TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj retrograde » 16 Tem 2012, 08:34

Asymptote :thumbup:

Resim

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 10:00

Teşekkürler arkadaşlar :champ: Fotoğraf işini yeni yeni öğreniyorum bu yüzden eleştirileriniz varsa (özellikle magari ve fbolukbas) lütfen esirgemeyiniz.. :thumbup:

retrograde belli belirsiz görünen o manzaraya ve senin gibi genç bir TSFer e o parmaklarının arasındaki şey hiç yakışmamış.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj retrograde » 16 Tem 2012, 10:52

Asymptote Hocam haklısınız :oops: . O elimde tuttuğum şeyi sık içen bir insan değilim Kahve Tüketimimde nadiren bana eşlik eder zira kokusundan bile rahatsız olurum.
Manzara konusundaki belirsizlik ise benim fotoğraf çekmeyi aceleye getirmemden ve özen gösterememden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Tavşan kanı çay ile çektiğim manzaranın daha belirgin olduğu bir fotoğraf daha vardı dünden kalan akşam makineden aktarırırm buraya.

Saygılar.

Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 10:56

Bekliyoruz retrograde, :thumbup: afiyet olsun bu arada (kahve tabii ki ;) )
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Fotoğraflarımız

Mesaj SeRxx » 16 Tem 2012, 11:29

Retrograde, dostum afiyet olsun ama o parmaklarının arasındaki, kahvede bile eşlik etmesin sana ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj retrograde » 16 Tem 2012, 11:35

Cengiz abi, Serkan teşekkürler.
Tamam Arkadaşlar çok yüklendiniz bana :D şu an kahveme portakal suyu eşlik ediyor :thumbup:

Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj fbolukbas » 16 Tem 2012, 14:40

serxx yazdı:Retrograde, dostum afiyet olsun ama o parmaklarının arasındaki, kahvede bile eşlik etmesin sana ;)

Sekiz ay kadar oldu kurtulalı.. Ciddi bir keyif, hala aramıyo değilim.. Zor bir süreç.
Bırakmanın en iyi yolu hiç başlamamak.. Aman deyim uzak durun..

Asymptote, biliyorsun fotoğraf kompozisyon ve teknik olarak iki ögeden oluşuyor. Kompozisyon, yaratıcılık ya da kabiliyet (ki bu bende yok), gözle gördüğün hayatı kare içinde görebilmek diyebiliriz. İkisi de gelişebilir konular bence. Ama en kolay gelişecek tarafı teknik.
Çok izlemek, çok denemek ve biraz da okumak gerekir.Internette bilgi kaynakları bulabilirsin. Mesela Fotokritik.com un forumları okul gibiydi. Ciddi bir bilgi birikimi vardı fakat kapattılar. Elimde bir kaç doküman var, e-mail adresini verirsen yollayım.

Fotoğaflarına gelince, bir uzman edasıyla yorum yapacak yetiye sahip değilim, ama ben olsam diyerek şöyle bir kaç yorum yapayım :

Birinci fotoğraftaki böceği sağ da tutardım. ama makro fotoğraf o yaratığın kadrajda çok daha büyük ve iyi ışık altında, net olmasını gerektirir.
İkinci fotoğraftaki kız böceği, ters ışık almış sanki, kendisi de biraz renksiz :) detay görünmüyor. Kadraj yerleşimi bence başarılı.

Papatya en başarılısı diyebilirim. Genede İyi bir ışık altında (doğal ya da yapay) çok daha güzel olurdu.

Kuş'u ben çekiyor olsaydım, ayakta değil yere yatarak çekerdim ki, arka plan boşluğa gelsin, münkün olduğunda asıl objeye kalabalık etmesin bu çok önemli, kuşun yeri sol değil sağ alt köşede olsun, üstteki boşluk alta göre biraz daha fazla olsun isterdim.

Şelale fofoğrafı konusunda, teknik olarak belli bir ilerlemeye ulaştığını söyleyebilirim. Tripod yada bir şekilde sabitleme şart. Daha geniş kadrajda ortamı daha fazla yasıntmaya çalışırdım. Tabi gündüz uzun pozlama için ND filtre gibi yardımcı ekipmanlar da gerekebilir.

Ben şahsi fikirlerim böyle :)
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 15:25

fbolukbas çok teşekkür ederim, :thumbup: zahmet edip yazmışsın, benim istediğim de buydu zaten. :geek:

Birinci fotoğrafta böcek kadrajda daha büyük ve net yer alabilirdi, ışık koşulları gayet yeterliydi ancak lensim (55-250) yetersiz maalesef, minimum odaklama mesafesi 1.10 m, ben neredeyse sonuna kadar yaklaştım ve ancak bu kadar büyütme elde edebildim.

İkinci fotoğraf için öngörün çok doğru, kutlarım. Hemen önüme gelip kondu, ben de ters ışık falan dinlemeden çektim :D

Papatya fotoğrafını çekerken ışık ölçümünü papatyanın beyaz yaprağından aldı makine, bu yüzden fotoğraf biraz karanlık çıktı aslında. Bence de daha iyi bir pozlama ile güzel çıkabilirdi bu fotoğraf.

Kuş fotoğrafı için yaptığın yoruma özellikle teşekkürler, daha önce de söylemiştin aslında kuş çekimlerinde arka plan flu olmalı, kuş belirgin bir şekilde net olmalı diye. Bunu kulağıma küpe yaptım, sonraki çekimlerde azami dikkat ediyoruz bundan sonra.. :thumbup:

Şelale fotoğrafına gelince (aslında şelale değil, yol kenarında beton bir oluk içinden akıp göle dökülen akıntı diyelim :D) tripod kullanmadığım için oluşan netsizlik çok açık belli oluyor. Pozlama süresi 2.5 saniye ve gündüz çekimi, elbette ND8 filtre kullandım çekerken. Belki pozlama süresini biraz daha artırsam tül etkisi daha belirgin olurdu ancak bu sefer tripodsuz çektiğim için fotoğrafta netlik sorunu iyice artacaktı. Ben yanımda tripod taşımaya alışamadım bir türlü, makinemin ve bir lensin ancak sığabildiği küçük bir çantam var onu zor taşıyorum :)

Bu arada yukarıdaki fotoğrafların hiçbirinde kompozisyon yok elbette, hepsi basit birer doğa fotoğrafı, bu yüzden ancak teknik açıdan eleştiriye açıklar. İleride kompozisyon içeren fotoğraf paylaşımlarım olursa onlara da farklı eleştiriler elbette isterim.. :thumbup:

By the way check your inbox.. ;)
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners