TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Arabalar覺m覺z / TSF yeleri Neye Biniyor ?

Genel Otomotiv Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Arabalar覺m覺z / TSF yeleri Neye Biniyor ?

Mesaj Clk » 19 Nis 2013, 22:34

mlm yazd覺:Clk ikisi de 癟ok yak覺覺kl覺, kazas覺z belas覺z mutlu g羹nlerde :champ:

Yazarken atlamisim. Sagol mlm hepimiz icin gecerli ayni dilekler. :champ:
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Bg17 » 19 Nis 2013, 22:46

vergi hala motor hacmine gore, yani vergi fark覺 deil.

1 ay once slk ya 240,00TL e cabrio ya da 190,000 TL teklif ald覺m.
fark az buz da deil yani. hatta baya 覺srarc覺 oldum bu farkla nas覺l sl for kids satars覺n覺z diye, budur dediler.

hos su anda ikisini de dusunmuyorum, ama dusunsem de ozellikle slk o paran覺n arabas覺 deil bence.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj Clk » 19 Nis 2013, 22:52

Bg17, beni yanlis anlama ama 240.000 TL'yi ciddi ciddi SLK'ya vermeyi an bile olsa d羹s羹nd羹n m羹? Sakin!!! Parasinin araci degil, 240.000 TL hic degil.

Simdi anladim arada ki farkin nereden geldigini. E makyajlandigi icin ucuz teklif vermislerdir. Yenisini sor bakalim ne diyecekler :D Bende araci 6-7 ay 繹nce gayet g羹zel indirim ile aldim. Kasa degisimlerinde yada makyajlardan 繹nce ciddi indirimler alabiliyorsun ;)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj Bg17 » 19 Nis 2013, 22:59

evet aynen oole... ve bu fiyatlar覺 kesinlikle vermek istemediim icin 1600 motor bir c180 ile dolas覺yorum. bence paras覺n覺 sonuna kadar hakediyor.

yani eskiden 3000 cc kulland覺m, ozlemiyorum dersem yalan olur ama yinede turkiye de 1600 un ustundeki arabalara %80, 2000 in 羹zerine %130 vergiyi dusun羹nce hic de arkama bakm覺yorum.. bu rakamlar覺n ustuen bir de kdv biniyor....
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Mesaj altanos » 19 Nis 2013, 23:03

Clk yazd覺:2fast :champ: Gelde gazlayalim :D

Altanos tesekk羹rler. Yalniz 繹zellikle bu cabrio r羹yasi kurulacak bir arac degil. Nedenleri

Bu kadar pahali bir aracta belli yerlerde (繹n koltuk arkalari v.s.) kullanilan plastik kalitesi rezalet

Tente silikonlari problemli. Bu benim 4. sifir Cabrio aracim (daha 繹nce 3 adet CLK cabrio'ya sahip oldum) ve bu arac disinda hicbirinde silikon kaynakli tenteden gelen ses yoktu. Gerci serviste 10 dakika da garantiden c繹z羹yorlar (繹zel bir yag kullaniyorlar) ve 6 ay problemsiz gidiyor ama ismi kalite ile 繹zdeslesmis bir markaya bu yakismaz.

Siparis ettigim deri Nappa olmasina ragmen kalite neredeyse audilerde kullanilan d羹s羹k deri kalitesi ile ayni. Mercedes adina bir baska fiyasko.

S羹r羹s konforu, motor ve sanziman kalitesi, yol tutusu s羹per o ayri ;)

Ben r羹yama devam ediyorum :) niyesinin 繹zetini 2fast4u yapm覺.( B羹t羹n kusurlar覺na ramen bu ara癟 benim fabrikamdan 癟覺km覺 olsayd覺 ve Almanya liste fiyat覺n覺 bana teklif etmi olsalard覺 sopayla kovalard覺m onlar覺 :D )

2fast4u yazd覺:Clk ben bahsettigin kalite farkliliklarini genis urun yelpazesine bagliyorum yani herkese gulucuk atacam diye firmalarda sacmaladi....

zete ek olarak g繹rd羹羹m baz覺 detaylar覺 da aktaray覺m;
T羹rkiye'de toplu ta覺ma odakl覺 羹retim yapan bir firma baz覺 m羹hendislik ilerini benim b羹roma pasl覺yor, bu sebeple yeni bir arac覺n gelitirlme s羹recine iki seferdir ahitlik ediyorum.

Bahsettiim ara癟lar覺n ger癟ekten 癟ok say覺l覺 par癟as覺 s覺f覺rdan dizayn ediliyor buna ramen zamana kar覺 inan覺lmaz bir yar覺 var, rakibin 羹r羹n羹nden 繹nce piyasada olmak, potansiyel m羹terilerin beklentisini kar覺lamak (ki bunlar 繹zel halk otob羹s羹 繹f繹rleri ya da sahipleri oluyor.. :( ). Fuara yetimek ve en 繹nemlisi b羹t癟e s覺n覺rlar覺 i癟inde kalmak.

Bazen temel m羹hendislik ve tasar覺m bitip tam tetie de basmak 羹zereyken, sat覺 y繹neticisi; ben tekerlek yuvas覺 bu formda olan bir arac覺 satamam diyor, hoopp batan. Bazen 80 ilde ikayetsiz 癟al覺an arac覺n覺za 81. ilden ikayet ya覺yor. Neden de akla en son gelecek cinsten;
- "Bu ara癟 癟ok kirleniyor" :)
Durumu 癟繹zebilecek bir par癟a yap覺yorsunuz, kal覺p癟覺 2 ayda tamamlad覺覺 kal覺b覺n ayna g繹r羹nt羹s羹n羹 ilemi oluyor, enlik bal覺yor..Kal覺p yeniden bitiyor, derken otob羹s羹n modas覺 ge癟iyor, yeni seriye balan覺yor...

Bu basit bir otob羹s, temelde karkas ve sac terzilii...

Mercedes gibi zilyon tane teknik ve teknolojiyi bar覺nd覺ran bir arac覺n geliimi d羹羹n羹ld羹羹nde uykular ka癟ar. Mega fabrikalar belgeselinde "ben bu kap覺n覺n sorunsuz olmas覺ndan sorumluyum" diye g羹len b覺y覺kl覺 amcan覺n 繹tesinde ka癟 m羹hendisin kelle giyotine koyulmutur ne kavgalar d繹nm羹t羹r kim bilir, birinde de tenteden ses geliversin, 羹stelik 癟繹z羹yorlarm覺 sorunu :D

Bir de 繹ylesi var;
Komum bir s覺f覺r bir peugeot ald覺, bagaj kapa覺 kapand覺覺nda C s羹tunu ile kapa覺n aras覺na, sol tarafta baparmak giriyor, sada kredi kart覺n覺 zor sokuyorsunuz ve bunun bir 羹retim hatas覺 olduunu dahi kabul etmiyorlar =)
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullan覺c覺 avatar覺
altanos

Ya: 45
Kay覺t: 04 Au 2010, 17:33

Mesaj Bg17 » 19 Nis 2013, 23:13

hata deil biz ancak boyle uretebiliyoruz diyorlard覺r.. :)
renault haric hic bir frans覺z arabas覺na sayg覺 duymam.

renault ya da motor teknolojisi ve fluence i cla, megane 覺 b serisi olarak nerdeyse iki misli satma basar覺s覺ndan dolay覺 tebrik ederim...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Mesaj Clk » 19 Nis 2013, 23:21

T羹rkiye'de durumlar b繹yle degil iken 1998 yilinda aldigim Cherokee calininca 1999 yilinda sifir bir Range Rover 4.8 Autobiography almistik. Yanilmiyorsam 2005 yili idi T羹rkiye'yi terk etmeden hemen 繹nce vergileri y羹kseltmislerdi. Araci satmamiz 10 g羹n s羹rmedi.

Para kolay kazanilmiyor, bu sekilde de gereksiz sacmanin bir anlami yok. G羹n羹m羹zde otomobil bir ihtiyac ama koyduklari vergiler ile bu ihtiyac bile bir l羹ks halini aldi :(

Altanos, bana Peugeot deme l羹tfen. T羹rkiye'ye 繹zel siparis ile 206 GTI Station getirtmistim. Araci galeriden aldim, asfalta lastikler deger degmez komple ic kisimdan sesler gelmeye basladi. 2-3 Km s羹rd羹m sesler artiyor, cukurlarda sanki arac parcalara ayrilacak gibi geliyordu. Hemen d繹nd羹m alin bu arabayi geri dedim ama yemezler :D hem 繹zel arac istiyorsun hem de almam ben bunu diyorsun :lol: Neyse beni hemen servise y繹nlendirdiler. Araci kontrol eden sahsin tepkisini unutamiyorum !!! Adam bana bakti ve en iyisi ben hic konusmayayim dedi. Aracin ic kisminda ki hicbir vida sabitlenmemisti :shock: Olmaz 繹yle sey derken aracin icerisinde ki t羹m vidalari sabitlediler. Asagida ki liste 1,5 sene icerisinde aracta degisen parcalari icermektedir :D

1 sol far (1 hafta sonra)
2 manifolt (3 hafta sonra)
3 salincak (yaklasik 2 ay sonra)
4 komple fren takimi (yaklasik 2 ay sonra)
5 繹n amortis繹rler (yaklasik 6 ay sonra)
6 komple egzost (yaklasik 1 sene sonra)
7 komple fren takimi (yaklasik 1 sene sonra)
8 sag far (yaklasik 1,5 sene sonra)
9 arka koltukta oturan sarhos bir arkadasimin cektigi el freni ile Bakirk繹y sahil yolunda ki mantarlarin 5 tanesini yerinden s繹k羹p aractan inilmesi, motorun neredeyse tamaminin aractan 50 metre geride bulunmasi, yurttan sesler korosu, Istiklal Marsi ve kapanis :lol:

Peugeot demek kalite demek :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj altanos » 19 Nis 2013, 23:33

羹stad覺m g繹recek g羹n羹n varm覺 daha..
Tanr覺m kimseyi peugeot ile s覺namas覺n diyelim :super:
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullan覺c覺 avatar覺
altanos

Ya: 45
Kay覺t: 04 Au 2010, 17:33

ncekiSonraki

D繹n TSF Otomotiv & Motorsporlar覺 - Automotive & Motorsports

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners