TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Mesaj cenk » 01 May 2013, 17:41

razz cok guzel :champ:
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj Bg17 » 01 May 2013, 19:32

Resim
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Frax » 01 May 2013, 19:47

Razz fotograf konusunda soyleyecek bir sey yok :champ: Kahveye kalp yaptigi icin dayak yese biri de kurtulsak su gereksiz hareketten :D

Basar abi afiyet olsun :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Thevenin » 01 May 2013, 20:00

Devrim yap panpa, Nescafe 3-in-1 al baristaya dogru sertce firlat :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Frax » 01 May 2013, 20:38

Thevenin yazdı:Devrim yap panpa, Nescafe 3-in-1 al baristaya dogru sertce firlat :D

Hiç şansım yok dayağı ben yerim :lol:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj ErkGS » 01 May 2013, 21:10

Ürdun ARAK...
Bildiğin rakı ama ekstra bir baharat tadi var.. Tarçın gibi ama feci güzel. Alkol bizim klup gibi %50 ama içimi feci hafif.. Keşke burada bulmasi kolay olsa..
Bu arada Ürdün'de krallik var.. Arap ulkesi, herkes mutlu herkes zengin... Yakinda birileri oraya da "ozgurluk" götürür... Biz de Ürdün'lü direniscilere kamp yeri ve silah saglariz..

Resim
Eski Kullanıcı Adı: Muhendis78
Kullanıcı avatarı
ErkGS

Mesaj mlm » 01 May 2013, 22:16

Mühendis, hocam yeri değil ama bir süredir kullanıyorsun, bu saat hakkındaki izlenimlerini biraz paylaşman mümkün müdür? Bilerek Öm'den değil açıktan soruyorum, merak edenler vardır belki, fikir olur..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj ErkGS » 01 May 2013, 22:30

Cengiz hocam daha once öm ile Altan beye yazdiydim buraya kopyalayayim o halde...

-------
8928 fiyatına göre gayet başarılı bir saat. Çelik bilezik kalitesi aynı fiyat segmentindeki Seiko/Orient'lerden daha yukarıda. 3 tip makinalı versiyonları var.
1- 21jewels miyota
2- 21 jewels NH25A Seiko
3- 24 Jewels NH35A Seiko

Birinci makina güç rezervi konusunda sıkıntılı. Rotor tek yöne dönerken saati kuruyor ve bu yüzden power fullemek için baya bir kol hareketi gerekiyor.

İkincisi yanılmıyorsam Seiko'nun 7s26 makinasının varyantı. Sıkıntısı pek yok.
Üçüncüsü yani 24 jewels olan ise Seiko'nun son nesil 24 jewels olan ve elle kurma+hacking destekleyen makinasının varyantı ki bendeki de budur. Bunu tercih etmenizi tavsiye ederim.

Amazon'daki satışlar sıkıntılı. Açıklamaya 24 jewels yazıp çok kişiye 21jewels yollanmış çünkü ürün kodları aynı. Bu sebeple ben eBay'den satıcı buldum. Önce mesajla 24jewels olduğunu aksi halde iade edeceğimi söyleyip teyid ettirdim ve sonra aldım. Ben alırken bu şartlarda TR gönderi yapan satıcı da yoktu. USA kuzenime yollattım, o da alıp bana iletti. Yani meşakkatli oldu ama temiz oldu.. Ha bi de gümrüğe takıldı bi 40 TL de gümrük verdim. Saat bana 170 usd + 40TL gibi bir rakkama mal oldu ki normalin üstünde diyebiliriz.

Genel olarak saat kusursuzdu diyebilirim. Beni tek sıkan konu bezeldeki sayıların fontu ve renginin kasada ve bilezikdeki sarı altın renginde değil de daha turuncumsu bir rose gold renginde olmasıydı. Saçma sapan bir dangalaklık. Benim saat kusurlu sandım ama sonra araştırınca bu modelin olayının bu olduğunu anladım.

Çözüm için yine eBay'den 7-8 usd'ye bir adet tt submariner bezel insert(aftermarket) sipariş ettim. Gelen bezel tam olarak yellow gold ve doğru font idi.. Değiştirmek de çocuk oyuncağı.. Ondan sonra saat benim için kusursuz bir Rolex homage oldu.. Tavsiye kesinlikle ederim. Kadran rengi de bazı ışıklı ortamlarda morumsu oluyor ama 1-2 Rolex'de de aynı şekilde mora kaçan renk gördüm sanki vitrinlerde.. Beni rahatsız da etmiyor..
Eski Kullanıcı Adı: Muhendis78
Kullanıcı avatarı
ErkGS

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners