TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Special Edition Project by Steinhart Timepieces

Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition Forum Saati Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, TSF Special Edition Project Bölümünde Steinhart Timepieces ve TSF İşbirliği İle Üretilecek Olan TSF Special Edition Modeli Hakkında Detaylı Bilgilere ve Paylaşımlara Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF Special Edition Project by Steinhart Timepieces

Mesaj tourby » 23 Kas 2010, 14:08

Sayin clk

kollar beyaz yada siah secebilirsiniz.... ikiside var. Case 42mm ve ETA 2824-2 automatic makina. Limited 50 model ve güzel bir box da var. February 2011 Bochum´da bakabilirsinz.

sayin Bond

benim saatlerim (hele pilot modelleri) hepsi "classic" olur... nekadar az yazi var okadar iyi olur... hele altin yada mücevher hic gitmez bir pilot modele... ve benim saatlerim hepsi biraz bir birine benzer... o benim icin cok önemli... bir TOURBY her zaman TOURBY olarak belli olocak... ilk görüste. Ben 5 tane "limited" pilot modelleri yapmak istiyorum ve cesitli rakamlarla... 1 osmanli, 2 cin, 3 arab, 4 hindistan, 5 (daha belli degil... belki rus yada yünan)... ve hepsi bir birine benzemesi gerekir.. yanliz rakamlar degisik olur ve "caseback engraving". Benim ve Steinhartin isimiz degisik... Steinhart bir is adami... hangi saat hangi model para yaparsa onu yapdirir... her cesitli modeller yapar... ve hepsi ünlü saatlerin "copyasi" olur... ama kendi belli bir "Steinhart design" yokdur... bügün büyük saaleri yapar ve yarin kücük saatler para yaparsa onlari yapdirir... Steinhart bir "Privat-Label" markasi - manufactur degil... o isterse her model yapabilir... zaaten Steinharti alan ügun fiyati icin alir... bir Steinhart TOURBY/STOWA fiyata satilirsa bir tane bile satamaz saatlerinden. Günther Steinhart cok sympatik bir insan ve ben cok iyi anlasirim onunla... onun isi benden degisik ve o kendi isini iyi billir ve iyi satis yapar... cok tebrik ederim onu... ama ben Steinharta hic bir zaman özenmen. Benim düsüncelerim cok degisik... benim isim cok degisik... benim saatlerim bügün nasilsa yarinda ayni olur... ben modaya bakmam... benim kendi ve belli bir "design" var.... benim saatler hepsi 1850- 1950 aralrinda yapilan cep saatlerine ve pilot saatlerine benzer... ve hepde öyle olacak. Benim fiyatlrimda degisik. Benim 500 - 1.000 Euro arasinda saatlardan fazla satmam... en cok müsterilerim 2.000 - 10.000 Euro arasinda bir saat yapdiri beden. O fiyata saat satmak icin cok önemli ve belli bir "design" gerek ve hata yapmicaksin... yoksa müsteriler hic afetmez.

siz nasil benimle gurur duyursunz bende sizinle gurur duyarim... ben önceden hic bilmiyorudum türk "watch collector" vardir ve türkiyede bir saat forumu... cok sevindim.
Kullanıcı avatarı
tourby

Mesaj Archezia » 23 Kas 2010, 14:50

Erdal bey, marka stratejinizi anlıyor ve hak veriyorum. Dediğiniz gibi sizin satış stratejiniz ile Steinhart'ın ki farklı. Benim gözümde ikisi de kaliteli markalar. İlerde belki Tourby ile de özel yapım bir saat alarak tanışmayı planlıyorum. Saatlerinizi birbirine benzetme konusunda, bazıları belki hepsi birbirine benziyor diye eleştirebilir ama bence doğru bir karar. Karakteri olan bir marka sizin amacınız belliki. Otomobil markalarına da baktığınızda en önde gelen markalardan Porsche, Mercedes, BMW, Audi hepsinin dizaynları kendi içerisinde benzerdir ve dikiz aynasından gördüğünüz anda anlarsınız arkadan ne geldiğini. Bu saydığım markalarda Tourby gibi Alman artık tesadüf mü bilmiyorum (:

Forumumuzla ve TSF SE ile ilgili görüşlerinizi duyunca da çok sevindim. Böylece Clk ile atışmalarınızın aslında "tatlı" atışmalar olduğu daha açık çıktı ortaya. Sizin gibi bir saat firması sahibinin foruma daha sık katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Saygılarımla...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Archezia » 23 Kas 2010, 15:03

Erdal bey, bir de üzerime vazife olmadan bir tavsiye de bulunmak istiyorum. Osmanlı pilot saatinin arkasına tuğra yapmak yerine, Osmanlı Devlet Nişanını da yaptırabilirsiniz. Çok detaylı bir gravür olur belki ama Bond'un dediği gibi en azından daha Osmanlı'ya yaraşır gözükebilir güzel yapılırsa.
http://tarihvemedeniyet.org/wp-content/gallery/armalar/arma-ikinci-abdulhamid-devri.jpg
http://onfinite.com/libraries/958937/995.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_TFbknK5NrwE/RhpXZRZqKRI/AAAAAAAAAFg/JnUbc1PXVas/s1600/osmanl%C4%B1%2Barmas%C4%B1.jpg
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Bond » 23 Kas 2010, 17:32

Archezia dur gösterme onuda biz yaparız belki :D

Erdal Bey daha gösterişli derken ben sadece kendi düşüncemi yazdım sizin marka çizginizde devam etmeniz elbette güzel bir karar ve strateji firmayı ilgilendiren bir durum. Belki sadece Osmanlı rakamları olsa idi benim şahsi düşünceme göre mantıklı olmazdı ama diğer Çin, Rus, Yunan, Arap ve Hint olarak seri olursa mantıklı ve daha anlamlı olacaktır. Sizin oldukça süslü saatlerinizde var bu sebeple sadece fikir olarak verdim örnek Globe ve Rose modelleriniz, çok özel göz kamaştırıcı işlemelere sahipler.

Pilot modele gitmez haklısınız mücevher ve altın ama zaten ben Osmanlı ile klasik modelleri daha uyumlu buluyorum, yoksa bence Osmanlı ile WW II pilot modelinin zaten baştan ilgisi yok. Spitfire, Messerschmitt, Mustang P51 yada Zerolarla uçan yeniçeriler düşünemiyorum. Dediğim gibi bunlar potansiyel bir müşterinin dışardan yorumları bunun Steinhartla veya herhangi bir marka ile alakası yok. Ben sonra bu mesajları Tourby Watches ile ilgili bir başlık açar oraya alırım. TSF SE modeli ile karışmasın. Tekrardan yeni seriniz hayırlı olsun.

Resim
Tourby Engraved Rose Gold Dial

Resim
Tourby Globe
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Bond » 23 Kas 2010, 21:34

1 senedir devam eden WUS Proteus projesini bizim yüzümüzden Steinhart sitesine benzer yazı ve özellik açıklamaları ile yüklettiler dün. Kaliteli ve ciddi yapınca işi herkese örnek olduk. :D SS fiyat bilgiside girilmiş, DLC için ise not koyduracağız, birde Closed Limited Edition olarak ibare koymamız uygun olacak.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Archezia » 23 Kas 2010, 22:30

Bond yazdı:Archezia dur gösterme onuda biz yaparız belki :D

Zaten ben çirkin olanlarını koydum. Ben de daha güzelleri var bir oradan yaparız (:

WUS projesi de güzel. Değiştirilebilir bezel iyi olmuş. Ben ilk gördüğümde vay be tamamen orijinal bir tasarım yapmışlar diye etkilenmiştim. Ama sonra şunu gördüm : http://www.mkiiwatches.com/ProductDetail.jsp?LISTID=800003A0-1228170485
Kopya değil tabi farklı yerleri var bayaa ama bir esinlenme sezmedim de değil (:
ResimResim

Onlar da birtane tasarımcı var heralde. Triton nicki. Hatta Triton'u o tasarlamış olmalı, tam hatırlamıyorum. Onun da etkisi vardır belki, tamamen orijinaldir (:

Bizim saatimiz de saatlerle çok içli dışlı olmayan biri için orijinal gözükmeyebilir ama pilot saat olunca çok da seçeneğimiz olmuyor. Bir pilot saat için oldukça orijinal bence TSF SE (:
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj drk » 23 Kas 2010, 22:37

Neticede hepsi gider rolex kalır :D

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Bond » 23 Kas 2010, 22:53

Zaten Steinhart Tritonada benziyor kasa yapısı ama normal bence saat dünyasında bu tip şeylerin olması. Proteus bence biraz kaba 45mm ve oldukça kalın yapısı ama bu saatin özelliği parçalardan kadran dışındaki bazı kısımlarında baştan tasarlanarak üretilmesi, kollar vb gibi. Almanların Tiefsee projesi tercih olarak daha iyi gibi. Az kaldı çoğunda yakında tamamlanır alıcılar. Bizim saat zaten turuncusu ve small seconds lume yeri ile hemen hemen tüm saatlerden farklı duruyor. Ben daha önce bir bölümü sandwich lume ve böyle parlak kodlu SL kullanan pek saat görmedim. Full lume kadran saatler var ama onlar biraz aşırı, her durumda uygun olmaz. Zenton koymuştum bir tane BG W9 kullanan baktın mı? TSF BG W9 konusunda. Oldukça hoş duruyor pürüssüz yeni luminova yapısı ile. Birde TSF Piranha Edition divermı yaptırsak 2000M WR? :D Biraz uygun fiyatlı olsa aslında Sinn ile beraber U Type 12.000M + WR projesi güzel olabilir ama çok kişinin katılması zor olur.

Resim
Steinhart Triton

Resim
Steinhart Tiefsee
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Special Edition By Steinhart Timepieces

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners