TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Koleksiyonuna Başlamak İçin Hangi Saati Önerirsiniz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Koleksiyona başlamak için hangi saati önerirsiniz?

Mesaj darknight » 26 Oca 2010, 11:38

@Bond
Haklısınız. Ona dikkat etmedim sadece sadeliği hoşuma gitti.
40-43 mm. arası saatler ideali sanırım.
Peki Carrera,Grand Carrera RS17, Omega Speedmaster Co-Axial Chronometer ve DeVille HourVision arasından hangisini tavsiye edersiniz.
Dediğim gibi istediğim şık,her kıyafetle giyebileceğim,kalitesini belli eden bir saat olması.
İlk saati takdığımda olumlu tepkiler alırsam, yenilerini almak için daha çok çaba sarfederim diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj razz » 26 Oca 2010, 12:10

darknight yazdı:Zaman ayırıp tavsiyelerde bulunan herkese çok teşekkürler.
@Razz
Omega Seamaster serisi güzel bir seri ama ben kendimi daha çok Speedmaster ve DeVille serilerine yakın hissediyorum.
Daha sade ama kaliteli hissi veren saatleri beğeniyorum.
TagHeuer Carrera konusunda yazdıkların beni Carrera'ya karşı isteklendirdi. Şöyleki, Carrera'yı ilk etapta düşünmememin sebebi Grand Carrera adıyla yeni bir serinin çıkmış olması. Sanki Carrera demode oldu gibi bir gelmişti bana. Ama ilk saatim olacağı için daha uygun fiyatı ve sizin söylediğiniz artılarıyla tercih edilebilir bir seçenek gibi gözüküyor.
Tavsiyelerinizden sonra Tag'ın sitesine tekrar göz gezdirince aşağıdaki nispeten daha sade olan Carrera gözüme çarptı. Daha önce Twin time olarak @Nicky Nick tarafından önerilen bu saat hakkında ne düşünüyorsunuz?
http://www.tagheuer.com/the-collection/ ... 210.BA0790
Sizce iyi bir başlangıç saati olur mu?

Ben dress'ten ziyade spor saatleri sevdiğimden DeVille serisi pek bana hitap etmiyor..
SpeedMaster serisi içinde sadece MoonWatch'u beğenirim ancak alacak kadar değil..

Grand Carrera konusundaki fikirlerimi zaten önceki postlarda belirtmiştim..
LVMH bünyesine katılıp Zenith desteğini de aldıktan sonra TAG Heuer komplike kalibreli saatleri de koleksyonuna ekledi..
Calibre 36 bir Link veya Monza en azından klasik görüntüsünden ödün vermeden üst sınıf kalibreleri uygun fiyatlara sunabilen güzel örnekler.. Ancak mevcut kadran LayOut'u ile Grand Carrera'nın benim nazarımda şansı sıfır.. Bu arada elbet seveni, tercih edeni vardır, birşey diyemem.. Zevk meselesi malumunuz..

Link'ini yolladığınız Carrera gayet uygun bir seçim.. TwinTime olan modelin, perfore (delikli) deri kayışlı olan modeli bir tanıdığımda var.. Şık ve klasik bir model.. Bilezikli olanı tavsiye ederim, malum deri kayışın masrafı çok..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 26 Oca 2010, 12:17

Şu an önümde 2010 Wristwatch Annual var bakıyorum, yurtdışı liste fiyatları belli elbette indirim olacaktır ama genede o seviyeye inmesi kolay gözükmüyor hepsi için. Bence bunlar yerine klasik bir Rolex Submarinerde bakabilirsiniz çünkü bazı modellerin fiyatları 3-5K TL den fazla olacaktır, fikir olarak. Grand Carrera RS17 oldukça güzel ben RS2 denemiştim oldukça beğendim ama onun fiyatı biraz daha fazla. Genelde Tachymetre bezel ve chronolu modelleri beğeniyorsunuz gibi Deville ise çok daha farklı bir model. Bence Deville her kıyafetle gitmez tarz olarak.

Carrera Chrono Tach ve Daydate sanırım o bütçeye bulunuyor. Speedmasterda güzel saat, acele etmek yerine biraz daha bakmak iyi derim :) Başka modellerde çıkabilir fikir olarak.

Bu arada Razz 42-43 mm istiyor darknight, 36 mm o model ama belki büyük olanı vardır şu an bakmadım. Fiyatıda diğerlerine göre çok daha uygun olsa gerek.

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Bond » 26 Oca 2010, 12:56

@Darknight-Promise1907

Clk'nin verdiği site çok güzel Heuer konusunda. Ek olarak linkte yeni eklediğim özel bir katalog var. Başlangıç kısmında Tag Heuer ve Carrera Heritage ile ilgili güzel bilgiler, özel fotolar ve kolleksiyon modelleride mevcut, göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=1758
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj razz » 26 Oca 2010, 14:05

Bond 36mm konusunda haklısın.. 40mm ve üzeri bir saat düşünülüyorsa Carrera ( TwinTime olan veya olmayan ) küçük kalabilir gerçekten..
Bu arada biraz off-topic olacak ama, Perfore kayışlı bir Carrera 1964 Re-Issue, bir çift coal black Bionic Driving Gloves'la birlikte gül veya zeytin ağacı klasik bir Alfa Romeo direksyonunda mükemmel durur diye düşünüyorum, ne dersin? ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj nickynick » 26 Oca 2010, 14:18

Bionic Driving Gloves, Alfa Romeo...hmmm..Siz ikiniz tanışıyor musunuz :geek:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Bond » 26 Oca 2010, 14:32

@Nicky
Dolaylı olarak tanışıyormuşuz bende şimdi farkettim pm'ini okuyunca. :)

@Razz
Mükemmel olur diyorum :lol: Çok güzel betimlemişsin. Pm gönderiyorum.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj darknight » 26 Oca 2010, 14:41

Görünüşe göre bir Omega vs. Tag Heuer kapışmasında çoğunluk Tag'dan yana gibi gözüküyor.
Ben de yaşım itibaiyle ilk saatimin Tag olmasını tercih ederim. Omega'nın beni çeken yanı Bond karizmasıdır. Ama neticede çok fazla takım elbise kullanmadığım için şu an için Tag bana yetecek sanırım.
Carrera'yı hiç düşünmemiştim ama Bond ve Razz'den gelen olumlu yorumlar ve destekleyici argumanlar Carrera'yı tekrar incelememe neden olacak.
3000-5000TL'lik bir bütçe ayırsam da tümünü ilk saat için kullanmak yerine uygun fiyatlı iyi bir saatle başlayıp kalanın üstüne 2. saat için birikim yapmak da mantıklı geliyor.
2 gün içinde gelen tavsiyelerden sonra Carrera'yı tekrar incelemeye ve kolumda denemeye karar verdim.
Gelişmeleri size bildireceğim tekrar.
Sizler de bana tavsiyelerde bulunmaya devam edin lütfen.
Kullanıcı avatarı
darknight

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners