TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Mesaj onatozer » 26 Oca 2015, 23:37

VW grubunun farklı marka ile aynı araç satma hinliği yeni değil... İlk nesil Porsche Cayenne ile VW Touareg motordan yürüyen aksama kadar aynı parçalarla üretilmişti, Allahtan direksiyondaki logoyu değiştirmeyi unutmamışlar. :lol: Direksiyon demişken yine Touareg, Pheaton ve Bentley direksiyon dahil pek çok ortak parça ile üretildi. Bunlar dışında Lamborghini'ye Audi parçaları epey kullanılmıştır. Hatta R8 in güçlü versiyonu Gallardo ile aynı motoru paylaşmaktadır.

Fazla açılmadan "ülkemiz" şartlarına uygun örnek için ise Seat Ibiza ve VW Polo kardeşliğinden sözedilebilir. Görsel tasarım dışında teknik olarak neredeyse birebir aynı olan bu iki araç arasında kanımca daha güzel gözüken Seat marka değeri sebebiyle daha ucuz olmasına rağmen daha az satmaktadır. :roll: :? :evil:
Tabii ki her marka her modele bambaşka parçalar üretmeli demiyorum, ancak VW grubu bunu öyle alenen ve öyle acımasızca yapıyor ki, çoğu zaman sadece marka-model logosuna para istendiğini düşünüyorum.

Bunun dışında marka olarak uzak olduğum ve belli bir yıldan sonra fazla sorun çıkardığını düşündüğüm BMW'lar son yılllarda fiyat performans dengesini en iyi yakalayan markalardan diye düşünüyorum. Hem yakıt ekonomisi hem de performansı bu kadar dengeli sağlayıp fazla fahiş fiyata satmayan tek marka şu anda BMW.

Skoda konusunda ise fiyat/kalite endeksinde muhteşen olarak görsem de ne yazık ki görsel olarak beni bir türlü tavlayamıyor. Ben açıkcası bu estetik durumun aynı gruptaki diğer markaların satışlarını etkilememesi için yapıldığını düşünüyorum. :geek:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Archimed » 29 Oca 2015, 16:49

Oto dergilerinde gözlemlediğim kadarıyla; kompakt sedan araçlar arasında test yaparken VW Jetta yerine Skoda Octavia'yı öne çıkartıyorlar. Zaten pek çok Jetta kullanıcısı da Jetta'nın bir Passat veya Golf kalitesinde olmadığını kabul ediyor. Sanıyorum VW de Jetta'nın boşluğunu Skoda Octavia ile doldurmaya çalışıyor. Sonuçta Skoda'nın nereden nereye geldiği ortada; ama sanıyorum Skoda'nın imajını geliştirmesi için çok daha yol alması gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Bg17 » 29 Oca 2015, 17:49

Arkadaslar Seat hakkindaki goruslerinizi alabilir miyim?

Fiyatlar cok makul gozukuyor, bi terslik olabilir mi?

Ozellikle ibiza ile ilgileniyorum...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Cct » 29 Oca 2015, 18:00

Abi USA'de var mı Seat? :shock:

Ben yok diye biliyorum.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Bg17 » 29 Oca 2015, 18:05

Cct yazdı:Abi USA'de var mı Seat? :shock:

Ben yok diye biliyorum.

Turkiye icin soruyorum, bir aile ferdi arabasini degistirmeyi dusunuyor.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj onatozer » 29 Oca 2015, 18:16

İbiza'yı annem için incelemiştim. Polo ile hemen hemen herşeyi aynı. Göreceli tabii ki ancak dış görünümü bence Polo'dan daha güzel. Fiyat ise bence tamamen Seat'ın marka değeri ile alakalı. Yoksa Polo'dan farklı birşeyini görmedim.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Cct » 29 Oca 2015, 18:32

Ben 2 yıl Polo kullandım. Bence Polo'dan hertürlü güzel :thumbup:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj MaLi » 29 Oca 2015, 20:36

Seat çok farklı bir marka, skoda vw benzeri seat ise audi. Exeo mesela kasa hariç birebir A4 yalnız güncel kasa değil 1 yada 2 kasa önceki audi malzemelerini ve tasarımlarını kullanıyor. Bu yaşıma kada bir çok araba kullandım ama f/p canavarı olan seattı. Benim kullandığım model alteaydı. Seattaki en büyük sıkıntı 2. El piyasası satmak zülum gelmişti bana. Ama ibiza 2. Eli hızlı bir model. Vw grubu içerisinde o sınıfta en başarılısı bence ibizadır. Vw grubu düşünülmüyorsa o sınıftan fiat500L incelemenizi tavsiye ederim, şuanda memnuniyetle kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
MaLi

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners