TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Exclusive Limited Edition By Concord Teslim Bilgi

Concord C2 Chronograph TSF Edition Proje Katılımcıları İçin Özel Bölüm

Re: TSF Exclusive Limited Edition Project By Concord Watches

Mesaj Bond » 01 Şub 2013, 01:48

Öncelikle şunu açıkça belirtmekte fayda var. Bu proje zaten buraya açılmadan kapanabilecek bir proje. Yakın arkadaşımız olan TSF üyeleri ve dışarıdan bazı arkadaşlarımızın katılım kararı ile önceden gereken adet sayısına ulaşıldı. Bu projenin daha farkli bir segmentte ve doğal olarak fiyatlandırmada olacağı zaten açıklanmıştı. Ayrıca fiyata bakınca daha düşük segmentte bir çok markanın bu fiyat seviyesinde saat sattığını veya satmaya çalıştığı açıkça görülüyor. Buraya açmamızın sebebi gelir düzeyi uygun olan veya şu aşamada böyle bir saat almayı planlayan kişilere katılıma şansı sunabilmek. Yoksa bizim laf olsun diye proje yapalım gibi özel bir çabamız yok.

Arkadaşlar projeye katılım kararı için acele etmeyin lütfen. Şartları ve saati iyi inceleyin. Sonuçta fiyatlandırma ve uygulanan sistemin çok özel olduğunun farkındayım. Zaten bunun için uğraştık. Aylar önce açtığım konuda bunun mümkün olduğunu hatta lüks ve bilinir markalar ile olabileceğini yazmıştım. Forumun popülaritesi, ziyaretçi sayısı, düzeni, imza attığı organizasyonları ve üye profili kalitesinin bunda etkisi büyük.

Ama sonuç olarak fiyat tek kriter olarak alınmaz. Diğer sistem konusunun son kısımlarında yazdığım rica ve uyarıyı dikkate alın. Şu etapta bütçesi uygun olmayan ve bu fiyat seviyelerinde bir saat almayı planlamayan kişilerin böyle bir projeye katılmasının mantığı olmaz. Bu projeyi rol model olarak görüyoruz. Bu daha sınırlı sayıda kullanıcının katılacağı lüks saatçilik sınıfa giren bir markanın projesi. Herkese hitap etmesi elbette mümkün değil. Bana şu an uygun olmadığı halde bu projeye katılmayı çok istediğini söyleyerek özel mesaj atan bir çok kişi oldu. Hepsine aynı şeyi söyledim; hayır katılmayacaksınız diye. Hatta yasak size, isteseniz de kabul etmiyoruz böyle bir şey duymamış olayım dedim. Kimisine manyak mısın aklını başına topla dahi dedim :D Belki kendileri yazarlar :)

Olaya farklı yönden de bakmak lazım. Bazı kişiler ise giriş seviyesi bir ürünün projesine katılmayı tercih etmeyeceklerdir. Bu nedenle herkese hitap edebilmesi için bu konuyu araştırırken ilk düşüncemiz giriş/orta sınıf markaların ürünleri idi. Fakat bu ürünlerde teklif edilen absürd denebilecek 300-500 adet garantisi ve ekstra özel üretim maliyet rakamları nedeni ile açıkçası vasat bir markanın özel üretim ürünü ile yola devam etmek hiç kimse için avantaj olmayacaktı. Ülkemizde senede 25-30 tane güçlükle satılan bayilerde vitrinlerde dahi tek tük duran standart bir dalgıç saatine listeler üzerinden % 25-30 ekstra farkla 4.000 - 5.000 TL gibi rakamlarla özel üretim teklifi gelince direkt uzaklaştık. Bu sadece bir örnek, benzeri başka marka ve modeller gene oldu. Buradaki üyeleri yolunacak kaz gibi gören firmalar ile ortak proje yapmayı kendi prensiplerimize göre etik bulmuyoruz. Zaten hemen hemen tüm firmalara dört senedir maddi manevi emek ve vakit harcayarak bedelsiz olarak tanıtım sağlayarak sektöre büyük katkıda bulunuyoruz. Kısacası kendileri kaybetmiş oluyor.

Sonuçta TSF'nin sektöre yaptığı katkılara değer vermeyen, tanıtım ve reklam gücünü algılayamayan ve buna uygun yaklaşımda bulunmayan anti-profesyonel kurum ve markalar ile böyle bir işe girilmez. Biz geleceği görerek ve düşünerek hareket ederken günlük düşünen firmaların bizimle proje yapma şansı bulunmuyor. Elbette bizlere katılımcılar için avantaj olacak çok iyi hatta şu anki projeden dahi iyi teklifler ile gelenler de oldu. Kimisinde ürünü beğenmedik, kimisinde ise markalar ülkemizde resmi olarak faaliyette bulunmayan markalardı. Bu araştırmalar içindeyken karşımıza bu tarz özel bir markanın çokta beğendiğimiz bir modeli çıkınca şartlardada maksimum esneklik sağlayan vizyon sahibi firma bulunca kararımızı bu yönde verdik. Ben kendi adıma sonuçtan oldukça memnunum, iyi ki hemen karar vermemişim diye düşünüyorum. Umarım en güzel şekilde de projeyi tamamlarız.

Üst üste sürekli proje yapılmasının zaten bir mantığı yok sürekli üyeler saat alsın diye bir yaklaşım olamaz. Elbette tekrar mantıklı ve değecek bir ürün bulursak farklı sınıfta yer alan bir marka ile de proje saati yapmayı düşünebiliriz ama bu hemen olmayacaktır. Bu site halen amatör denilebilecek fakat bir çok profesyonel firmadan daha profesyonel şekilde idare edilen bir yer bana göre fakat bu gibi projelerde iş gücü ve zaman gerekli bir çok şeyle uğraşılması gerekiyor. O sebeple aynı anda çeşitli projeleri yapmamız kolay değil. Hem katılım bölünür hemde projelere hakim olma gücümüz azalır. Neticede bir işi gereği ile düzgün şekilde yapamadıktan sonra hiç yapmamak daha doğru olur.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj asymptote » 01 Şub 2013, 01:53

mucadeleci yazdı:Abi inşallah düğmelerin bozulmasını beklemiyorsundur :D

Bozulsa da bir şey olmaz, arkası boş çoğunun.. :lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Baran » 01 Şub 2013, 01:56

Bond Başkan :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mucadeleci » 01 Şub 2013, 01:57

*asymptote, sonra ses çıkartmazlar diye korkuyorum :D
Yauv böylesi ciddi ve beklenen bir konun içine de... girerek dağıttığım için özür dilerim, suçlu hissettim kendimi :oops:

*Bond :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Thevenin » 01 Şub 2013, 02:12

Bond yazdı:Öncelikle şunu açıkça belirtmekte fayda var. Bu proje zaten buraya açılmadan kapanabilecek bir proje. Yakın arkadaşımız olan TSF üyeleri ve dışarıdan bazı arkadaşlarımızın katılım kararı ile önceden gereken adet sayısına ulaşıldı. Bu projenin daha farkli bir segmentte ve doğal olarak fiyatlandırmada olacağı zaten açıklanmıştı. Ayrıca fiyata bakınca daha düşük segmentte bir çok markanın bu fiyat seviyesinde saat sattığını veya satmaya çalıştığı açıkça görülüyor. Buraya açmamızın sebebi gelir düzeyi uygun olan veya şu aşamada böyle bir saat almayı planlayan kişilere katılıma şansı sunabilmek. Yoksa bizim laf olsun diye proje yapalım gibi özel bir çabamız yok.

Arkadaşlar projeye katılım kararı için acele etmeyin lütfen. Şartları ve saati iyi inceleyin. Sonuçta fiyatlandırma ve uygulanan sistemin çok özel olduğunun farkındayım. Zaten bunun için uğraştık. Aylar önce açtığım konuda bunun mümkün olduğunu hatta lüks ve bilinir markalar ile olabileceğini yazmıştım. Forumun popülaritesi, ziyaretçi sayısı, düzeni, imza attığı organizasyonları ve üye profili kalitesinin bunda etkisi büyük.

Ama sonuç olarak fiyat tek kriter olarak alınmaz. Diğer sistem konusunun son kısımlarında yazdığım rica ve uyarıyı dikkate alın. Şu etapta bütçesi uygun olmayan ve bu fiyat seviyelerinde bir saat almayı planlamayan kişilerin böyle bir projeye katılmasının mantığı olmaz. Bu projeyi rol model olarak görüyoruz. Bu daha sınırlı sayıda kullanıcının katılacağı lüks saatçilik sınıfa giren bir markanın projesi. Herkese hitap etmesi elbette mümkün değil. Bana şu an uygun olmadığı halde bu projeye katılmayı çok istediğini söyleyerek özel mesaj atan bir çok kişi oldu. Hepsine aynı şeyi söyledim; hayır katılmayacaksınız diye. Hatta yasak size, isteseniz de kabul etmiyoruz böyle bir şey duymamış olayım dedim. Kimisine manyak mısın aklını başına topla dahi dedim :D Belki kendileri yazarlar :)

Olaya farklı yönden de bakmak lazım. Bazı kişiler ise giriş seviyesi bir ürünün projesine katılmayı tercih etmeyeceklerdir. Bu nedenle herkese hitap edebilmesi için bu konuyu araştırırken ilk düşüncemiz giriş/orta sınıf markaların ürünleri idi. Fakat bu ürünlerde teklif edilen absürd denebilecek 300-500 adet garantisi ve ekstra özel üretim maliyet rakamları nedeni ile açıkçası vasat bir markanın özel üretim ürünü ile yola devam etmek hiç kimse için avantaj olmayacaktı. Ülkemizde senede 25-30 tane güçlükle satılan bayilerde vitrinlerde dahi tek tük duran standart bir dalgıç saatine listeler üzerinden % 25-30 ekstra farkla 4.000 - 5.000 TL gibi rakamlarla özel üretim teklifi gelince direkt uzaklaştık. Bu sadece bir örnek, benzeri başka marka ve modeller gene oldu. Buradaki üyeleri yolunacak kaz gibi gören firmalar ile ortak proje yapmayı kendi prensiplerimize göre etik bulmuyoruz. Zaten hemen hemen tüm firmalara dört senedir maddi manevi emek ve vakit harcayarak bedelsiz olarak tanıtım sağlayarak sektöre büyük katkıda bulunuyoruz. Kısacası kendileri kaybetmiş oluyor.

Sonuçta TSF'nin sektöre yaptığı katkılara değer vermeyen, tanıtım ve reklam gücünü algılayamayan ve buna uygun yaklaşımda bulunmayan anti-profesyonel kurum ve markalar ile böyle bir işe girilmez. Biz geleceği görerek ve düşünerek hareket ederken günlük düşünen firmaların bizimle proje yapma şansı bulunmuyor. Elbette bizlere katılımcılar için avantaj olacak çok iyi hatta şu anki projeden dahi iyi teklifler ile gelenler de oldu. Kimisinde ürünü beğenmedik, kimisinde ise markalar ülkemizde resmi olarak faaliyette bulunmayan markalardı. Bu araştırmalar içindeyken karşımıza bu tarz özel bir markanın çokta beğendiğimiz bir modeli çıkınca şartlardada maksimum esneklik sağlayan vizyon sahibi firma bulunca kararımızı bu yönde verdik. Ben kendi adıma sonuçtan oldukça memnunum, iyi ki hemen karar vermemişim diye düşünüyorum. Umarım en güzel şekilde de projeyi tamamlarız.

Üst üste sürekli proje yapılmasının zaten bir mantığı yok sürekli üyeler saat alsın diye bir yaklaşım olamaz. Elbette tekrar mantıklı ve değecek bir ürün bulursak farklı sınıfta yer alan bir marka ile de proje saati yapmayı düşünebiliriz ama bu hemen olmayacaktır. Bu site halen amatör denilebilecek fakat bir çok profesyonel firmadan daha profesyonel şekilde idare edilen bir yer bana göre fakat bu gibi projelerde iş gücü ve zaman gerekli bir çok şeyle uğraşılması gerekiyor. O sebeple aynı anda çeşitli projeleri yapmamız kolay değil. Hem katılım bölünür hemde projelere hakim olma gücümüz azalır. Neticede bir işi gereği ile düzgün şekilde yapamadıktan sonra hiç yapmamak daha doğru olur.

TSF Concord Daily :D Bond :thumbup:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Emre » 01 Şub 2013, 02:17

Arkadaşlar, TSF'de uzun vadede düşünürsek proje bitmez. Elbette herkes ister, hepimizin ortak noktası olan bir saat olsun, eminim ileride bu da olacak ama bu tür özel projelerin olması da şart. Sonuçta TSF'nin hedefi gözlemlediğim kadarıyla prestijli bir marka oluşturmak. Bu marka da bu tür projelerle desteklenmeli. Bu olduğu zaman, TSF çok daha güzel yerlere geldiği zaman bunun nimetlerinden faydalanacak olan yine bütün üyeler olur, neden? TSF'nin eli daha güçlü olur, o zaman da tüm üyelerin faydalanabileceği güzel projeler yapılabilir.

Sabretmek lazım bu konularda. Sonuçta şu ortada, bu forum hangi projeye el atarsa o proje değerlenir, sonuçta da çok güzel bir saat ortaya çıkar. O yüzden sabırla beklemek lazım. Saat bitmez, her gün yeni bir saat çıkar :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Bond » 01 Şub 2013, 02:18

Baran yazdı:Bond Başkan :champ: :champ:

Seçimlerde mahalle muhtarlığına adaylığımı koyuyorum artık :D

Nasılsa bazı TSF üyeleri ve Thevenin bizim mahallede ikamet ediyor, kafam rahat 5 oy garanti :champ: :lol:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Thevenin » 01 Şub 2013, 02:26

Bond, Muhtar BOND :champ: :lol: :thumbup:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Exclusive Limited Edition By Concord Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners