TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj asymptote » 30 Eyl 2012, 23:40

Hocam imdi kalk覺p da bir seiko 5 paras覺n覺 B-W filtreye vermek istemiyorum, amat繹r tak覺l覺yoruz sonu癟ta :) ;) Bendeki ekipman listesi 繹yle:

18-55mm
55-250mm
Kenko extension tube 18+25+32 mm
Kenko UV, CP, ND8
Silk Mini Pro masa羹st羹 tripod
Remote kablolu switch

Saat ve k羹癟羹k saat par癟alar覺n覺n 癟ekimi i癟in 羹r羹n 癟ekim 癟ad覺r覺 alsam m覺 diyorum? Mesela unun gibi 50x50 bir 癟ad覺r iimi g繹r羹r m羹 benim? Bunlarla tepeden 癟ekim yapabilir miyim?
Resim
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj hydrocon » 30 Eyl 2012, 23:50

Fotoraf iinde iki 繹nemli nokta var bir 覺覺k iki optik.. Cpl dedinmi bw iyidir elde a覺rl覺覺 bile kullanmadan kalitesi hakk覺nda fikir verir :) softbox kesinlikle iini g繹r羹r ama bunun i癟in fla a ihtiya癟 duyacaks覺n.. 襤stediin gibi kullanabilirsin hatta uzatma t羹p羹n羹 falan bover kenkoyu da salla bir sabit objektif al ikinci el 50mm 1.8 gibi buna yurt d覺覺 fiyat覺 50-60$ gibi olan rynox 250 takt覺覺n vakit o 癟ekmek istediin saat par癟alar覺n覺 zerresine kadar 癟ekersin..
Her ey zehirdir m羹him olan dozdur.
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

Ya: 42
Kay覺t: 09 Haz 2012, 10:31

Mesaj asymptote » 01 Eki 2012, 00:04

fena fikir deil asl覺da.. b繹yle bir kombinasyonda makine otomatik odaklamada baar覺l覺 m覺 peki? benim uzatma t羹plerinde yaad覺覺m en b羹y羹k sorun odaklama, bu y羹zden 癟ounlukla manuel odakl覺yorum nesneye..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj hydrocon » 01 Eki 2012, 09:43

macro=manuel focus :) doru olan覺n覺 yap覺yosun af 癟ok k羹癟羹k nesnelerde mf nin hassasiyetini veremeyebilir 癟羹nk羹 nesneye haddinden fazla yakla覺yorsun.. ekipman konusunda yard覺mc覺 olurum yaz yeter :)
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

Mesaj fbolukbas » 01 Eki 2012, 09:47

Mlm :thumbup:

asymptote yazd覺:Bunu yakalamak i癟in ku癟u arkadalar gibi pusuya yatmak gerekiyor, zaten u癟ak da bir t羹r ku, demir ku :) ;)

Arkada覺n覺 tebrik ederim asymptote, g羹zel yakalam覺. Belki ay'覺 bu kadar kaptmasa daham覺 iyi olurdu dedim...
Demirku konusunda hakl覺s覺n.. Hem kuscu, hem demirkucu olan arkadalarda var, ornito gibi demirku fotorafc覺l覺覺 var yani..
I覺k 癟ad覺r覺 konusuna gelince, tahminim iini g繹r羹r. Aa覺daki fotoraflar覺, karton kutudan yapt覺覺m (DIY) kenarlar pencereleri ayd覺nger kapl覺 bir lightbox / lighttent ile 癟ekmitim. Bu konu 羹zerinde gelimeye vaktim olmad覺, ilk ve son denemelerim yani.
50x50 haz覺r 癟ad覺r iini g繹r羹r san覺r覺m 癟ok pahal覺 deil ve katlanabiiyor, bu y羹zden uramaya pek demez kutuyla falan. 2 tane de ucuz masa 羹st羹 lamba al覺p, tam emin deilim 5500Kelvin deerinde u enerji tasarruflu amp羹llerden al覺rs覺n. Balang覺癟 i癟in uygun olur san覺r覺m. Tabi 5-6 y覺l olmu ben deneyeli, fikir olsun diye diyorum, lambay覺 falan deyayl覺 arat覺r覺rz karar verirsen.
http://www.stevesphotoshop.co.uk/light_tent_cube_30cm_small.html

hydrocon yazd覺:"Fotoraf iinde iki 繹nemli nokta var bir 覺覺k iki optik..

Doru s繹ze ne denir... :champ:

Resim

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj hydrocon » 01 Eki 2012, 11:59

fbolukbas

vallahi ps ile bireyler yapmay覺 繹zledim Allah biliyor eski fotolar覺 payla覺yoruz da bir D600 ka覺m覺yor deil :)
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

Mesaj asymptote » 01 Eki 2012, 12:31

fbolukbas teekk羹rler, ayr覺nt覺l覺 yazm覺s覺n ne g羹zel. Senin 羹r羹n 癟ekimleri de hi癟 fena deil. Senin yapt覺覺n ekilde ayd覺nger kullanarak benzer bir kutu yapmam覺 bir arkada覺m 繹nermiti de kulak asmam覺t覺m, b繹yle ilerde 癟ok yetenekli deilim. En iyisi haz覺r bir tane almak galiba, imdi d羹羹nd羹m de 50x50 fazla b羹y羹k olur, 30x30 yeter asl覺nda. Benim masada IKEA'n覺n u lambas覺ndan var bir tane:
Resim
San覺r覺m lightbox i癟in sal覺 sollu bunun k羹癟羹klerinden kullanmak gerekiyor..

hydrocon raynox 250 18-55 kit lens ile nas覺l sonu癟 verir peki hac覺abi? :D Bir de uzatma t羹plerinde olduu gibi nesnenin dibine girmek gerekiyor mu? Odaklama mesafesi nedir? Ayr覺ca zoom lenste kullan覺nca nas覺l sonu癟 verir?
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj hydrocon » 01 Eki 2012, 19:59

:D prime lens ile kullanmak daha faydal覺 kit ile 癟ok baar覺l覺 olmaz, nesneye yak覺n olmak gerekir tabi ama prime ile kulland覺覺nda t羹p m羹p hava c覺va kal覺r.. Millet bunlarla sinein b繹cein g繹z羹n羹 antenini 癟ekiyo ki bundan b羹y羹tme oran覺n覺n derecesini anl覺yabilirsin ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners