Maradona yazd覺:Forumda kimse kaliteli quartz saatlere d羹manl覺k beslemiyor, 繹ncelikle bu konuda anlaal覺m... Fazla tercih edilmiyor diyelim biz ona... Saat markalar覺 haricinde 羹retilen baz覺 quartz ve mekanik saatler i癟in olumsuz konuuluyor sadece... Ancak bu fikirler kimseyi balamaz, isteyen istediini/beendiini takar... Bize ne bundan, kime ne...
Benim anlayamad覺覺m u: foruma geliyor biri, fikrimizi soruyor, s繹yl羹yoruz, istedii yan覺t覺 alamay覺nca su癟lu/tak覺nt覺l覺 biz oluyoruz... Sorulan soruya g繹n羹lden ge癟en yan覺tlar覺 alamay覺nca neden tepki g繹sterilir ki? Herkesi onaylamak zorunda m覺y覺z? Noter miyiz biz? Soru soruyorsan ya her t羹rl羹 fikre a癟覺k olacaks覺n ya da sormayacaks覺n ve bildiini okuyacaks覺n... Silah m覺 day覺yoruz insanlar覺n kafas覺na biz soru sormas覺 i癟in? Beenilen ama 癟繹p olan bir saate 癟繹p demeyelim mi yani... S覺k覺ld覺m son zamanlardaki baz覺 tepkilerden yeminle... Y覺ld覺m... Bilmediini soruyorsan, bilenin yan覺t覺n覺 beenmeme l羹ks羹n yok arkada... Sus, sorma o zaman...
Not: 襤bu yaz覺 herhangi 繹zel birine y繹nelik yaz覺lmam覺t覺r, genel bir durum tespitidir sadece... Bug羹n yorgun ve gerginim biraz, belki de rahatlamak istedim, bilemiyorum oras覺n覺 art覺k... :-P
Quartz - mekanik tart覺mas覺ndan ziyade (herkes ilkokulda/ortaokulda ilk saatini mekanik al覺p, bu alanda prof olmuyor. Herey sindirirek, tecr羹beyle, zevkle geliiyor.) ve Kerem Abinin de bahsettii gibi kaliteli quartz mekanizmalar da gayet tabi kullan覺bilir ve kullan覺lacakt覺r; forumdaki baz覺 konulardaki tepkiler, cevap tarzlar覺, al覺nan cevaba verilen cevaplar, ironiden ziyade dalga ge癟meye varan tiye almalar (ki SONUNA KADAR HAKKEDEN de var, yapanlara sayg覺 duyar覺m) ger癟ekten olduk癟a s覺k olmaya balad覺. Ben aktif olarak 癟ok eski bir 羹ye deilim yakla覺k 2 sene olacakt覺r. Ama 癟ok 繹nceden beri okur olarak takip ettiim forumun zon zamanlardaki tart覺ma/fikir al覺verii kalitesindeki d羹羹 癟ok net. Eski 羹yelerin (bu forumda tecr羹be ve d羹羹nceleriyle katk覺s覺 y羹ksek olan) art覺k 癟ok aktif olmad覺覺, olanlar覺n da fikirlerine 繹zelden bavurduum bir grup olumaya balad覺 kendi a癟覺mdan. Hala 癟ok 繹retici, payla覺mc覺 bir platform ve 癟evremde bir ka癟 dostum覺n da bize kat覺lmas覺na vesile olduum harika bir yer. Ama buradaki y羹ksek sayg覺 ve kalite seviyesini, oralarda tutmak gerek diye d羹羹n羹yorum hepimizin.
Dier konularda b繹yle toplara girmek istememitim ama doru yer bu konu olmasa da Maradonan覺n postundan sonra yazmak istedim. Ve notta yazd覺覺 gibi, herhangi bir 繹zel 羹yeye deil, genel forum kalitesine katk覺da bulunmak i癟in fikrimi beyan ettim. Kusurum olup, yanl覺 anlayan olduysa affola.
Sayg覺lar, sevgiler...