serxx yazd覺:Retrograde, dostum afiyet olsun ama o parmaklar覺n覺n aras覺ndaki, kahvede bile elik etmesin sana

Sekiz ay kadar oldu kurtulal覺.. Ciddi bir keyif, hala aram覺yo deilim.. Zor bir s羹re癟.
B覺rakman覺n en iyi yolu hi癟 balamamak.. Aman deyim uzak durun..
Asymptote, biliyorsun fotoraf kompozisyon ve teknik olarak iki 繹geden oluuyor. Kompozisyon, yarat覺c覺l覺k ya da kabiliyet (ki bu bende yok), g繹zle g繹rd羹羹n hayat覺 kare i癟inde g繹rebilmek diyebiliriz. 襤kisi de geliebilir konular bence. Ama en kolay geliecek taraf覺 teknik.
ok izlemek, 癟ok denemek ve biraz da okumak gerekir.Internette bilgi kaynaklar覺 bulabilirsin. Mesela Fotokritik.com un forumlar覺 okul gibiydi. Ciddi bir bilgi birikimi vard覺 fakat kapatt覺lar. Elimde bir ka癟 dok羹man var, e-mail adresini verirsen yollay覺m.
Fotoaflar覺na gelince, bir uzman edas覺yla yorum yapacak yetiye sahip deilim, ama ben olsam diyerek 繹yle bir ka癟 yorum yapay覺m :
Birinci fotoraftaki b繹cei sa da tutard覺m. ama makro fotoraf o yarat覺覺n kadrajda 癟ok daha b羹y羹k ve iyi 覺覺k alt覺nda, net olmas覺n覺 gerektirir.
襤kinci fotoraftaki k覺z b繹cei, ters 覺覺k alm覺 sanki, kendisi de biraz renksiz

detay g繹r羹nm羹yor. Kadraj yerleimi bence baar覺l覺.
Papatya en baar覺l覺s覺 diyebilirim. Genede 襤yi bir 覺覺k alt覺nda (doal ya da yapay) 癟ok daha g羹zel olurdu.
Ku'u ben 癟ekiyor olsayd覺m, ayakta deil yere yatarak 癟ekerdim ki, arka plan bolua gelsin, m羹nk羹n olduunda as覺l objeye kalabal覺k etmesin bu 癟ok 繹nemli, kuun yeri sol deil sa alt k繹ede olsun, 羹stteki boluk alta g繹re biraz daha fazla olsun isterdim.
elale foforaf覺 konusunda, teknik olarak belli bir ilerlemeye ulat覺覺n覺 s繹yleyebilirim. Tripod yada bir ekilde sabitleme art. Daha geni kadrajda ortam覺 daha fazla yas覺ntmaya 癟al覺覺rd覺m. Tabi g羹nd羹z uzun pozlama i癟in ND filtre gibi yard覺mc覺 ekipmanlar da gerekebilir.
Ben ahsi fikirlerim b繹yle