Miriel buraya yaz tabi ama yazmak zorunda da değilsin, burada kendini tanımana yönelik sana yöneltilen sorular senin kendine sorman için. Yapman gereken şey içini gözlemlemek, ecnebilerin "introspect" dedikleri şeyi yapacaksın. Bir anlamda içinin röntgenini çekeceksin. Ben kimim, neyim? Yeteneklerim ve sınırlarım neler? Sürekli yapmaktan mutlu olacağım şeyler neler? Bunları kendi başına dürüstçe yanıtladığından şüphe duyuyorsan seni iyi tanıyan yakınlarına ve dostlarına aynı soruları sormayı deneyebilirsin. Mesela son soruyu kendim için yanıtlarsam eğer, çiftçi ruhluyum ve toprakla ilgili bir işi sürekli yapmaktan zevk alacağımı biliyorum. Meslek tercihi yaparken de bunun farkındaydım (saksıda iğde ağacı yetiştiriyordum o sıralar

) ama gidip ziraat mühendisliği falan yazmadım, yada hiç lisans okumadan bahçıvan olarak çalışmayı da seçebilirdim ama bunu da tercih etmedim. Yani diyeceğim o ki kendini bileceksin ama ütopik de davranmayacaksın. Tüm değişkenleri, parametreleri göz önüne alıp öyle karar vereceksin. Yada tüm bu yazılıp çizilenleri unutacak, bu kadar kafa patlamam arkadaş deyip isyan edecek ve değerli meslektaşım mech16' nın tavsiyesine uyarak "tohtorluk" yazacaksın

Tercih senin..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein