TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj asymptote » 30 Eyl 2012, 23:40

Hocam şimdi kalkıp da bir seiko 5 parasını B-W filtreye vermek istemiyorum, amatör takılıyoruz sonuçta :) ;) Bendeki ekipman listesi şöyle:

18-55mm
55-250mm
Kenko extension tube 18+25+32 mm
Kenko UV, CP, ND8
Silk Mini Pro masaüstü tripod
Remote kablolu switch

Saat ve küçük saat parçalarının çekimi için ürün çekim çadırı alsam mı diyorum? Mesela şunun gibi 50x50 bir çadır işimi görür mü benim? Bunlarla tepeden çekim yapabilir miyim?
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hydrocon » 30 Eyl 2012, 23:50

Fotoğraf işinde iki önemli nokta var bir ışık iki optik.. Cpl dedinmi bw iyidir elde ağırlığı bile kullanmadan kalitesi hakkında fikir verir :) softbox kesinlikle işini görür ama bunun için flaş a ihtiyaç duyacaksın.. İstediğin gibi kullanabilirsin hatta uzatma tüpünü falan boşver kenkoyu da salla bir sabit objektif al ikinci el 50mm 1.8 gibi buna yurt dışı fiyatı 50-60$ gibi olan rynox 250 taktığın vakit o çekmek istediğin saat parçalarını zerresine kadar çekersin..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj asymptote » 01 Eki 2012, 00:04

fena fikir değil aslıda.. böyle bir kombinasyonda makine otomatik odaklamada başarılı mı peki? benim uzatma tüplerinde yaşadığım en büyük sorun odaklama, bu yüzden çoğunlukla manuel odaklıyorum nesneye..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hydrocon » 01 Eki 2012, 09:43

macro=manuel focus :) doğru olanını yapıyosun af çok küçük nesnelerde mf nin hassasiyetini veremeyebilir çünkü nesneye haddinden fazla yaklaşıyorsun.. ekipman konusunda yardımcı olurum yaz yeter :)
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj fbolukbas » 01 Eki 2012, 09:47

Mlm :thumbup:

asymptote yazdı:Bunu yakalamak için kuşçu arkadaşlar gibi pusuya yatmak gerekiyor, zaten uçak da bir tür kuş, demir kuş :) ;)

Arkadaşını tebrik ederim asymptote, güzel yakalamış. Belki ay'ı bu kadar kaptmasa dahamı iyi olurdu dedim...
Demirkuş konusunda haklısın.. Hem kuşscu, hem demirkuşcu olan arkadaşlarda var, ornito gibi demirkuş fotoğrafcılığı var yani..
Işık çadırı konusuna gelince, tahminim işini görür. Aşağıdaki fotoğrafları, karton kutudan yaptığım (DIY) kenarlar pencereleri aydınger kaplı bir lightbox / lighttent ile çekmiştim. Bu konu üzerinde gelişmeye vaktim olmadı, ilk ve son denemelerim yani.
50x50 hazır çadır işini görür sanırım çok pahalı değil ve katlanabiiyor, bu yüzden uğraşmaya pek değmez kutuyla falan. 2 tane de ucuz masa üstü lamba alıp, tam emin değilim 5500Kelvin değerinde şu enerji tasarruflu ampüllerden alırsın. Başlangıç için uygun olur sanırım. Tabi 5-6 yıl olmuş ben deneyeli, fikir olsun diye diyorum, lambayı falan deyaylı araştırırz karar verirsen.
http://www.stevesphotoshop.co.uk/light_tent_cube_30cm_small.html

hydrocon yazdı:"Fotoğraf işinde iki önemli nokta var bir ışık iki optik..

Doğru söze ne denir... :champ:

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj hydrocon » 01 Eki 2012, 11:59

fbolukbas

vallahi ps ile birşeyler yapmayı özledim Allah biliyor eski fotoları paylaşıyoruz da bir D600 kaşımıyor değil :)
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj asymptote » 01 Eki 2012, 12:31

fbolukbas teşekkürler, ayrıntılı yazmışsın ne güzel. Senin ürün çekimleri de hiç fena değil. Senin yaptığın şekilde aydınger kullanarak benzer bir kutu yapmamı bir arkadaşım önermişti de kulak asmamıştım, böyle işlerde çok yetenekli değilim. En iyisi hazır bir tane almak galiba, şimdi düşündüm de 50x50 fazla büyük olur, 30x30 yeter aslında. Benim masada IKEA'nın şu lambasından var bir tane:
Resim
Sanırım lightbox için sağlı sollu bunun küçüklerinden kullanmak gerekiyor..

hydrocon raynox 250 18-55 kit lens ile nasıl sonuç verir peki hacıabi? :D Bir de uzatma tüplerinde olduğu gibi nesnenin dibine girmek gerekiyor mu? Odaklama mesafesi nedir? Ayrıca zoom lenste kullanınca nasıl sonuç verir?
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hydrocon » 01 Eki 2012, 19:59

:D prime lens ile kullanmak daha faydalı kit ile çok başarılı olmaz, nesneye yakın olmak gerekir tabi ama prime ile kullandığında tüp müp hava cıva kalır.. Millet bunlarla sineğin böceğin gözünü antenini çekiyo ki bundan büyütme oranının derecesini anlıyabilirsin ;)
Kullanıcı avatarı
hydrocon

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners