - Rolex kar覺lat覺rmana kat覺l覺yorum fakat ikisini beraber severek kullanabilirim. Asl覺nda benim derdim u: Ben genellikle Submariner'覺 takmak istiyorum dier saatleri resmen takm覺 olmak i癟in tak覺yorum. Bunu k覺racak, "Ulan hangisini takay覺m?" dedirtecek bir saat aray覺覺 i癟erisindeyim. (Maymun itahl覺l覺覺n sonu)

Abi bunu 癟ok iyi anl覺yorum...bende de ayn覺 maymunluk var :lol: :lol: hani evde haftasonu kullanmak i癟in Ferrari beklerken ie gidip gelmek i癟in Fiat'a binmek gibi oluyor. Mant覺kl覺 olan覺n bu ekilde yapmak olduunu biliyorsun ama bi taraftanda hep en sevdiin en zevk ald覺覺n saatini takmak istiyorsun. Yani d羹羹n羹yorum imdi bana g繹kten Patek 5270 inse, dier hi癟bir saatimi takmak istemeyeceim...tamamen g繹receli yani

Bir de u var...insan hep yapabileceginin en iyisini yapmak istiyor bence...yani bana 繹yle geliyor ki sen bug羹n Deep Sea'yi alsan yar覺n Diver'覺 g繹rd羹羹nde i癟 ge癟irip "ulan biraz daha bekleseydim de unu alsayd覺m" diyeceksin gibi geliyor. Tabi bu iin sonu yok 5270 alsan 5204'e bak覺p i癟 ge癟irirsin oras覺 ayr覺. Ama bana Deep Sea ve AP Diver aras覺ndaki lig fark覺 ve sana verecekleri mutluluk / self satisfaction fark覺, aralar覺ndaki fiyat fark覺ndan daha fazlaym覺 gibi geliyor :champ: :champ: :champ:
ex-nick: watch1907
Kullan覺c覺 avatar覺
BarisFB

Ya: 43
Kay覺t: 15 Ara 2013, 15:08

Mesaj Hsnmrycl » 09 Eki 2014, 23:21

Sevgili Can,

Sana bu sat覺rlar覺 fel癟 olmu bir ankara gecesinden yaz覺yorum.
Odam buram buram deri kokuyor.
Neyse, o ayr覺 konu...

En ba覺nda unu s繹yleyeyim ki rolex varken ya denk ya da 羹st羹n bir saat alma fikrine yak覺n deilim; s覺cak da bakm覺yorum.
羹nk羹 her saat, kendi marka 癟izgisini yans覺tan 繹rneklerdir.
Mesela daydate'in olsa ondan daha 羹st羹n deil diye herhangi bir panerai'yi hi癟 kullanmayacak m覺s覺n?
olmaz!

senin tercihlerine gelince;

ad覺 ge癟en AP modelini beenmiyorum.
AP'nin olay覺 belli: jumbo..

JLC ise harika bir saat.
Tam bir heritage!
Vintage ve modern ruh ancak bu kadar g羹zel harmanlanabilirdi.
Ger癟ekten 癟ok sevdiim bir model.
Ama bir saniye!

Kot pantolon, kapon falan...

bence senin saatin panerai!
ister pam024 ister bir bakas覺...
ama panerai.

benim panerai tercihim hem kurmal覺 base modellerden yana.
ama zevkler elbette tart覺覺lmaz.
sen onu sevdiysen bence al. 癟羹nk羹 almas覺 kolay, keyfi t羹kenmez saatler bunlar.

pam024 neden tutulmaz?
癟羹nk羹 i癟indeki 7750 mekanizman覺n rotoru pancar motoru gibi ses ve titreim yapar.

panerai'nin kutu a癟覺l覺覺n覺 imdiden tebrik ederim.
selamlar. :champ:
繹d tengri aysar; kii ogl覺 kop 繹lgeli t繹r羹mi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Hsnmrycl

Ya: 41
Kay覺t: 12 Mar 2011, 03:57

Mesaj Tolgi06 » 09 Eki 2014, 23:25

Cct yazd覺:Tolgi06 :champ: Asl覺nda JLC ile AP aras覺nda dev bir fiyat fark覺 da yok. Onu alan onu da al覺r tad覺nda bir fark var. Sen simetrik ve kibar saatlerden holan覺yorsun JLC beklediim bir cevapt覺 :champ:

Bu arada benim kafa direk 2.el'e gidiyor, JLC ile AP aras覺nda da 2.elde ciddi fark var, s覺f覺r alacaksan dediin doru tabii ki.

Pam ise paylat覺覺n fotolarda g繹rd羹羹m kadar覺yla tam tarz覺na uygun, al覺nmas覺 mant覺kl覺, hatta seramik submersible bile d羹羹n羹lebilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

Ya: 35
Kay覺t: 03 Nis 2010, 23:20

Mesaj Tgm » 09 Eki 2014, 23:28

Cct 3 saati de canl覺 g繹rmedim ne yalan s繹yleyim. Fakat 3 modeli de internetten inceledim, farkl覺 fotoraflar覺na bakt覺m. Ben, y覺llard覺r vazge癟ilmez dizayn覺, 繹zg羹nl羹羹, dier iki modelden daha klas oluu ve markan覺n a覺rl覺覺yla AP derim. JLC de ikinci tercihim olurdu. Fakat diver saatlerde chrono 繹zellii bana g繹re gereksiz. Chronosuz diverlar覺 her zaman tercih ederim. K覺sacas覺 ben ilk tercih olarak AP diyorum :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Bg17 » 09 Eki 2014, 23:41

Acikcasi mevcut koleksiyon da dusunuldugunde Baris`a hak vermemek elde degil. Panerai ile Sub ayni segment in ayni kalitede dalgic saatleri, kullanim alanlari renk de dahil olmak uzere ayni. AP ile de Sub ayni anda kullanmak zor, SUB Ap nin ufak kardesi gibi kaliyor, ki DRK`un guzel bir karsilastirmasi vardi forumda asagiya ekledim.

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=12069%20%20%20url#axzz3FgNIy3fO

Bence sub la ayni anda kullanmak istiyorsan, biraz farkli saatlere bakmani oneririm. JLC bunlardan biri olabilir ama chrono dalgic biraz havada kaliyor benim icin. Ilk oneri Ulysee Nardin Maxi Marine Diver olabilir, tarz farkli, gayet kaliteli, silikon kayis kult olmus. Celik bilezik ise gordugum en kalitelilerinden.

Resim

Ikinci oneri ise IWC Top Gun. Iwc cok tuttugum bir marka degil ama bu marka pilot saatlerini cok guzel yapiyor, ozellikle de split second bir top gun hakkaten guzel bir saat. Kaliteli, marka imaji saglam, sana yakisir, ve en onemlisi sub dan cok cok farkli.

Resim

Dresswatch diyince ille Baris la benim konustuklarimizi dusunme. Cartier Ballonbleu mesela

Resim

Resim

yada ilginc bir Franck Muller

Resim

Neyse cok kafa karistirmayim.

Ama mantik olarak sanki daha daha iyisi olsuna gidiyorsun gibi. Eger boyleyse, sub i da elden cikar, AP ROC navy/safari falan dusunebilirsin, ordan da patek ler falan geliyor, ipin ucu kaciyor. Farkli tasarimlar, farkli islevi olan, farkli ruh tasiyan saatler zaman icinde daha fazla kullanilip daha zevk verebilir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj 2fast4u » 10 Eki 2014, 00:49

Resim
Bir iki yorumda benden gelsin ap offshore sevdigim saatler ozellikle antinkuntin modelleri fiyat segmenti ust jlc master compressor serisi ile hep ilgimi cekmistir veya bir aston martin saati bence son noktam bile olabilir neden peki aston koltuk kumasindan kayis ve cama basinca calisan chrono ozelligi muthis oldugundan ancak benim icin cok butik ve narin bir marka gibi fiyat ucuk panerai ise benim icin takmadigim kullanmadigim donemde bile ozellikle yurtdisi gezilerimde vitrinlerde dikkatimi ceken bir marka nedense bir tarafi ozgun geliyor;)submersible seviyorum 24 ile sonunda tanistik 44 mm benim icin pam da ideal olcu .243 de merak konusu ,makinasi ozgun degilmis veya titremis onemli degil ulyyse de chopard da veya graham da cok daha fazla hatta 24 de kasa yapisindan mi bilmem hissetmiyorum ama tarih carki varki saatler 24 u gosterdiginde 355 ferrarinin tok bir klik vites atmasi vardir onun aynisi gibi :)bunlarin arasinda bence yeri pek yok cunku bir numarasi yok fiyati muadilleri arasinda makul bu bayagi bir dalgic hafif retro biraz bulky shiny bir italyan:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Cct » 10 Eki 2014, 00:56

BarisFB S覺rayla hepsini al覺p kurtulabilsek deil mi? :D

Emre :lol: :lol: ok duyguland覺m :oops: Panerai al覺rsam s覺rf senin i癟in alaca覺m, ger癟ekten :!:

Tolgi06 Seramik Submersible'lar覺n mevcut piyasa deeri bu 3 saatide kapsayacak kadar y羹ksek :shock:

Tgm Ben asl覺nda JLC'yi diver olarak deil 癟ok g羹zel haz覺rlanm覺 bir kronograf olarak g繹r羹yorum. Evet bezel vs. mevcut fakat 100M diverda olmaz :D

Bg17 Abi bunlar覺n hi癟biri olmaz bana ya :( Ayr覺ca Submariner'覺 癟ok ciddi bir durum olmad覺覺 s羹rece asla elden 癟覺kartmam san覺r覺m. O derece bal覺y覺m :D

2fast4u Bir instadan bir buradan sen soktun akl覺ma :D

Bu kadar lafta sonra gidip 癟elik Daytona al覺rm覺覺m? :lol:
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners