TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eğlencemiz, Mutluluğumuz, Hüznümüz. Evcil Hayvanlarımız!!!

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Eğlencemiz, Mutluluğumuz, Hüznümüz. Evcil Hayvanlarımız!

Mesaj manil » 24 Mar 2015, 09:42

uhpu yazdı:
manil yazdı:Başlık maalesef üzücü bir olayla sonlanmış, biraz hareket getireyim bu vesile ile.

Jako papağanım var. İsmi Şota. müsait bi zaman resmini de yükleyeceğim. Henüz 1 aydır bakıyorum. Şota'da zaten 7 aylık. Henüz konuşmuyor ama çok hassas bi hayvan, yemini değiştirince kusuyor, ilgi göstermeyince bağırıp çağırıyor. :) 2-3 ay sonra konuşmaya da başlayacak. :D

papağan bakımı ve terbiyesi konusunda tecrübeli olan varsa her tür öneri/görüşe açığım. ;)

Sn Manil,
11 yıl sultan papağani baktim ve ailemizin bi ferdi olmusken yaklaşık 20 ay once tum karın bolgesini tümör sarmasi nedeni ile ani bi sekilde kaybettik.
Jaco bakmadım ama uzun süre jaco bakan arkadaşlarım var.
Papağanlar cok sosyal hayvanlar oldukları icin cok fazla ilgi gosterilmek isterler. Kendilerine gösterilen ilgi azaldığında küsme ve tüy yolma gibi reaksiyon gosterebilirler.
Bence sabah evden cikip aksama kadar şotayi evde yalniz birakma durumundaysaniz birbirinize daha fazla alismadan ona daha fazla ilgi gosterecek birilerine verin.
Çünkü gun boyunca yalniz kaldiginda buna tepki gösterecektir.

Uhpu,
cevap için çok teşekkürler... En az 2 kişi ile sürekli beraber... Yalnız kalmıyor hiç. Bu nedenle o açıdan bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. ama şu dikkatimi çekti ki, papağan bakan herkes bu kuşların sosyalliğinden bahsediyor. İlk etapta internette okuduklarım çerçevesinde bu tür şeyleri biraz abartı bulurdum ama gün geçtikçe doğru olduğunu bizzat yaşayarak görüyorum.

daha küçük olmasına rağmen eve geldiğimi görünce tabiri caizse laf atıyor, temel bi kaç kelime öğreteyim derken çocuk gibi taklit etmeye çalışıyor sonra olmayınca bağırıp çağırıyor. Kafesten içeri parmağımı sokunca biraz ısırır gibi yapıyor, dokunuyor ama zarar verme amacıyla yapmadığı çok belli... komik bi hayvan vesselam.

Akşamları tek ayağı ile tünekte çıt çıt gagasını birbirine vuruyor, bunu ilk sıkıntısından yapıyor diyordum ama biraz araştırınca öğrendim ki keyiften yaparlarmış. Biraz konuşmaya başlasın rolex, seiko tüm saatleri de saydıracağım :)

not: yemini değiştirip, biraz çeşitlendirince kusması v.s. de geçiverdi.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj KKarakuş » 24 Mar 2015, 10:06

manil yazdı:Başlık maalesef üzücü bir olayla sonlanmış, biraz hareket getireyim bu vesile ile.

Jako papağanım var. İsmi Şota. müsait bi zaman resmini de yükleyeceğim. Henüz 1 aydır bakıyorum. Şota'da zaten 7 aylık. Henüz konuşmuyor ama çok hassas bi hayvan, yemini değiştirince kusuyor, ilgi göstermeyince bağırıp çağırıyor. :) 2-3 ay sonra konuşmaya da başlayacak. :D

papağan bakımı ve terbiyesi konusunda tecrübeli olan varsa her tür öneri/görüşe açığım. ;)

Merhaba,

Öncelikle evcil bir hayvan beslediğiniz için ve bunun bir Papağan familyasından olduğunu bilmek beni sevindirdi, sizi tebrik ederim. Bende yaklaşık 4 yıla yakın Sultan Papağanı besledim. Evdeki özel durumlardan dolayı istemesem de bir yakın dostuma papağanımı emanet ettim. Evlerimiz ayrı olsa da hala kendisini sorar eder ve ziyaretine giderim. Bir söz vardır ki çok doğrudur, insana laf anlatamazsın ama hayvana laf anlatırsın ki şıp diye anlar, ki bu bir Papağan ise. :thumbup:

Papağanlar Sn.uhpu'nun dediği gibi evcil ve bir o kadar da sosyal hayvanlardır. Şunu öncelikle bilmeniz gerekir ki Papağanlar (Jako,Sultan Papağanı gibi) tek eşli kuşlardır. Bir eş benimseyip bir ömrünü onunla geçirmek isterler. Jako'lar ise konuşma ve kabiliyet açısından en iyi papağan türüdür. Her hayvanı yavru iken alıp eğitmek en doğrusu olduğu gibi siz de bunu iyi şekilde kullanabilirseniz Jako'nuzun söyleyemeyeceği kelime kalmaz ki düşünemeyeceğiniz cümleler ve sözler edebilir :)

Ayrı bir önemli konu ise uhpu'nun dediği gibi Papağanınızın evde uzun süre tek kalmaması. Böyle bir durum olursa ki olmasa da kafesini büyük ve geniş bir yaşam alanı(kafes) almanızı önerip içine oyuncaklar(halat yumak vs.vs.) koyup zaman geçirmesini sağlamanız gerekmektedir.

Bir diğer önemli husus ise Jako'lar tek eşli hayvanlar olduğu için garip gelebilir ama kendisiyle ilgilenen sahibini de bu şekilde benimseyip evdeki diğer üyelerden kıskanma durumları da olabilir, buna dikkat etmenizi öneririm :) Sizinle olan ilişkisi kadar başkası ile olmadığını büyüdükçe anlayacaksınızdır. Evdeki muhabbete de zaman ile katılacağını gördükçe size ayrılmaz bir dost olarak görüneceğini bilmenizi isterim. :thumbup:

Selametle.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Caner1983 » 19 Tem 2015, 08:02

Scottish fold arayışı? çılgınlığı sürmekte(eşim sayesinde) her petshopa giriliyor yarım saat camdan seviliyor petshop dan sahiplenmiyeceğimiz için beklemedeyiz
Resim
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj asymptote » 19 Tem 2015, 14:11

Ozellikle yavruyken cok tatlı oluyor bu cinsler.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Caner1983 » 19 Tem 2015, 14:59

asymptote yazdı:Ozellikle yavruyken cok tatlı oluyor bu cinsler.. :)

Asy büyüyünce de asil oluyor karizmatik oluyorlar
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj asymptote » 19 Tem 2015, 15:05

Biraz da ozgurluklerine duskun oluyorlar sanirim.. ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Yase » 19 Tem 2015, 15:14

Caner1983 yazdı:Scottish fold arayışı? çılgınlığı sürmekte(eşim sayesinde) her petshopa giriliyor yarım saat camdan seviliyor petshop dan sahiplenmiyeceğimiz için beklemedeyiz
Resim

Çok tatlı bunlar ya :) Asil duruyorlar süzüm süzüm süzülüyorlar :)
Yase

Mesaj Caner1983 » 19 Tem 2015, 15:23

Yase yakında alacaz bakalım kafes açılışı yaparım artık
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners