Açılış zamanı..

Seiko 5 50th Anniversary SRP427 An Homage To Tradition Seiko 5 Design

1913'te Seiko'nun ilk saati üretildikten 50 sene sonra tanıtılan 5 serisinin 50. yılına ve Seiko'nun 100. yılına özel üretilmiş serinin ikincisi, Seiko 5'in spor tasarımlarına ithafen üretilmiş bir model.

Ayrıca araba dizaynlarından ilham alınmış.
Geçmişten bugüne Seiko 5 Sports Serisi.

Caliber : 4R36 Automatic with hand winding capability. Second hand halt mechanism for precise second setting.
Power reserve : 41 hours
Case : SS
Water Resistance : 10 bar
Case size : 44.0 mm
Bilgiler ve fotoğraflar Seiko'nun resmi sitesinden alınmıştır.
Saatte diğer 5 serilerinden farklı olarak saniye kolundaki 5 simgesi, kurma kolundaki 5 işlemesi ve arka kapakta 50. Yıl özel işlemesi mevcut.
Geçelim kutu açılışına.

Saniyedeki 5 simgesi

50. Yıl'ı hatırlatmak amacıyla..

Kurma kolundaki 5 işlemesi

Arka kapaktaki işleme

Uzun zamandır aklımda olan bir modeldi. TED Talks'ta dinlediğim bir konuşmada "People do not buy what you do people buy why you do" denilmişti. Bu söz doğruluğunu saati alırken bir kez daha farkettim.
Saati alırken yardımlarımdan dolayı Serkan abi, Hasan abi ve Tolga abiye teşekkürler. Ayrıca Türkiye'ye girdikten bir gün sonra saati evime kadar ulaştıran PTT'ye de teşekkürler.

Saatin işçilik kalitesi ve mekanizma hakkındaki değerlendirmeleri size bırakıyorum.
Fotoğraf kalitesi çok iyi değil ne yazık ki Tapatalk'tan yüklenince bozulmalar oluyor..

Bu arada saati nato kayış yada kırmızı dikisli eskitme bir kayış ile kullanmayı planlıyorum. Ne dersiniz?