TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Rolex Saatler İle İlgili Tüm Konuları Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Mesaj MertYe » 29 Tem 2019, 02:01

Anlatamıyorum veya şiddetle anlamak istemiyorsunuz sanırım tekrar söylüyorum MALESEF BİR ROLEX BUTİĞİM YOK bütün değişkenlere göre nasıl karar verdiklerini anlayıp size aktarabilmem keşke mümkün olsaydı. Ben burada kendi gözlemlerimi anlatmaya çalışıyorum zaten bu forum dediğimiz platforumun tam olarak oluşum amacı bu değil mi?

Grey marketlerdeki saatlerin kimlerden nasıl gittiğini merak ediyorsanız gezersiniz 2 tane grey satıcı sertifikalarda zaten satıcının adı yazıyor ararsınız sorarsınız siz greye mi veriyorsunuz bu saat burada ne geziyor diye olur biter. Geçen sene bir tanıdığımdan jelatinli Daytona fotoğrafı geldi grey market bir satıcı satıyordu saat Türkiye çıkışlıydı ama nedense saat Japonyadaydı. 15 günlük Türkiye çıkışlı daytonanın Japonya'da ne işi var veya Türkiye'de gezen grey saatlerin bir çoğu neden avrupa çıkışlı? Demekki bu işi yapacak olan adamlar kendi isimleriyle kendi ülkeleriyle bu saatlerin gezmesini istemiyor bir diğer deyiş ile mimlenmek istemiyorlar.

Valla Rolex ister business class olayına başlar ister 3 gün içinde daytona istiyorsanız 17000 Euro der o kısmı beni ilgilendirmez o firmanın yöneticilerinin bileceği iştir. Rolex butik sahibi olmadığımı üstüne basa basa belirttiğim gibi Rolex firmasının bir çalışanıda değilim.

Bu arada Rolex butiklerin tutumundan bu kadar rahatsız iseniz almazsınız olur biter sonuçta ekmek değil su değil yanlış mı düşünüyorum?
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Xhantos » 29 Tem 2019, 02:06

(Genel düşüncelerim)

Bir ürün satıldıktan hemen sonra karaborsaya düşüyorsa, yapılacak şey, kar maksimizasyonu için gerekli tatlı noktaya kadar, önce fiyatı sonra üretimi artırmaktır.

Revaçta olmayan ürünü silah zoruyla mı ürettiriyorlar, ya azaltırsın ya toptan o modelleri iptal edersin, 20 sene sonra yenilenmişini çıkartıncaya kadar. Revaça ürün yanına revaçta olmayan ürün kakalamak bir markaya sadece zarar verir.

Bir ürünü satın alabilmek için para haricinde ek kalifikasyon gerekiyorsa, bunun da açıkça belirtilmesi ve uygulanması lazım gelir.

Olaylar bu şekilde gelişmiyorsa ortada benim aklımın ermediği garip bir durum var demektir :)
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj MertYe » 29 Tem 2019, 03:42

Normalde bu Rolex'leri satn alma ile alakalı olarak konu açmayı bu kadar ertelememin bir sebebi de böyle saçmasapan muhabbetlerden kaçınmaktı. Forumun eskileri ne demek istediğimi daha net bir şekilde anlayacaktır. @Clk Bülent abi ile @OnatOzer Onat'ın, @SeRxX Serkan'ın eski atışmaları forumda mevcut bunlara atışma diyorum ama hepsinin altı dökümanlarla dolu. Bülent abi Swatch Group'a sallardı, Onat ve Serkan ise Rolex'e. Atışma dediğim bu yazışmaların altı hep bilgilerle ve kaynaklarla tez çürütme üzerine olurdu, Thevenin Franck Muller'in dışarıdan aldığı ve inhouse diye bu mekanizmaları nasıl devşirdiğine dair evrakları foruma yüklemişti, Başar abinin 3 yıllık saat serivenini anlatan çok güzel bir konusu forumun tozlu raflarında bir yerlerde hala duruyor olması lazım. Forumun dili olsa da konuşsa keşke.

Bu forum bana çok güzel dostluklar, abiler, kardeşler kazandırdı. Mesela neredeyse babamla yaşıt olan @afl Kerem abi ile 2018 Baselworld fuarına ve 2019 SIHH fuarına beraber gittik. Normal şartlar altında bu forum olmasa muhtemelen ne Kerem abi ile tanışmış olacaktım ne bu fuar etkinliklerinin gitmiş olacaktım. Bu sadece forumla ilgili anılarıma dair çok çok küçük bir kısım. Daha fazla örneklendirerek konuyuda uzatmak istemiyorum açıkçası. Şimdi bir kontrol ettim yaklaşık 5 sene önce üye olmuşum ve 3500 civarı mesajım var bu forumda, bunların büyük bir çoğunluğu bilek fotoğrafları veya goy goy amaçlı postlar bile olsa kendime ait olan olmayan birçok saat ile ilgili yorumum veya saat incelemem mevcuttur. Elimden geldiğince bu foruma katkı sağlamaya çalıştım. Ha başarılı olmuşumdur veya olmamışımdır bu mesele sizin takdirinizdir birşey diyemem.

Bugün geldiğimiz durumda ben THY üzerinden müşteri ve statü üzerinden örnek verdim diye yok Rolex business class yapsında 1000 euro yemek parası verelimde biz nerenin zencisiyizde bilmem ne gibi malesef içi boş aslı astarı olmayan konuşmaları yapıyoruz. Ben burada yaptığım gözlemleri benim gibi hevesli olduğunu düşündüğüm diğer kullanıcılar için yapıyorum daha doğrusu yapıyordum. @batikanak dilinin döndüğünce Rolex satın alımlarının nasıl olduğunu anlatmaya çalışmış, okuduğum zaman dedim ki bu yazıyı ben yazmış olsam %99 oranında buna benzer bir yazı çıkardı ve buraya kendi düşüncelerimden de ufak birkaç şey ekledim.

Bu konuya biraz öncede yazdım bu Rolex dediklerimizin hepsi saat yani bir Rolex'iniz olmasa da hayatınıza devam edebiliyorsunuz. Neticede ekmek değil su değil. Hatta forumda sürekli geyiğini yaptığımız gibi pilli bir saat Rolex'e kıyasla zamanı çok daha iyi gösteriyor hemde inanılmaz bir şekilde daha ucuz. Önceden dediğim gibi bu forumda saat hepimizin ortak paydası. Ama bugün geldiğimiz noktada Mert'in Daytonası var Pepsisi var benim niye yok forumda ben bu Mert'e biraz geçiriyim diyenler, bayileri arayarak Nazım abinin adını verip saat almaya çalışanlar (detaylar: viewtopic.php?f=13&t=28724&p=571826#p571826) gibi enteresan bir hal aldı. Bu foruma ilk üye olduğum zamanki mesajların doluluğuna bir bakıyorum sonra bugün bu konudaki yazılanlara bir bakıyorum ne desem boş. Demek ki artık foruma yazdığım yazıları rölantiye alma vakti geldi. Velhasıl kelam bugüne kadar bu forumda bilerek veya bilmeden kırdığım, incittiğim birileri olduysa affola. Malesef kimseyi (zenci-beyaz farketmez) alamadığı bir saat için avutacak kadar vaktim olmadığı için, aktif olarak olmasa da arada bir uzaktan forumu takip etme kararı aldım.

Bu arada bu kadar bilgiden bahsetmişken en azından Xhantos'un son mesajına da kısa bir cevap vereyim. Panerai Bronzo'nun sonradan çıkan modellerı ve bu durumun Paneristileri küstürmesi ile alakalı forumda bilgi mevcuttu diye hatırlıyorum(Yoksa bile bilen birileri illa açıklayacaktır). Rolex üretimi arttırırsa bununla benzer bir hal alabilir gibi geliyor bana.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Serkanasn » 29 Tem 2019, 08:53

MertYe yazdı:Normalde bu Rolex'leri satn alma ile alakalı olarak konu açmayı bu kadar ertelememin bir sebebi de böyle saçmasapan muhabbetlerden kaçınmaktı. Forumun eskileri ne demek istediğimi daha net bir şekilde anlayacaktır. @Clk Bülent abi ile @OnatOzer Onat'ın, @SeRxX Serkan'ın eski atışmaları forumda mevcut bunlara atışma diyorum ama hepsinin altı dökümanlarla dolu. Bülent abi Swatch Group'a sallardı, Onat ve Serkan ise Rolex'e. Atışma dediğim bu yazışmaların altı hep bilgilerle ve kaynaklarla tez çürütme üzerine olurdu, Thevenin Franck Muller'in dışarıdan aldığı ve inhouse diye bu mekanizmaları nasıl devşirdiğine dair evrakları foruma yüklemişti, Başar abinin 3 yıllık saat serivenini anlatan çok güzel bir konusu forumun tozlu raflarında bir yerlerde hala duruyor olması lazım. Forumun dili olsa da konuşsa keşke.

Bu forum bana çok güzel dostluklar, abiler, kardeşler kazandırdı. Mesela neredeyse babamla yaşıt olan @afl Kerem abi ile 2018 Baselworld fuarına ve 2019 SIHH fuarına beraber gittik. Normal şartlar altında bu forum olmasa muhtemelen ne Kerem abi ile tanışmış olacaktım ne bu fuar etkinliklerinin gitmiş olacaktım. Bu sadece forumla ilgili anılarıma dair çok çok küçük bir kısım. Daha fazla örneklendirerek konuyuda uzatmak istemiyorum açıkçası. Şimdi bir kontrol ettim yaklaşık 5 sene önce üye olmuşum ve 3500 civarı mesajım var bu forumda, bunların büyük bir çoğunluğu bilek fotoğrafları veya goy goy amaçlı postlar bile olsa kendime ait olan olmayan birçok saat ile ilgili yorumum veya saat incelemem mevcuttur. Elimden geldiğince bu foruma katkı sağlamaya çalıştım. Ha başarılı olmuşumdur veya olmamışımdır bu mesele sizin takdirinizdir birşey diyemem.

Bugün geldiğimiz durumda ben THY üzerinden müşteri ve statü üzerinden örnek verdim diye yok Rolex business class yapsında 1000 euro yemek parası verelimde biz nerenin zencisiyizde bilmem ne gibi malesef içi boş aslı astarı olmayan konuşmaları yapıyoruz. Ben burada yaptığım gözlemleri benim gibi hevesli olduğunu düşündüğüm diğer kullanıcılar için yapıyorum daha doğrusu yapıyordum. @batikanak dilinin döndüğünce Rolex satın alımlarının nasıl olduğunu anlatmaya çalışmış, okuduğum zaman dedim ki bu yazıyı ben yazmış olsam %99 oranında buna benzer bir yazı çıkardı ve buraya kendi düşüncelerimden de ufak birkaç şey ekledim.

Bu konuya biraz öncede yazdım bu Rolex dediklerimizin hepsi saat yani bir Rolex'iniz olmasa da hayatınıza devam edebiliyorsunuz. Neticede ekmek değil su değil. Hatta forumda sürekli geyiğini yaptığımız gibi pilli bir saat Rolex'e kıyasla zamanı çok daha iyi gösteriyor hemde inanılmaz bir şekilde daha ucuz. Önceden dediğim gibi bu forumda saat hepimizin ortak paydası. Ama bugün geldiğimiz noktada Mert'in Daytonası var Pepsisi var benim niye yok forumda ben bu Mert'e biraz geçiriyim diyenler, bayileri arayarak Nazım abinin adını verip saat almaya çalışanlar (detaylar: viewtopic.php?f=13&t=28724&p=571826#p571826) gibi enteresan bir hal aldı. Bu foruma ilk üye olduğum zamanki mesajların doluluğuna bir bakıyorum sonra bugün bu konudaki yazılanlara bir bakıyorum ne desem boş. Demek ki artık foruma yazdığım yazıları rölantiye alma vakti geldi. Velhasıl kelam bugüne kadar bu forumda bilerek veya bilmeden kırdığım, incittiğim birileri olduysa affola. Malesef kimseyi (zenci-beyaz farketmez) alamadığı bir saat için avutacak kadar vaktim olmadığı için, aktif olarak olmasa da arada bir uzaktan forumu takip etme kararı aldım.

Bu arada bu kadar bilgiden bahsetmişken en azından Xhantos'un son mesajına da kısa bir cevap vereyim. Panerai Bronzo'nun sonradan çıkan modellerı ve bu durumun Paneristileri küstürmesi ile alakalı forumda bilgi mevcuttu diye hatırlıyorum(Yoksa bile bilen birileri illa açıklayacaktır). Rolex üretimi arttırırsa bununla benzer bir hal alabilir gibi geliyor bana.

Mert bey sizin ve sizin gibi düşünen tayfanın anlamadığı yada garip bir şekilde anladığı ama şekerpare filminde çok kıymetli aktör Şener ŞEN'in filmin son sahnelerindeki gelin duvağını açtığında dudaklarından dökülen hayır hayır olamaz tavrını biz anlamakta zorlanıyoruz, bu başlıkta olmayabilir ama çeşitli başlıklarda ara ara bahsettiğim gibi saat konusunda haklısınız ekmek değil su değil elbette çok ehemmiyetli birşey de değil lakin insanlar bu saati neden türlü entrikalar yüzünden alamadığını belirtmiş yoksa saati alamadıklarını değil halihazirda 4 adet yakında alacaklarımla yaklaşık 10-12 arasında bir Rolex saatim olacak bunlar mesele değil ve emin olun yıllar önce aldığım keyifle kullandığım tissot le locle saatimden daha fazlasını hissettirmedi hiçbir Rolex, 6 yıldır tek Rolexim vardı bu ara öyle can sıkıntısından Rolex alıp kullanmak istedim, Platinum daytona alacak kadarda rahatım siz merak buyurmayınız lakin bir markanın eleştirilmesine neden bu kadar tahammülsüz gösterdiğinizi anlamakta zorlanıyorum, ki birçok kişi de öyle düşünüyor ortağı ve çalışanı olmadığınız ve yaşadığınız ömrü 3 defa daha yaşasanızda olabilecek olgunluğa ulaşamayacağınız da aşikar, gelelim bahsettiğiniz diğer olaylara hangi basiretsiz böyle birşey yapmış bilmiyorum lakin ben aldığım Rolexler için bayiye gitmeyi bile kendime eziyet sayarken saat için birilerini araya sokmak hiç Rolex kullanma olgunluğuna ulaşmış bir insana yakışmamış bu durum sadece özenti ile ilgili olabilir, ki bence vatanını milletini seven ve bu aziz vatan için çalışıp gecesini gündüzüne katan insanlara özenmek ve onlar gibi olmak için gayret edilmelidir 150 gram metali koluna takan insanlara özenmek bana hep eğitim sistemindeki çarkların biraz yanlış işlediğine işaret gibi geliyor, bir butik size vermediği saati herhangi biri diyelim de öyle tabir edelim bir telefonu ile başkasına aynı gün buluyorsa o butikten değil saat kibrit çöpü bile alınmaz zaten bunun konuşulacak yada en azından benim için konuşmaya değer bir tarafı yoktur sizi bilemem, kimsenin nesi var ve neden var olduğuyla değilde diğer kişilerin neden alamadığı konusuyla ilgilenmek mantıklı geldiği için bir soru sordum sorunun cevabını tam alamamış olmakla birlikte, bence butikler önce elbette saati satacakmı greyciye mi verecek konuları ile ilgilenmeli lakin eğer o saati kolunda taşırken yahut burada bu konuları paylaşırken marka imajına zarar verdiğini göreceği kişilere de bu saati satmamalı, bu kısmını bu forumun yarısı üstüne alınmalı bence.
Son olarak bu bahsedilen markanın her modelini alabilecek hatta siyah daytona gibi benim alıp kullanmayacağım çevremdeki dostlarımın almasını sağlayacak kadar imkana sahibim ha benden kaynaklı olmayan süt mısır dahi satmaması gereken bazı butik personeli yüzünden hoş olmayan durumlar da oldu geçmişte lakin yapamıyorsanız bırakın başkaları yapsın bu butik işlerini diyerek bu konudaki fikrimi beyan etmiştim anlama kabiliyeti olan için önemli bir tamlamaydi ama anlamıyorsalar davul zurna bile yeterli olmayacaktır zaten, bir saati butikten alamıyorsam başka bir satıcıdan alırım bu sorun değil yeterki kolumda görmek isteyeyim.
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj batikanak » 29 Tem 2019, 10:21

Serkanasn yazdı:
batikanak yazdı:@MertYe - Dediğin doğru yani liste fiyatları ülkelerin Tax rakamına göre değişiklik gösteriyor ama az çok rakamlar aynı. Yani aslında her yerde liste rakamı aynı da + KDV olunca iş değişiyor, o da olsun olsun 200 Euro oynatıyor. :thumbup:

@dogodenizli - Ben müşteri ayırt edip etmeme durumuna pek katılmıyorum açıkçası.
Adam gitsin o zaman bütün parayı veren satıcılar alsın Daytona ları, Pepsi leri satsın Butikten 5 kat fazla kar etsin, sonra da butik asıl kullanıcı kimseye veremeden, elindeki komple altın saatleri de satamadan batsın gitsin. Sonunda da karaborsacı bile saati alabilecek yer bulamasın...

Sizin bahsettiğiniz gibi bir döngüyü, yani yanlış kişiler ile ticareti daha önce Türkiye de bir Butik yaptı ve artık aramızda değil. Aramızda değil çünkü, Rolex yaptıklarından dolayı elinden Butiklik hakkını almadı, döndüremediler ve battılar. Saçma sapan indirimler vererek günü kurtarmaya çalıştılar. Doğru ticari planı uygulayamazsan elindeki marka Rolex bile olsa batarsın.

Butikler Daytona ları, Pepsi leri amcaoğluna çıkış yapıp, üstüne 5.000 Euro daha koyup üstü kapalı bi şekilde karaborsacılara vermiyorlar kötü niyetli olsalar onu yaparlar daha çok kazanırlar ama az kazanmayı kabul edip doğru müşteriye bunu ulaştırmak istiyorlar. Bu arada yanlış bir algı oluşmasın. Altın saat alana Pepsi veriyorlar gibi... Öyle bir durum yok öyle olsa herkes o şekilde sahip olurdu. Butikler sattıkları saatleri aradan zaman geçtikten sonra müşterisinin kolunda görmek istiyorlar. Onları kullanıcı olduklarını böyle anlıyorlar. Birisi bugün gidip Pepsi alcam ne almam lazım yanına? Altın saat verin yanında Pepsi verin gibi bir yaklaşım yaparsa da alamaz

Bugün Ferrari bile sayılı üretim arabasını almak isteyenlere başka arabalarını almış olma şartı koşuyor. Bu sadece Rolex değil, bütün satış sonrası değeri yüksek tabiri caiz ise karaborsa olabilecek ürünlerde geçerli bir durum. Zaten her içeri giren alabiliyor olsa o marka bir Rolex gibi büyük olmaz, değerli olmaz, burada bu konu açılmamış olur, kimse de o saati istemez. Rolex in X bi markadan farkı olmaz. Bırakın karaborsacıları, bugün Pepsi denen saati, Jubile kayışlı Batman i gerçekten satmak amaçlı değil kullanmak amaçlı alan insanların bile bence en az %50 sinden fazlası, ona ulaşmanın zor olduğunu bildiği için ve ona sahip olduğunu bilmenin hazını yaşamaktan dolayı alıyor yoksa kimse kusura bakmasın öyle ölüp bitilecek bir tasarım değil.

Patek Philippe 5711/1A, 5712/1A lar 5 sene önce vitrinde dururken kimse beğenmiyordu, 2 sene sonra sadece 5711/1A Mavi kadran karaborsa oldu bu sefer hiç bir Nautilius beğenilmiyordu bir tek 5711/1A mavi kadran çok güzel deniyordu, şimdi oldu hepsi liste fiyatından %250 fazla, Nautilus olsun da ne olursa olsun deniyor. 5726/1A Beyaz kadran ı butikten teklif edilip de 1.5 sene önce almayan insan tanıyorum, 33.000 CHF ye almadı, bugün 70.000 CHF desen üstüne atlar. Herkesin beğenisinde malesef satış sonrası değer büyük bir rol oynuyor.

@dogodenizli - Bu kadar uzun yazıyı size cevap olarak yazmadım aslında. Yanlış anlaşılmasın, sadece müşteri ayırt etme konusunda hemfikir olmadığımı beyan etmek istedim ama başka detaylarda verince sanki bunların hepsini size yazıyormuşum gibi algılanmasın.

Söylediklerinize katılmak isterdim lakin bunların sizin gönlünüzden geçen olduğunu düşünüyorum ve saygı duyuyorum, bir iki başarısız sonuçlanan sipariş hariç Rolex butiklerini hep keyifle ziyaret ederim saattir en nihayetinde alınır kullanılır yada kullanılmaz saklanıp nesilden nesile aktarılır o alan kişinin haleti ruhiyesi benim merak ettiğim husus şu her butikte yıllık milyonluk alışveriş yapan kişiler kimler?
Zengin olan kişilerin olduğunu düşünelim kaç çelik saat alınır bu rakama mesela? Çünkü altın yahut tt olanlarda zaten arz talepten fazla o kısmı bizim ilgi alanımız değil, ticaretini yapanlar hariç kaç kişi vardır her yıl milyonluk saat alan mesela? zaten problem burada başlıyor ben bireysel olarak bekleyerek cümle gmt serisi ve daytona alabilen bir kişinin bu işten çıkar sağlayacağını sanmıyorum yani en azından bu sitede gördüğümüz kadarıyla 3 kuruş kâr için bu işin peşinde koşacak kimse yok gibi varsa da ben varlığından haberdar değilim, burda eleştirilen kısım şu; bir günde dahi bu saatlerin hepsinin temini mümkün iken insanlara zenci beyaz ayrımı uygulayıp yıllarca bekletmeleri hatta boşuna bekletmeleri, yoksa kimsenin ticaretine diyecek birşeyimiz elbette yok bunu açıkça söyledikleri sürece, misal bana yada bir başkasına arkadaş sana ve senden kaçtane varsa bu dükkanda saat satışı yok uğramayın buralara sizler omega tag butiklerine gidin ben burda milyonluk müşterilerime filtre kahve eşliğinde jelatinini sökmeden saat vermekle meşgulüm desin vallahi tebrik etmezsem namerdim, gözümdeki değerleri de en azından dürüst davrandıkları için daha da artar, bizim zekamızla alay etmesinler yeterli, hangi butik ve butikleri kasdettiğim bende kalsın.

Ben yanlış anlaşıldım ya da siz beni yanlış anladınız sanırım?
Ben kimse milyonluk alışveriş yapsın onun hakkıdır demedim. Ben zaten başından beri, alamayan kişilerin neden "malesef" alamadığını anlatmaya çalışıyorum. Adamlar haklı tabikide böyle olmalı gibi bir savunmam yok ancak Butikte de yalan makinesi yok, içeri girenin kim olduğunu ancak ve ancak geçmiş siparişlerinden anlayabiliyor. Bu yüzden de milyonluk değil ama geçmişte alakasız kar etmeyecek, herkesin üstüne atlamadığı saatleri almış olanların biraz ayrıcalığı olabiliyor.

İlk mesajımda da yazdım, "sen almışsın tabi sen rahatsın konuşuyorsun" gibi algılanabilirim, ki hiç öyle bir durum yok. Benimde halen isteyip sahip olamadığım model var, sırada olduğum model var. Üstüne basarak tekrarlıyorum, sözüm meclisten dışarı ancak bugün halen Butiklere girip @MertYe nin de dediği gibi salağa yatan, katalog isteyip bakınırken "aaa bu çok güzelmiş" diyip, o yok onda 10 sene sıra var dendiğinde bu durum karşısında hayretlere düşen, dünyaya dün başka gezegenden gelmiş kişiler var. Bugün halen Butiğin kapısından girip, çelik spor saat soranların %90 ı satıcı iken (inanın günde en az 50 kişi girip Daytona soruyordur çünkü), kalan %10 luk kullanıcı kısmının da yarısı tamamen gelecekteki değerini düşünüyor. Rolex, Pepsi yi daha çok üretirse daha fazla kazanmaz, her butikten temin edilebilen bir saat olsa o zaman 8.300 Euro luk Pepsi, ikinci elde 7.000 Euro eder, ve kimse o modeli istemez. Tabiki beğenip isteyen olacaktır buradaki arkadaşlar gibi ama gerçekten reel anlamda isteyen sayısı azalmış olur. 1 sene öncesine kadar çelik Sub ve No Date vitrinde idi, kimse istemiyordu. Herkes hep vitrinde olmayanı istedi haklı olarak. Buna ben de dahilim bu arada, kimseye çamur atmıyorum. Ben de kabul ediyorum bu durumu zaten, ben bütün saatlerimi değiştirerek sürekli takıyorum ama bu saatler bu kadar zor bulunduğu için sahip olmak insana daha çok mutluluk veriyor yoksa illa illa mavi kırmızı bezelli bi saatim olmasa birşeyim eksilmezdi.

Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Butikler de zaten doğru kişiye verebilmek için çok uğraşıyor ama ona rağmen halen %40 oranında bence yanlış kişilere gidiyor saatler. Ben rica minnet isteyip en zor modellerini alıp sonra ilk gün satanını çok gördüm. Butikleri de savunmuyorum sadece "Neden vermiyorlar? Şu kadar bu kadar bekleme diyorlar" sorusunun cevabını vermek istedim çünkü okuduğum kadarı ile isteyip alamamış bir çok kişi vardı ve işin Butik tarafında nasıl döndüğünü bilmedikleri için duruma haklı olarak anlam veremiyorlardı, sadece bu konuda aydınlatmak istedim
BATIKAN
Kullanıcı avatarı
batikanak

Mesaj sieger » 29 Tem 2019, 10:24

@MertYe Hocam, mesajlarinizi gercekten huzunle okudum, Nazim abinin de kararinda cok uzulmustum, sizde de ayni sekilde, ama asil simdi yazsaniz daha iyi olmaz mi? Boyle insanlar her daim olacaktir, ama biz kendi dilimizle, daha duzgun sekilde, daha orneklerle ispatlarla belki onlara daha dogru yolu gosterebiliriz, sonucta hepimizin bir ortak guzel bir paydasi var. Ve her yerde oldugu gibi sacma kisiler de var olacaktir.

Umarim karariniz degisir. :champ:
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj manil » 29 Tem 2019, 10:38

Serkanasn yazdı:
MertYe yazdı:Normalde bu Rolex'leri satn alma ile alakalı olarak konu açmayı bu kadar ertelememin bir sebebi de böyle saçmasapan muhabbetlerden kaçınmaktı. Forumun eskileri ne demek istediğimi daha net bir şekilde anlayacaktır. @Clk Bülent abi ile @OnatOzer Onat'ın, @SeRxX Serkan'ın eski atışmaları forumda mevcut bunlara atışma diyorum ama hepsinin altı dökümanlarla dolu. Bülent abi Swatch Group'a sallardı, Onat ve Serkan ise Rolex'e. Atışma dediğim bu yazışmaların altı hep bilgilerle ve kaynaklarla tez çürütme üzerine olurdu, Thevenin Franck Muller'in dışarıdan aldığı ve inhouse diye bu mekanizmaları nasıl devşirdiğine dair evrakları foruma yüklemişti, Başar abinin 3 yıllık saat serivenini anlatan çok güzel bir konusu forumun tozlu raflarında bir yerlerde hala duruyor olması lazım. Forumun dili olsa da konuşsa keşke.

Bu konuya biraz öncede yazdım bu Rolex dediklerimizin hepsi saat yani bir Rolex'iniz olmasa da hayatınıza devam edebiliyorsunuz. Neticede ekmek değil su değil. Hatta forumda sürekli geyiğini yaptığımız gibi pilli bir saat Rolex'e kıyasla zamanı çok daha iyi gösteriyor hemde inanılmaz bir şekilde daha ucuz. Önceden dediğim gibi bu forumda saat hepimizin ortak paydası. Ama bugün geldiğimiz noktada Mert'in Daytonası var Pepsisi var benim niye yok forumda ben bu Mert'e biraz geçiriyim diyenler, bayileri arayarak Nazım abinin adını verip saat almaya çalışanlar (detaylar: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.p ... 26#p571826) gibi enteresan bir hal aldı. Bu foruma ilk üye olduğum zamanki mesajların doluluğuna bir bakıyorum sonra bugün bu konudaki yazılanlara bir bakıyorum ne desem boş. Demek ki artık foruma yazdığım yazıları rölantiye alma vakti geldi. Velhasıl kelam bugüne kadar bu forumda bilerek veya bilmeden kırdığım, incittiğim birileri olduysa affola. Malesef kimseyi (zenci-beyaz farketmez) alamadığı bir saat için avutacak kadar vaktim olmadığı için, aktif olarak olmasa da arada bir uzaktan forumu takip etme kararı aldım.

Mert bey sizin ve sizin gibi düşünen tayfanın anlamadığı yada garip bir şekilde anladığı ama şekerpare filminde çok kıymetli aktör Şener ŞEN'in filmin son sahnelerindeki gelin duvağını açtığında dudaklarından dökülen hayır hayır olamaz tavrını biz anlamakta zorlanıyoruz, bu başlıkta olmayabilir ama çeşitli başlıklarda ara ara bahsettiğim gibi saat konusunda haklısınız ekmek değil su değil elbette çok ehemmiyetli birşey de değil lakin insanlar bu saati neden türlü entrikalar yüzünden alamadığını belirtmiş yoksa saati alamadıklarını değil halihazirda 4 adet yakında alacaklarımla yaklaşık 10-12 arasında bir Rolex saatim olacak bunlar mesele değil ve emin olun yıllar önce aldığım keyifle kullandığım tissot le locle saatimden daha fazlasını hissettirmedi hiçbir Rolex, 6 yıldır tek Rolexim vardı bu ara öyle can sıkıntısından Rolex alıp kullanmak istedim, Platinum daytona alacak kadarda rahatım siz merak buyurmayınız lakin bir markanın eleştirilmesine neden bu kadar tahammülsüz gösterdiğinizi anlamakta zorlanıyorum, ki birçok kişi de öyle düşünüyor ortağı ve çalışanı olmadığınız ve yaşadığınız ömrü 3 defa daha yaşasanızda olabilecek olgunluğa ulaşamayacağınız da aşikar, gelelim bahsettiğiniz diğer olaylara hangi basiretsiz böyle birşey yapmış bilmiyorum lakin ben aldığım Rolexler için bayiye gitmeyi bile kendime eziyet sayarken saat için birilerini araya sokmak hiç Rolex kullanma olgunluğuna ulaşmış bir insana yakışmamış bu durum sadece özenti ile ilgili olabilir, ki bence vatanını milletini seven ve bu aziz vatan için çalışıp gecesini gündüzüne katan insanlara özenmek ve onlar gibi olmak için gayret edilmelidir 150 gram metali koluna takan insanlara özenmek bana hep eğitim sistemindeki çarkların biraz yanlış işlediğine işaret gibi geliyor, bir butik size vermediği saati herhangi biri diyelim de öyle tabir edelim bir telefonu ile başkasına aynı gün buluyorsa o butikten değil saat kibrit çöpü bile alınmaz zaten bunun konuşulacak yada en azından benim için konuşmaya değer bir tarafı yoktur sizi bilemem, kimsenin nesi var ve neden var olduğuyla değilde diğer kişilerin neden alamadığı konusuyla ilgilenmek mantıklı geldiği için bir soru sordum sorunun cevabını tam alamamış olmakla birlikte, bence butikler önce elbette saati satacakmı greyciye mi verecek konuları ile ilgilenmeli lakin eğer o saati kolunda taşırken yahut burada bu konuları paylaşırken marka imajına zarar verdiğini göreceği kişilere de bu saati satmamalı, bu kısmını bu forumun yarısı üstüne alınmalı bence.
Son olarak bu bahsedilen markanın her modelini alabilecek hatta siyah daytona gibi benim alıp kullanmayacağım çevremdeki dostlarımın almasını sağlayacak kadar imkana sahibim ha benden kaynaklı olmayan süt mısır dahi satmaması gereken bazı butik personeli yüzünden hoş olmayan durumlar da oldu geçmişte lakin yapamıyorsanız bırakın başkaları yapsın bu butik işlerini diyerek bu konudaki fikrimi beyan etmiştim anlama kabiliyeti olan için önemli bir tamlamaydi ama anlamıyorsalar davul zurna bile yeterli olmayacaktır zaten, bir saati butikten alamıyorsam başka bir satıcıdan alırım bu sorun değil yeterki kolumda görmek isteyeyim.
Tayfa kimmiş beyefendi? Tanımadığınız etmediğiniz kişilerle üslup gerçekten korkutucu hal almaya başladı. Yani burada bazen trollük de yaparız, gırgırına laf da çakarız hatta ve hatta laf da yeriz ama bu tarz ifadeler hoş durmuyor, biraz forum ahalisi olarak farkındalık yaratalım. Siz de bu dili kullanmazsanız memnun olurum. Kolay gelsin.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj batikanak » 29 Tem 2019, 10:59

Öncelikle Rolex resim post etme başlığını mahvettik. Bu yaptığımız muhabbet bence birbirini daha iyi anlayabilen insanlar arasında yapılmalı, forum ortamında sadece yazı post edilebildiği için kimse kimsenin duygularını doğru anlayamıyor bu da yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebiliyor.

Bence bu konuyu burada kapatalım, herkes almak istediği mesajı almıştır. Burdaki tek amaç "ben gittim neden alamadım, aslında kasasında 2 tane var" sorusunun cevabı idi. Eğer muhabbeti devam ettirelim, bu üstünde yazılması gereken bir konu deniyorsa da o zaman Mod lar lütfen mesajları sohbet kısmında başka bir yere taşısın. Bu modelleri ne alan, ne de almakla ilgisi olmayan, bu başlığa sadece fotoğraf bakmak isteyen arkadaşların da hakkını yememiş olalım...
BATIKAN
Kullanıcı avatarı
batikanak

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rolex Crown Club

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners