TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Seiko Kinetic Diver SKA413 Kutu A癟覺l覺覺

Japon ve Asya retimi Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Japon Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii Japon ve Asya Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

Re: Seiko Kinetic Diver SKA413 Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj Bond » 15 May 2012, 13:30

Hay覺rl覺 olsun :champ: Forum i癟i takas olmas覺 gayet g羹zel olmu :thumbup: 襤yi g羹nlerde kullan覺lmas覺n覺 dilerim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj mucadeleci » 15 May 2012, 13:48

Teekk羹r ederim *Bond :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

Mesaj mucadeleci » 15 May 2012, 16:46

Selam arkadalar, sizlere Seiko Scuba Diver SKA413 ile ilgili izlenimlerimden 癟ok k覺saca bahsedeceim. ncelikle una a癟覺kl覺k getireyim, Seiko firmas覺n覺n bu saat i癟in farkl覺 b繹lgelerde/pazarlarda kulland覺覺 2 tane kod numaras覺 var ska413 ve ska371p2, bu iki ayr覺 kod numaral覺 saatlerde ayn覺 saatler sadece kodlar覺 farkl覺 b繹lgelerde irket politikas覺 gerei farkl覺 kullan覺lm覺. Benim asl覺nda kau癟uk kay覺l覺 saatlere kar覺 bir 繹n yarg覺m vard覺 ama bu saati koluma tak覺nca bu 繹n yarg覺lar覺n konforla ilgili k覺s覺mlar覺 kesinlikle y覺k覺ld覺, bununla beraber y羹zme aktivitesinde deilseniz yada ger癟ek manada spor/casual tarzda giyinmemi iseniz bu saat kolunuzda kesinlikle s覺r覺t覺yor. Saati koluma takt覺覺m zaman bir g羹ven hissi bileimden kalbime doru ak覺yor diyebilirim, -sen y羹r羹 abi bende seninleyim. der gibi bir hali var saatin. Son derece tok ve g羹ven verici bir duruu var. Mekanizmas覺 kinetic ve 6 ay g羹癟 reservine sahip olmas覺 itibar覺 ile son derece kullan覺l覺. Saatin kadran覺 asl覺nda 癟ok ho akrep yelkovan dizayn覺 ise bence uyumsuz, akrep ku kafas覺na benziyor yelkovan... tasar覺mc覺n覺n akl覺 baka yerlere kayd覺覺 bir anda tasarlanm覺 ve bu y羹zden uyumsuz olmu galiba. Ama yinede genel duruundan olsa gerek saate bakmak 癟ok zevkli. Paylat覺覺m resimlerde de g繹r羹ld羹羹 gibi saatin kapa覺nda ve kau癟uk kay覺覺n bitiminde denizdeki/okyanustaki dalga fig羹r羹 mevcut ki, benim 癟ok 癟ok houma gidiyor zira 襤zmir li olmam hasebi ile ve 癟ocukluumda yazlar覺 mavi g繹l tad覺nda amat繹r dal覺 maceralar覺 ile ge癟irdiim i癟in bu kabartma bana 癟ok keyif veriyor. Aa覺da saati ald覺覺m *Razz dostumun bu saat ile ilgili izlenimleri mevcut, kendisine yukar覺daki yazd覺klar覺mla beraber kat覺l覺yorum fakat luglardaki deliklerin, kay覺 deitirme esnas覺nda oluabilecek 10larca k羹癟羹k 癟izii engelleyebileceini d羹羹nd羹羹m i癟in kendisine bu konuda tam olarak kat覺lm覺yorum. Bununla beraber *Razz dostumunda belirttii gibi d繹ner bezelin 癟ok hassas olmas覺ndan kaynakl覺 hizalama sorunu beni en 癟ok rahats覺z eden y繹n bu saatte.
Resim
Teekk羹rler arkadalar..

Asl覺nda tam olarak istediim model 癟elik bilezikli versiyondu ancak Seiko yine beni bilezik kalitesi konusunda hayal k覺r覺kl覺覺na uratmay覺 baard覺.. Sonu癟 bu saat oldu..

K覺saca birka癟 yorumda bulunay覺m;

(+)
-Kinetic kalibre..
-DayDate deil sadece date ve siyah zemin 羹zerine beyaz font.. ( en 繹nemli tercih sebebi )
-Markan覺n u癟uk dizaynlar覺 aras覺nda klasik dalg覺癟 konseptine en 癟ok benzeyen modellerden biri..
-Kadran 癟ok baar覺l覺..
-Kollar覺n ve imle癟lerin dizayn覺 deiik ve ho..
-Cam覺n derinlii g羹zel..
-Bezel dizayn覺 ve kullan覺lan malzeme iyi..
-Kau癟uk kay覺 m羹thi komforlu..
-Fosfor yeterli ..
-Ayar tepesi ve g羹癟 rezervi indikasyon butonu uyumlu..
-WR200M..

(-)
-Kasan覺n satinaj覺(brush) berbat.. Saatin yanlar覺ndaki satinaj resmen fake saat kalitesinde..
-Luglar Steroid maduru.. ve -bu durumun mecburi sonucu- lug aral覺覺 dar..
-Luglar覺n d覺 u癟lar覺nda l羹zumsuz delikler mevcut..
-Ayar tepe muhafazalar覺 saatin b羹t羹nl羹羹ne pek de uymuyor ..
-Mineral cam..
-Bezelin d繹n羹 klikleri 癟ok yumuak, en ufak temasta bezel hareket ediyor.. Alignment da bu boluk hali y羹z羹nden zor ve k覺sa s羹reli..
-Kalitesiz kutu..

MSRP 1046,00 TL. Ben indirimle daha uyguna ald覺m..

Genel olarak saatten memnunum..
Bir s羹redir yeni bir saat alm覺yordum ve i癟imdeki Eterna'ya ( Sinan'la olan dostluumuza binayen ) daha fazla kar覺 koyamad覺m..

G繹n羹l isterdi ki Seiko SKX007 serisinde bir Kinetic caliber, inner AR coated sapphire crystal, Super Jubilee ( SEL+SCL+Double FlipLock with spring release clasp ), white on black & date only wheel bir model yaps覺n ben de neyse paras覺 vereyim alay覺m ama saolsun Seiko yak覺nda dizaynlar覺yla bir sonraki Biyenal'e ana sponsor olacak gibi g繹r羹n羹yor..

Read more: viewtopic.php?f=62&t=6509&hilit=seiko+kinetic+diver#ixzz1uwgigRe1
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 15 May 2012, 17:30

Bunlara art覺 olarak sizinle paylamak istediim bir durum daha var. Bir arkada覺m覺n 1964 model 4door Hardtop Cadillac fleetwood arabas覺 var ve rengi siyah, o araban覺n s羹r羹c羹 yada yolcu koltuunda ne zaman yolculuk etsem az覺ma aa覺daki ark覺 dolan覺rd覺, imdi ise "Black Scuba Diver" 覺m覺 takt覺k癟a bu ark覺 az覺ma dolan覺yor, bundan m羹tevellit saatimin ismini "Black Betty" koydum :)
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 15 May 2012, 23:32

Bir "lume shot" da Scuba Diver dan.
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Mesaj necati » 16 May 2012, 09:36

Saatin ger癟ekten 覺k. G羹le g羹le kullan :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
necati

Ya: 52
Kay覺t: 07 Mar 2012, 21:22

Mesaj mucadeleci » 16 May 2012, 09:47

tesekkur ederim necati :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Mesaj Eterna » 23 May 2012, 09:34

襤ki tarafa da hay覺rl覺 olsun. Benimde beendiim bir saatti. Tekrar g繹rme ans覺n覺 yakalad覺k.

G羹zel g羹nler de kullan覺n.

Sevgiler,
Kullan覺c覺 avatar覺
Eterna

Ya: 50
Kay覺t: 28 May 2010, 13:44

ncekiSonraki

D繹n TSF Japon Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners