Mlm
asymptote yazdı:Bunu yakalamak için kuşçu arkadaşlar gibi pusuya yatmak gerekiyor, zaten uçak da bir tür kuş, demir kuş

Arkadaşını tebrik ederim asymptote, güzel yakalamış. Belki ay'ı bu kadar kaptmasa dahamı iyi olurdu dedim...
Demirkuş konusunda haklısın.. Hem kuşscu, hem demirkuşcu olan arkadaşlarda var, ornito gibi demirkuş fotoğrafcılığı var yani..
Işık çadırı konusuna gelince, tahminim işini görür. Aşağıdaki fotoğrafları, karton kutudan yaptığım (DIY) kenarlar pencereleri aydınger kaplı bir lightbox / lighttent ile çekmiştim. Bu konu üzerinde gelişmeye vaktim olmadı, ilk ve son denemelerim yani.
50x50 hazır çadır işini görür sanırım çok pahalı değil ve katlanabiiyor, bu yüzden uğraşmaya pek değmez kutuyla falan. 2 tane de ucuz masa üstü lamba alıp, tam emin değilim 5500Kelvin değerinde şu enerji tasarruflu ampüllerden alırsın. Başlangıç için uygun olur sanırım. Tabi 5-6 yıl olmuş ben deneyeli, fikir olsun diye diyorum, lambayı falan deyaylı araştırırz karar verirsen.
http://www.stevesphotoshop.co.uk/light_tent_cube_30cm_small.htmlhydrocon yazdı:"Fotoğraf işinde iki önemli nokta var bir ışık iki optik..
Doğru söze ne denir...