Merhaba arkadaşlar.. ben de 2007 den beri Seiko SNA451P (crome kasa) olanı kullanıyorum saatime aldığım günden beri aşığım desem yeridir.. ben de yıllarca saat takmam telefonum var fln diyordum. sonra saatin ne kadar önemli bir detay olduğunu anlayıp 1 yıl saat arayışına girdim piyasada 300-1000tl arasında beğendiğim neredeyse hiçbir saat yoktu bunun dışında. ben de Aydın saatten aldım o sırada siyah olanı çok hoşuma gitti ama fazla spor her kıyafetin altına gitmez diye çeliğini aldım. crono yu haftada 2-3 kez kullanmama rağmen henüz pil değişmedi. yanlız geçen yaz çelik kordonla birlikte 170gr bulan ağırlığı kurma kolunun elime nasır yapması ve tişört altında çelik kordon biraz classic durmasından deri kayış almaya karar verdim. kayış için 120tl istediler ben de sirkeci eşrafında dolanırken bir yerde aftermarket aynı kayışı buldum orjinalinden %-5 görüntü farkı var ve 40tl.. saatimi çok seviyorum ama deri kayış orjinal de olsa su değmesi ve yazın terden parçalanabiliyor. neyse gittiğim dükkandaki arkadaş ağustos ayından sonra gel çünkü yazın deri kayış terden etkilenir dedi. ben de ok

diyip geçen sene eylül sonu gittim taktırdım. kolum hafifledi ve çok şık durdu.. yanlız kayışın söküm ve takımı ustalık istiyor yani evde can sıkıntısına değiştirilecek türden değil.. birde benim tuşların üzerindeki orange çizgilerin bazıları döküldü, aynı saatçi oje ile halledebileceğimi söyledi.

başta garip geldi sonra aylarca aynı rengi bulmak için bujiteri önlerinde oje sepeti karıştırdım

ve sonrası kız arkadaşımda buldum. sonuç mükemmel oldu. bir de eşya taşırken kasnak çevresinde duvara sürtmeden oluşan kılcal çizikler var onu da değiştirticem 1-2 sene sonra. camı iyi ki safir neredeyse 5 yıl olacak tek bir çizik yok.. iddiaya girip neşterle bile denedim çizilmiyor
neyse bi kol saatim için amma şey yazdım.. demek ki aşkımız hala ilk günki gibiymiş..
bu da şahsı...
( geçenlerde SLR macro denemelerimde çekmiştim tozlu biraz
)