TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vostok Modlama Hakkında Detaylı Bilgiler

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Vostok modlama bilgi

Mesaj SelAc » 03 Ara 2018, 23:07

Kakefe yazdı:
SelAc yazdı:Kendi tepesini kullanmak istiyorum. Milinin uzunluğu önemli. 090, 150 ya da 710 kasa düşünüyorum.
Teknik acidan bir sorun yok. ucune de olur..yanliz 150 ve 090 da 960 kasada kullandiginiz tepe kisa gelir sanirim. O kasaya ait tepe gerekebilir.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Çok teşekkür ederim
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj Okanito » 03 Ara 2018, 23:18

cbmad yazdı:tsf adının kullanılmasında forum yöneticilerinin muvafakati var mı bilmiyorum henüz teyit gelmedi. tsf nin bir sonraki projesi bu olması bence çok uygun olur. ön hazırlık anlamında ayrı bir başlıkta ve mail irtibatı ile liste yapılırsa aşağı yukarı kaç kişi olabileceği görülecektir, tsf yönetimi de bu talebe ve yapılacak ilk görüşme sonuçlarına göre karar verebilir.

Burak abi (Bond) destekliyor. Rus saatleri konusunda forumda bilgili Kakefe ile de görüştüm. Konu açılıp saat seçimi tartışılabilir ama konsensus bulunmazsa uzayabilir süreç, o yüzden de bir model bulunup foruma sunulması daha sağlam gibi duruyor..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj Ankthas » 04 Ara 2018, 00:03

Pek çok kişinin beğendiğini gözlemlediğim(şahsen benim de favorim) sandwich kadran & 120 kasa(her ne kadr klasik bir Vostok kasası olmasa da her bileğe uygun boyutu) & baton kollu Vostok - Amphibia SE bu iş için uygun olabilir, tabi custom şeyler eklenmeli ki özel olsun. Bir adet SKX tarzı bezel ve insert'ü bir de clean bezel verilebilir yanında. 150 dolar civarında olursa 200 adet çok rahat satılır diye düşünüyorum. Fiyatın uygun olması için bilezik yerine nato kayışa ve kutusuz olmasına da kimse hayır demez bence.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj CptOz » 04 Ara 2018, 00:19

Bu konuyla hem vakit hem de emek olarak ilgilenebilecek bir üye TSF Vostok '' special edition'' saat projesi adı altında bir konu açarsa iyi olur. İsteyen diğer üyelerden de destek alır. Şahsen ben isterim ama her an iş dolayısıyla yarı yolda bırakmam söz konusu olabilir. O konu altında kasa, kadran ve bezel gibi ekstralar için ortak (veya genel) bir karar verilerek harekete geçilebilir.
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj Okanito » 04 Ara 2018, 00:27

Tamam ben birazdan bilgisayara geçip konuyu açacağım :)

IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj Bond » 04 Ara 2018, 00:30

Arkadaşlar herkese merhaba çok önceden beri aklımızda olan bir proje aslında ama bütçelendirme, adet ve model gibi kriterler konusunda ortak bir karara varmak lazım. Basit bir proje olduktan sonra bence anlamsız. Gerçekten bize özel olacak bir model yapılabilirse elbette aklımızda başka projeler olmasına rağmen makul fiyatlandırma ile bunu da yaptırma imkanımız olabilir.

Henüz konuşmadık ama Kakafe arkadaşımız destek vereceğini söylemiş Brera'ya. Bende kendisi ile haberleşeceğim kısa zamanda. Rus saatleri ile ilgili başka tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımızda mevcut forumda onlarda katkıda bulunur ise daha rahat ilerlenir. Ben şahsen Ankthas'ın gönderdiği modeli bir hayli beğeniyorum ve ilk rus saatim olmasına hayır demem :) Ama bildiğim kadarı ile bu Rus projeleri özellikle meranom'un yaptıkları çok yavaş ilerliyor. Senelerdir süren projeler var. Belki Vostok için farklı kanallardan talepte bulunulabilir. Şu an tam araştırmadım biraz ekstra bilgi edinince ayrı konu açılıp elbette duruma bakabiliriz.

Selamlar
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj CptOz » 04 Ara 2018, 00:30

Brera yazdı:Tamam ben birazdan bilgisayara geçip konuyu açacağım :)

Aslan Okan... bakalım sonuçta paketten ne çıkacak.Başlamak yolun yarısı zaten, şimdiden hayırlı olsun diyelim...
Burak bey, meranom olmadi komandirskie. com da olabilir. Başka alternatiflere de bakılabilir tabii. Umarım yakışan bir proje olur...
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj cbmad » 04 Ara 2018, 00:37

Deniz, kasa ve kadran vostok amphibian tarihi açısından anlamli Ama öncelik sayısal yeterliliği sağlayabilir miyiz, katılım icin sayı ön kontrolün yapılması olmalı bence. Henuz işin en başında olunduğu için henuz bir tasarım seçilmeden bir başlık açıp ( sayfalarca +1 yazmak yerine ) bir başlıkta irtibat için mail adresi verip bir ay gibi süre sonucunda sayıya bakabiliriz. Tabi sayın kakafe İspanya veya benzer vostok proje bedelini paylaşmssi iyi olabilir. Yine Kasa kadran detay seçiminde kakafe in çok katkıları olacaktır. Bir ay gibi bir süre belirlesek mesela, yaklaşık sayı 100 üzerinde olur ise bu kez tsf olarak proje konusulur, tasarım ve katılım başlıkları açılabilir.
Kullanıcı avatarı
cbmad

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners