drk » 07 Tem 2010, 18:15
Foruma hoşgeldiniz.
Aynı seriden PRG-110Y-1VDR modeli var bende. Sizin düşündüğünüz saatin silikon kayışlı ve ters ekranlı olanı. Yani siyah lcd üzerine beyaz sayılar. Genellikle spor yaparken takıyorum, gayet sağlam ve kullanışlı bir saat. Ancak birçok komplike cihazda olduğu gibi bütün fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremiyor. Mesela termometrenin sağlıklı ölçüm yapabilmesi için kolunuzdan çıkarıp saatin ortam ısısına gelmesini beklemek zorundasınız. Altimetre gps yardımıyla çalışmadığından hassas ölçüm yapmak tamamen hayal hatta bazen gerçek değerin çok uzağında sonuçlar verebiliyor. Barometre ve pusulası iyi çalışıyor ama bu fonksiyonları da zaman zaman kalibre etmek gerekiyor. Bir diğer beğenmediğim özelliğide camı plastikten olduğundan darbelerden kolay etkileniyor, saati korumak gerekiyor, açıkcası spor aktiviteler için yapılan bir saat için bu özellik tezat oluşturuyor. Gerçi fiyat kategorisine göre zaten daha üstün özellikleri beklemek yanlış olur. Saatin pilinin güneşle şarj olabilmesi güzel bir özellik. Kısaca birçok doğa sporlarına meraklı kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kullanışlı bir macera saati ama kesinlikle saat verilerine göre hareket edilmemeli, kesin bilgi için daha amaca yönelik profesyonel cihazlar kullanılmalı bence. Düşündüğünüz titanyum bilezikli model günlük hayatta daha kullanışlı olacaktır hem de siyah ekrana göre normal lcd nin okunması değişik açılarda daha kolay. Almadan önce piyasa araştırması yapmanızı öneririm çünkü liste fiyatından çok daha ucuza satan saatçiler var gerçi ben ebayden güvenilir bir satıcıdan almıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz. İyi forumlar.