TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj asymptote » 28 Au 2012, 21:39

Miriel yazd覺:Bu fotoraf san覺r覺m bulb moduyla 癟ekiliyor. Kompozisyon bu olsa gerek
Resim

Bulb pozlaman覺n ne zaman sona ereceine kullan覺c覺n覺n karar verdii bir uzun pozlama 癟ekim teknii, kompozisyonla bir ilgisi yok. Bu fotorafta y覺ld覺z yamurlar覺ndan emsiye ile korunan insan silueti bana zaman覺 hat覺rlat覺yor. Zor bir 癟ekim teknii, b繹yle uzun pozlama bir fotorafta modelin pozlama boyunca hareketsiz kalmas覺 g羹癟, fotookla ilave edilmi de olabilir. Ama ne ekilde 癟ekilmi olursa olsun ho bir fotoraf. Ters 覺覺k 癟ekimleri ve siyah beyaz 癟ekimler fotoraftaki konuya dramatik bir anlam y羹kl羹yor, seviyorum b繹yle 癟ekimleri..

Bu arada Miriel, anlad覺覺m kadar覺yla youn bir 癟al覺ma d繹nemindesin. u aamada fotoraf yada baka bir hobine 癟ok vakit ay覺rmaman isabetli olur. ncelikli olarak yapman gereken ii yap, hobilerine ay覺racak 癟ok vaktin olacak ileride. Fotorafla ilgili ne yapabilirsin sana s繹yleyeyim: Dershaneden, testlerden vs. bunald覺覺n zaman a癟 fotoraf payla覺m sitelerini ve orada 癟ekilmi fotoraflara g繹z gezdir. ok g羹zel kareler var, hem i癟ini a癟ar hem de g繹z羹n羹 terbiye eder.. :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Miriel » 28 Au 2012, 21:50

asymptote yazd覺:
Miriel yazd覺:Bu fotoraf san覺r覺m bulb moduyla 癟ekiliyor. Kompozisyon bu olsa gerek
Resim

Bulb pozlaman覺n ne zaman sona ereceine kullan覺c覺n覺n karar verdii bir uzun pozlama 癟ekim teknii, kompozisyonla bir ilgisi yok. Bu fotorafta y覺ld覺z yamurlar覺ndan emsiye ile korunan insan silueti bana zaman覺 hat覺rlat覺yor. Zor bir 癟ekim teknii, b繹yle uzun pozlama bir fotorafta modelin pozlama boyunca hareketsiz kalmas覺 g羹癟, fotookla ilave edilmi de olabilir. Ama ne ekilde 癟ekilmi olursa olsun ho bir fotoraf. Ters 覺覺k 癟ekimleri ve siyah beyaz 癟ekimler fotoraftaki konuya dramatik bir anlam y羹kl羹yor, seviyorum b繹yle 癟ekimleri..

Bu arada Miriel, anlad覺覺m kadar覺yla youn bir 癟al覺ma d繹nemindesin. u aamada fotoraf yada baka bir hobine 癟ok vakit ay覺rmaman isabetli olur. ncelikli olarak yapman gereken ii yap, hobilerine ay覺racak 癟ok vaktin olacak ileride. Fotorafla ilgili ne yapabilirsin sana s繹yleyeyim: Dershaneden, testlerden vs. bunald覺覺n zaman a癟 fotoraf payla覺m sitelerini ve orada 癟ekilmi fotoraflara g繹z gezdir. ok g羹zel kareler var, hem i癟ini a癟ar hem de g繹z羹n羹 terbiye eder.. :thumbup:

Asymptote teekk羹rler. u an ger癟ekten youn bir tempoya girdik. 襤nallah sene sonuna 癟al覺malar覺 kadar daha da artt覺r覺p 羹st d羹zey bir 羹niversite kazanmay覺 hedefliyorum. 襤stesem de hobilere ay覺racak bir vaktim olmuyor eve 6'da gelip yemekti 繹devdi vs. Arada ki dinlenme vaktini burada kullan覺yorum. Forumda ki muhabbet ve seviye houma gidiyor. :champ:

Bulb modunu asl覺nda kompozisyonla alakal覺 olduu i癟in s繹ylememitim. C羹mleler balant覺l覺ym覺 gibi oldu san覺r覺m :)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj fbolukbas » 30 Au 2012, 21:00

asymptote yazd覺:Greenwich Kraliyet Rasathanesi Astronomi Fotoraf癟覺l覺覺 yar覺mas覺 d羹zenlemi. ok g羹zel fotoraflar var, benim favorim:

Asymptote :thumbup: o sabah keyifle izledim fotoraflar覺. Umar覺m bizim yar覺mac覺m覺z kazan覺r. G羹zel fotoraf..
San覺r覺m astronomi merak覺n var. Ben de 癟ok merakl覺y覺m bu konuya. Evrenin s覺n覺rlar覺na yolculuk diye bir belgesel var.
Sanr覺m Nationaol Geographics'in belgeseliydi,t羹rk癟e. Mutlaka bul ve izle eer izlemediysen.
Bir ara ku mu ilerini b覺rak覺p astrofoto ile ilgileniyim demitim. K繹t羹 bir j羹piter ve uydular覺n覺 denemitim.
Bir de b繹yle bir ay fotoraf覺 癟ekmiim. Astofoto ii de 癟ok ura覺, ekipman ve 覺覺k kirlilii olmayan yer istiyor.
Sonras覺nda iki y覺l kadar ara verdim, g羹me gitti astro ii de :(

Resim

Miriel yazd覺:Fbbolukbas fotoraf覺 oynamadan 繹nce ben de oynam覺t覺m. Sizce hala 覺覺k 癟ok mu fazla? Teekk羹rler

Bence fazla, saat ve 羹zerinde durduu toprak/kaya 覺覺k fazlalal覺覺ndan anla覺lam覺yor...
Bu arada youn okul tempondan artan zamanlar覺 saat, fotoraf gibi hobilere ay覺rmandan dolay覺 tebrik ederim miriel.. :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj asymptote » 30 Au 2012, 21:25

fbolukbas evet, astronomiye ve kozmolojiye merak覺m var, s繹ylediin belgeseli de izledim, anlat覺m ve g繹rsel sunumlar fena deildi. Asl覺nda evren ve astronomiyle ilgili izlemediim 癟ok az belgesel vard覺r (onlar da g繹zden ka癟覺rd覺klar覺m :D). Astrofotoraf癟覺l覺k belki en az ornitofoto kadar emek ve zaman isteyen bir i hakl覺s覺n, ama ben sana astrofoto olay覺n覺n da yak覺aca覺n覺 d羹羹n羹yorum. :thumbup: ektiin ay fotoraf覺 癟ok iyi, bu b羹y羹tmeyi hangi lens ile salad覺覺n覺 繹renebilir miyim? Bende 10x50 Nikon d羹rb羹n var, ay y羹zeyindeki kraterleri belki ancak bu kadar netletiriyor.

ektiin Jubiter fotoraf覺 duruyorsa payla覺r m覺s覺n bizimle? :) Ben de Jubiter'i ve Saturn'u birg羹n 癟ekebilmeyi 癟ok isterim.. 8-)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj fbolukbas » 30 Au 2012, 21:56

Asymptote o zaman sen bana belgesel 繹nerirsen bulup izlemeye 癟al覺ay覺m :thumbup:
Ay fotoraf覺 eski objektifim 100-400 ile 400mm de 癟ekildi. Ay'覺n g繹zle de baya b羹y羹k g繹r羹nd羹羹 bir zamand覺, sabah 05 - 06:00 civarlar覺d覺r.
Tabi bilgisayarda biraz b羹y羹tme de yapm覺覺md覺r (bir iki sene 繹nce 癟ekilmiti)
Jupiter 癟ekmek bu objektifle pek m羹mk羹n deil.ektiim aa覺daki fotoraftan da g繹r羹ld羹羹 羹zere, 癟ok k羹癟羹k kal覺yor..

Bu arada s羹per astro fotoraf癟覺lar var. Beendiim bir ka癟 fotoraf linkini vereyim : Bu kiilerin dier fotoraflar覺n覺 mutlaka g繹rmelisin.
http://www.fotokritik.com/944553/15-gun-15-gece
http://www.fotokritik.com/2743324/gunes-lekeleri
http://www.fotokritik.com/2761170/aslan-uclusu
http://www.fotokritik.com/1810646/antalya-bakirlitepe8217de-samanyolu
http://www.fotokritik.com/927336/ayin-golgesindeki-jupiter

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Mesaj asymptote » 31 Au 2012, 00:30

Jubiter'in teleskopsuz bu kadar iyi fotoraflanabildiini bilmiyordum.. Verdiin linklerdeki fotoraflar 癟ok b羹y羹k emek 羹r羹n羹, 癟ok da pahal覺 ekipmanlar gerekiyor b繹yle fotoraflar覺 癟ekebilmek i癟in. Bildiin gibi g繹k cisimleri uzun pozlama ile 癟ekiliyor, bu da ancak ekvatoryel (motorlu) kunda覺 olan bir teleskop ile m羹mk羹n. Dobson tipi teleskoplarda a癟覺kl覺k (aperture) deeri fiyat覺na g繹re hayvani iyi ama bunlarla da fotoraf 癟ekilemiyor, salt g繹zlem yapmak isteyenler i癟in en iyi se癟enek yine de. Fotoraf癟覺l覺k ve astronomi merak覺 birleince artlar da uygunsa bence astrofoto yolu ka癟覺n覺lmaz, yaad覺覺n yerde 覺覺k kirlilii ne d羹zeyde bilmiyorum ama bence astroyu b覺rakma.. ;)

Belgesel 繹nerisine gelince:
The Universe (2007) iyidir. 6 sezon 71 b繹l羹mden oluur. Avamdan bu ilere merakl覺 癟ok kimse olduu i癟in yap覺mc覺 irket baz覺 b繹l羹mlerde trib羹nlere oynam覺, 繹rnein uzayda nas覺l seviiriz isimli bir b繹l羹m bile var :)

How The Universe Works (2010) da fena deildir. Discovery Channel yap覺m覺 ho bir belgesel. 2 sezondan oluur her sezon 8 b繹l羹md羹r.

Asl覺nda b繹yle 癟ok belgesel var, fakat dediim gibi bir s羹re sonra kabak tad覺 veriyor, 癟羹nk羹 bilgilendirme kayg覺s覺ndan ziyade ilgi 癟ekme 羹r羹n satma gayesiyle yap覺l覺yor bunlar. Youtube'da baz覺 fizik癟ilerin 羹niversitelerde yapt覺klar覺 konumalar var, bunlar daha ciddi ve bilgilendirici videolar.

BBC yap覺m覺 The Planets (1999) belgeselini ayr覺 bir yere koymak laz覺m bu arada. Tek sezon 8 bolumden oluan 癟ok iyi bir belgeseldir ve iddetle tavsiye edilir. 襤nternette bulabilirsin bu belgeseli, eer bulamaz yada indiremezsen haber ver, dvd ye yaz覺p g繹ndereyim sana.

Hubble uzay teleskobu kendinden bekleneni vermedi ama beklenmeyen bir癟ok eyi bizlere verdi, bir devrim yaratt覺. imdi James Webb uzay teleskobu haz覺rlan覺yor, Hubble'覺n vermediini onun vermesi umuluyor. San覺r覺m 2018 gibi f覺rlat覺lacak, dua edelim de ba覺na bir ey gelmeden sa salim uzaydaki yerini als覺n..

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj asymptote » 01 Eyl 2012, 04:37

asymptote yazd覺:Youtube'da baz覺 fizik癟ilerin 羹niversitelerde yapt覺klar覺 konumalar var, bunlar daha ciddi ve bilgilendirici videolar.

Elenceli ve g羹zel konumalardan bir tanesi: :)
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj fbolukbas » 01 Eyl 2012, 09:42

asymptote yazd覺:yaad覺覺n yerde 覺覺k kirlilii ne d羹zeyde bilmiyorum ama bence astroyu b覺rakma.. ;)

Walla 覺覺k kirlilii olmayan yer az kald覺. Yine de k覺sa mesafe uzakla覺nca nispeten az kirli yerler bulunabiliyor. Ankara 羹niversitesi rasathanesine bir ka癟 km yak覺nl覺ktay覺m. Art覺k oras覺 da 癟oktan kirlilikten nasibini ald覺. Vakit olduk癟a burdaki halk etkinliklerine kat覺l覺yorum.
En son venus transit i癟in gittim. 12 Austos perseid meteor yamurunu bu sene ka癟覺rd覺m. Ge癟en sene kat覺lm覺t覺m, enlik havas覺nda g羹zeldi.
Ayr覺ca orda bir de tamamen el yap覺m覺 aynaya sahip bir teleskop vard覺. Yap覺m aamalar覺 falan anlat覺l覺yordu ve olduk癟a baar覺l覺yd覺. ok ilgimi 癟ekti ama uraamad覺m maalesef. Zor da bir i. http://rasathane.ankara.edu.tr/index.php

The Universe (2007) iyirdi. 6 sezon 71 b繹l羹mden oluur. Avamdan bu ilere merakl覺 癟ok kimse olduu i癟in yap覺mc覺 irket baz覺 b繹l羹mlerde trib羹nlere oynam覺, 繹rnein uzayda nas覺l seviiriz isimli bir b繹l羹m bile var :)

3 veya 4 sezonunu bulmutum, ayn覺 zamanda N.geographic'te 癟覺k覺yor ama 癟ok say覺da b繹l羹m olduu i癟in d羹zenli izleymedim. Rast geldik癟e.

How The Universe Works (2010) da fena deildir. Discovery Channel yap覺m覺 ho bir belgesel. 2 sezondan oluur her sezon 8 b繹l羹md羹r.
Bunu izlemedim ama bulabilrim san覺r覺m bir bakay覺m.. Bir de Sam neill'in anlatt覺覺 BBC Space'i izledim.

BBC yap覺m覺 The Planets (1999) belgeselini ayr覺 bir yere koymak laz覺m bu arada. Tek sezon 8 bolumden oluan 癟ok iyi bir belgeseldir ve iddetle tavsiye edilir.haber ver, dvd ye yaz覺p g繹ndereyim sana.
ok teekk羹r ederim asymptote, 癟ok naziksin. Bu konuda ansl覺y覺m, kulland覺覺m tv paketindeki offline i癟erikler aras覺nda varm覺 b羹t羹n b繹l羹mleri. Bir ka癟覺n覺 izledim.

Hubble'覺n problemli bir ayna hikayesini ve o aynan覺n deiimini biliyordum ama bekleneni veremediini bilmiyordum. Hereye ramen neler g繹rd羹k sayesinde :) Dediin gibi webb'den sonra neler olacak kimbilir. Bir de Ruslarm覺yd覺, d羹nyada dev bir teleskop yap覺yorlard覺, imdi akl覺ma geldi, ne oldu durumu bilmiyorum. Bir de biliyorsundur belki, internet 羹zerinden kullan覺lan online teleskop'lar da var.
Bu arada kat覺l覺mc覺 say覺m覺z artarsa "TSF : A Space Odessey" bal覺覺 a癟al覺m :)
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 85 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners