TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj fbolukbas » 16 Tem 2012, 17:01

asymptote yazd覺:fbolukbas 癟ok teekk羹r ederim, :thumbup: zahmet edip yazm覺s覺n, benim istediim de buydu zaten. :geek:

Birinci fotorafta b繹cek kadrajda daha b羹y羹k ve net yer alabilirdi, 覺覺k koullar覺 gayet yeterliydi ancak lensim (55-250) yetersiz maalesef, minimum odaklama mesafesi 1.10 m, ben neredeyse sonuna kadar yaklat覺m ve ancak bu kadar b羹y羹tme elde edebildim.

H覺mm, bu durumda biraz dijital hile yapmak gerekiyor san覺r覺m.. Fotoraftan belli bir b繹lgeyi crop yap覺p, b羹y羹tmek. Dijital zoom gibi yani.
Bak覺n覺z aa覺daki 繹rnek.. Kullad覺覺m objektif minimum 3.5 metreden netliyor (癟ok k繹t羹 bir 繹zellik), b羹y羹tme oran覺 da berbat 1:8.3 :) eski 100-400 objektifim ne b羹y羹k nimetmi meer.

Papatya fotoraf覺n覺 癟ekerken 覺覺k 繹l癟羹m羹n羹 papatyan覺n beyaz yapra覺ndan ald覺 makine, bu y羹zden fotoraf biraz karanl覺k 癟覺kt覺 asl覺nda. Bence de daha iyi bir pozlama ile g羹zel 癟覺kabilirdi bu fotoraf.

Bu durumda bkz : AE Lock

Ku fotoraf覺 i癟in yapt覺覺n yoruma 繹zellikle teekk羹rler, daha 繹nce de s繹ylemitin asl覺nda ku 癟ekimlerinde arka plan flu olmal覺, ku belirgin bir ekilde net olmal覺 diye. Bunu kula覺ma k羹pe yapt覺m, sonraki 癟ekimlerde azami dikkat ediyoruz bundan sonra.. :thumbup:
ok daha iyi olacakt覺r fotoraflar..

Ben yan覺mda tripod ta覺maya al覺amad覺m bir t羹rl羹, makinemin ve bir lensin ancak s覺abildii k羹癟羹k bir 癟antam var onu zor ta覺yorum :)
Ama bu hobi 羹enge癟lik ile olmaz, 癟ok eyler ka癟abilir :)

Bu arada yukar覺daki fotoraflar覺n hi癟birinde kompozisyon yok elbette, hepsi basit birer doa fotoraf覺, bu y羹zden ancak teknik a癟覺dan eletiriye a癟覺klar. 襤leride kompozisyon i癟eren fotoraf payla覺mlar覺m olursa onlara da farkl覺 eletiriler elbette isterim.. :thumbup:
Her fotoraf bir kompozisyon asl覺nda, kimisi bazen daha anlaml覺 olabiliyor.

By the way check your inbox.. ;)
Emanetler yolland覺 :)

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 17:13

Dur tahmin edeyim:
ISO 100 ya da 200, diyafram sonuna kadar a癟覺k, enstantane 1/600 civar覺, 覺覺k tepeden vurduuna g繹re 繹le s覺ralar覺 癟ekilmi olmal覺?
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj davinci » 16 Tem 2012, 17:30

Asym, sen S. Mccurry imisin haberimiz yok

18-200 var bende hepsi bir arada ;) otomatie al覺p 癟ekiyorum :D
Kullan覺c覺 avatar覺
davinci

Kay覺t: 07 May 2012, 21:21

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 17:43

davinci yazd覺:18-200 var bende hepsi bir arada ;) otomatie al覺p 癟ekiyorum :D

En g羹zeli abi, tak 癟覺kar derdi yok. Ben fizik癟ilere sitemliyim asl覺nda, CERN'de Tanr覺'n覺n cezas覺 par癟ac覺覺 aray覺p bulacaklar覺na yaps覺nlar 18-800 lens de rahat edelim.. :)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj davinci » 16 Tem 2012, 17:53

He yaa, makine zaten a覺r birde al覺caks覺n yan覺na tele, geni, zoom hamal gibi ta覺, ura sonra takmaya 癟覺karmaya, hi癟 bana g繹re deil
Kullan覺c覺 avatar覺
davinci

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 18:02

davinci hele bu ku癟ular bir objektif ta覺yorlar ak覺llara zarar, bazuka gibi.. :lol:
fbolukbas yazd覺:Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj davinci » 16 Tem 2012, 18:14

Objektif salam ama ;)

Bunun makine ile beraber 5-6 kilosu rahat var
Kullan覺c覺 avatar覺
davinci

Mesaj fbolukbas » 17 Tem 2012, 00:26

asymptote yazd覺:Dur tahmin edeyim:
ISO 100 ya da 200, diyafram sonuna kadar a癟覺k, enstantane 1/600 civar覺, 覺覺k tepeden vurduuna g繹re 繹le s覺ralar覺 癟ekilmi olmal覺?

襤yi tahminler fakat biraz fark 癟覺kacak gibi :)

tripod olmad覺覺 i癟in titreim engelleme ama癟l覺 ve ar覺 vb gibi canl覺lar覺n kanat hareketini dondurmak i癟in makine manual modda, perde h覺z覺 60D nin maximumu olan 1/8000 :) e ayarland覺.. Yuh dedim ben de :)
saatten 癟ok emin deilim, exife g繹re sabah 09 civarlar覺, diyafram doru max a癟覺kl覺k 5.6, iso ya da aband覺m perde h覺z覺n覺 kurtars覺n diye iso:2000, tabi fotoraf覺 croplay覺nca iso 2000 in dezavantaj覺 biraz noise oluyor, noise giderme ilemi, biraz 覺覺k,kontrast vs ve sonu癟 yukardaki, yada u aa覺dak eklediim gibi.. Yani iyi bir tripod, macro objektif, sab覺r ile 癟ok daha g羹zel makrolar 癟ekmek iten bile deil..

davinci yazd覺:He yaa, makine zaten a覺r birde al覺caks覺n yan覺na tele, geni, zoom hamal gibi ta覺, ura sonra takmaya 癟覺karmaya, hi癟 bana g繹re deil

Bu durumda bir ku fotoraf覺 izlerken, ne zorluklarla 癟ekildiini hat覺rl覺yoruz :) ki tek zorluk objektifin a覺rl覺覺 deil, 癟amura saplanmak var, kene tehlikesi var, s覺cak havas覺 var, k繹pei var, saatlerce beklemek var, var da var..

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 79 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners