TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shots

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shot

Mesaj mucadeleci » 26 Mar 2016, 00:03

Thevenin yazdı:
mucadeleci yazdı:*Thevenin :thumbup:
Soguk savasi bitirdik :P
Resim

Bir Japon, bir Swiss bir de Rus getirmistin sanirim :D Dodge esliginde savas degil olsa olsa +18 fikra olur bu ekipten zaten :D :thumbup:

Ehehehe :D Bi Japon, bi İsviçreli bi Rus, bide Türk NY a gitmişler... :P :D

*İbrahimcim eyvallah :) :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj tt59 » 26 Mar 2016, 00:14

Baran yazdı:
tt59 yazdı:coolfire,Baran bilgiler için teşekkürler havalar biraz daha düzelsin meguiars ın ürünleri ile denemeyi düşünüyorum.zaten araba için meguiars cila,torpido sütü ve araba şampuanı kullanıyorum memnunum,sünger ile araba yıkıyorum tellak gibi,araç 5 yaşında oldu 1 kere bile yıkamacıda yıkanmadı :) motor temizleyicisini de deneyelim :thumbup:

Bu arada sünger gözeneklidir yapı olarak ve toz toprak o gözeneklere ilk birkaç saniye dolar sonrada siz zımpara misali arabayı ovalaya ovalaya çizersiniz.Aracın üstündeki özellikle guneş altında göze batan harelenmenin sebebi budur.Yine en yakın ulaşabileceginiz meguıars mikrofiber eldiven yada bulabilirseniz gyeon koyun tüyü alttapılı yıkama eldiveni ile bu sorunu çözersiniz cunku üstlerinde kir barındırmazlar.

Bir diyer yardımcı teknikte çift kova tekniğidir.1 kova sabunlu su yanına 1 kovada duru temiz su bulundurun.Her sabunlama ardından eldiveni duru suda yıkayıp öyle sabunlu suya daldırırsanız toz toprak sabunlu suyun içinde kalmaz sizde her defasında temiz eldivenle yıkamış olursunuz.Şampuan olarakta meguıarsin sarı şampuanı cok iyidir.Profosyonel ürünler markalar var kullanıyorum ama sizin bulmanız zor olabilir yada uygulaması el oyalayabilir bu yuzden meguıars önerdim.

Baran senin kadar profesyonel ve titiz yapmam imkansız bu işi,elimizdeki malzemelerle idare ediyoruz meguiars ın mavi şampuanını aldım ama çok köpürmüyor sonax ın sarı şampuanı ile karıştırıyorum.yine sonax ın gözenekli çift taraflı süngerini kullanıyorum,dediğin gibi sünger içinde kirleri biriktirip arabada haralenmeye sebep oluyor,olsun o kadar titiz olamayacam :) havalar iyileşsin ince bir pasta ile harelenmeyi yok ederim,sonra da boya koruyucu uygularım yazı çıkarır :)
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj Baran » 26 Mar 2016, 09:34

Sampuan diyip gectiğimiz ürünler yoğun kimyasal içeriyor ve profosyenel ürünler birbiriyle kimyasal reaksiyona girdiği için x cila yada koruma kullanıyorsanız yine x markasının şampuanını kullanmanızı öneririm malum çözme olasılıgı var.Aynı sekilde 2 ürünü karıştırmanızı tavsiye etmem.Mavi olan köpürmez doğru,sarı olan şampuan hem köpürür hem kokusu cok guzeldir hemde oldukca silikon içerdiğinden gözle görülür sekilde boyanızı parlatacaktır.Pasta cila içinde bilen birine uygulatmanızda fayda var cunku sizin elle yapacagınız cila sadece ciziklerin içini dolduracak max 2 yıkama sonra cizikler yenıden kendini belli edecektir.Makine ile yapılan cilada devirden dolayı vernik ısınır ve nispeten yumuşayıp ciZiklerin arasını doldurur.İşin ehli birinin yapması cok önemlidir keza fazla devir fazla ısı demek ve boyanızı yakabilir özellikle ütü izi tabir ettiğimiz yuzeylerdeki boya incedir.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj tt59 » 26 Mar 2016, 09:55

Şampuan olarak dediğiniz sarı renk meguiars dan alırım elimdekiler bitince,sonax da güzel köpürüyor konsantre şampuan ama,meguiars ın köpürmeyen şampuanı kadar parlatmıyor aracı :) pasta cila pek yaptırmak istemiyorum boyayı incelttiği için,kendim yüzeysel olarak uyguluyorum bahar aylarında.geçen yaz meguiars ın boya korumasını uyguladım gayet iyi sonuç aldım,aracın plastik aksamlarına da sürmüşüm kuruduktan sonra beyazlaştı zor arındırdım :) boyayı beslemesi ve zift lekelerini temizlemesi için aracı yıkayıp kuruladıktan sonra gaz ile siliyorum 3 ayda bir,onu da lastik kısımlara sürmemeye dikkat etmek lazım eritiyor malzemeyi.
Geçen sene aracı bir yere park ettim binanın arka tarafında boya yapılıyormuş sprey ile profil boyuyorlar,rüzgardan benim aracın üzerine gelmiş,aracın yanına bir geldim beyaz beyaz yapışmış baktım boya,kaynar sular döküldü başımdan aşağı :) bizim burası küçük bir ilçe yıkamacıya götürdüm çıkaramam dedi,gaz geldi aklıma aldım 1,5 lt gaz silmeye başladım zor da olsa çıkardım boyayı,çok uğraştırdı beni :)
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj Baran » 26 Mar 2016, 11:39

Pasta cila doğru yapılırsa boyayı inceltmez.Atıyorum boyadaki vernik kalınlığının düzgün yapılırsa sadece %5 ini alırsınız mikron oranında.Bu arada arabayı gazla silerseniz parlar ama cok toz ceker marketlerde satılan fısfıs hızlı cilalar işinizi görecektir.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj tt59 » 26 Mar 2016, 11:47

Baran yazdı:Pasta cila doğru yapılırsa boyayı inceltmez.Atıyorum boyadaki vernik kalınlığının düzgün yapılırsa sadece %5 ini alırsınız mikron oranında.Bu arada arabayı gazla silerseniz parlar ama cok toz ceker marketlerde satılan fısfıs hızlı cilalar işinizi görecektir.

Bilgiler için teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj Baran » 26 Mar 2016, 13:26

Rica ederim herzaman bekleriz :)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mlm » 26 Mar 2016, 15:31

Tansel'den araba alınır :lol:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners