TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj retrograde » 16 Tem 2012, 08:34

Asymptote :thumbup:

Resim

'El-farah seb'ate eyy璽m vel huzn t羶l羹l 繹mr'
Kullan覺c覺 avatar覺
retrograde

Ya: 38
Kay覺t: 01 Ara 2011, 17:56

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 10:00

Teekk羹rler arkadalar :champ: Fotoraf iini yeni yeni 繹reniyorum bu y羹zden eletirileriniz varsa (繹zellikle magari ve fbolukbas) l羹tfen esirgemeyiniz.. :thumbup:

retrograde belli belirsiz g繹r羹nen o manzaraya ve senin gibi gen癟 bir TSFer e o parmaklar覺n覺n aras覺ndaki ey hi癟 yak覺mam覺.. ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj retrograde » 16 Tem 2012, 10:52

Asymptote Hocam hakl覺s覺n覺z :oops: . O elimde tuttuum eyi s覺k i癟en bir insan deilim Kahve T羹ketimimde nadiren bana elik eder zira kokusundan bile rahats覺z olurum.
Manzara konusundaki belirsizlik ise benim fotoraf 癟ekmeyi aceleye getirmemden ve 繹zen g繹sterememden kaynakl覺 olduunu d羹羹n羹yorum. Tavan kan覺 癟ay ile 癟ektiim manzaran覺n daha belirgin olduu bir fotoraf daha vard覺 d羹nden kalan akam makineden aktar覺r覺rm buraya.

Sayg覺lar.

Kullan覺c覺 avatar覺
retrograde

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 10:56

Bekliyoruz retrograde, :thumbup: afiyet olsun bu arada (kahve tabii ki ;) )
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Fotoraflar覺m覺z

Mesaj SeRxx » 16 Tem 2012, 11:29

Retrograde, dostum afiyet olsun ama o parmaklar覺n覺n aras覺ndaki, kahvede bile elik etmesin sana ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj retrograde » 16 Tem 2012, 11:35

Cengiz abi, Serkan teekk羹rler.
Tamam Arkadalar 癟ok y羹klendiniz bana :D u an kahveme portakal suyu elik ediyor :thumbup:

Kullan覺c覺 avatar覺
retrograde

Mesaj fbolukbas » 16 Tem 2012, 14:40

serxx yazd覺:Retrograde, dostum afiyet olsun ama o parmaklar覺n覺n aras覺ndaki, kahvede bile elik etmesin sana ;)

Sekiz ay kadar oldu kurtulal覺.. Ciddi bir keyif, hala aram覺yo deilim.. Zor bir s羹re癟.
B覺rakman覺n en iyi yolu hi癟 balamamak.. Aman deyim uzak durun..

Asymptote, biliyorsun fotoraf kompozisyon ve teknik olarak iki 繹geden oluuyor. Kompozisyon, yarat覺c覺l覺k ya da kabiliyet (ki bu bende yok), g繹zle g繹rd羹羹n hayat覺 kare i癟inde g繹rebilmek diyebiliriz. 襤kisi de geliebilir konular bence. Ama en kolay geliecek taraf覺 teknik.
ok izlemek, 癟ok denemek ve biraz da okumak gerekir.Internette bilgi kaynaklar覺 bulabilirsin. Mesela Fotokritik.com un forumlar覺 okul gibiydi. Ciddi bir bilgi birikimi vard覺 fakat kapatt覺lar. Elimde bir ka癟 dok羹man var, e-mail adresini verirsen yollay覺m.

Fotoaflar覺na gelince, bir uzman edas覺yla yorum yapacak yetiye sahip deilim, ama ben olsam diyerek 繹yle bir ka癟 yorum yapay覺m :

Birinci fotoraftaki b繹cei sa da tutard覺m. ama makro fotoraf o yarat覺覺n kadrajda 癟ok daha b羹y羹k ve iyi 覺覺k alt覺nda, net olmas覺n覺 gerektirir.
襤kinci fotoraftaki k覺z b繹cei, ters 覺覺k alm覺 sanki, kendisi de biraz renksiz :) detay g繹r羹nm羹yor. Kadraj yerleimi bence baar覺l覺.

Papatya en baar覺l覺s覺 diyebilirim. Genede 襤yi bir 覺覺k alt覺nda (doal ya da yapay) 癟ok daha g羹zel olurdu.

Ku'u ben 癟ekiyor olsayd覺m, ayakta deil yere yatarak 癟ekerdim ki, arka plan bolua gelsin, m羹nk羹n olduunda as覺l objeye kalabal覺k etmesin bu 癟ok 繹nemli, kuun yeri sol deil sa alt k繹ede olsun, 羹stteki boluk alta g繹re biraz daha fazla olsun isterdim.

elale foforaf覺 konusunda, teknik olarak belli bir ilerlemeye ulat覺覺n覺 s繹yleyebilirim. Tripod yada bir ekilde sabitleme art. Daha geni kadrajda ortam覺 daha fazla yas覺ntmaya 癟al覺覺rd覺m. Tabi g羹nd羹z uzun pozlama i癟in ND filtre gibi yard覺mc覺 ekipmanlar da gerekebilir.

Ben ahsi fikirlerim b繹yle :)
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 15:25

fbolukbas 癟ok teekk羹r ederim, :thumbup: zahmet edip yazm覺s覺n, benim istediim de buydu zaten. :geek:

Birinci fotorafta b繹cek kadrajda daha b羹y羹k ve net yer alabilirdi, 覺覺k koullar覺 gayet yeterliydi ancak lensim (55-250) yetersiz maalesef, minimum odaklama mesafesi 1.10 m, ben neredeyse sonuna kadar yaklat覺m ve ancak bu kadar b羹y羹tme elde edebildim.

襤kinci fotoraf i癟in 繹ng繹r羹n 癟ok doru, kutlar覺m. Hemen 繹n羹me gelip kondu, ben de ters 覺覺k falan dinlemeden 癟ektim :D

Papatya fotoraf覺n覺 癟ekerken 覺覺k 繹l癟羹m羹n羹 papatyan覺n beyaz yapra覺ndan ald覺 makine, bu y羹zden fotoraf biraz karanl覺k 癟覺kt覺 asl覺nda. Bence de daha iyi bir pozlama ile g羹zel 癟覺kabilirdi bu fotoraf.

Ku fotoraf覺 i癟in yapt覺覺n yoruma 繹zellikle teekk羹rler, daha 繹nce de s繹ylemitin asl覺nda ku 癟ekimlerinde arka plan flu olmal覺, ku belirgin bir ekilde net olmal覺 diye. Bunu kula覺ma k羹pe yapt覺m, sonraki 癟ekimlerde azami dikkat ediyoruz bundan sonra.. :thumbup:

elale fotoraf覺na gelince (asl覺nda elale deil, yol kenar覺nda beton bir oluk i癟inden ak覺p g繹le d繹k羹len ak覺nt覺 diyelim :D) tripod kullanmad覺覺m i癟in oluan netsizlik 癟ok a癟覺k belli oluyor. Pozlama s羹resi 2.5 saniye ve g羹nd羹z 癟ekimi, elbette ND8 filtre kulland覺m 癟ekerken. Belki pozlama s羹resini biraz daha art覺rsam t羹l etkisi daha belirgin olurdu ancak bu sefer tripodsuz 癟ektiim i癟in fotorafta netlik sorunu iyice artacakt覺. Ben yan覺mda tripod ta覺maya al覺amad覺m bir t羹rl羹, makinemin ve bir lensin ancak s覺abildii k羹癟羹k bir 癟antam var onu zor ta覺yorum :)

Bu arada yukar覺daki fotoraflar覺n hi癟birinde kompozisyon yok elbette, hepsi basit birer doa fotoraf覺, bu y羹zden ancak teknik a癟覺dan eletiriye a癟覺klar. 襤leride kompozisyon i癟eren fotoraf payla覺mlar覺m olursa onlara da farkl覺 eletiriler elbette isterim.. :thumbup:

By the way check your inbox.. ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 79 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners