TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj davinci » 31 Tem 2012, 16:16

Bugün ilk defa Daytonayı denedim, öncelikle çeliği beyaz altına göre daha güzel, Çelikde kadran rengi beyazmı siyahmı çok karar veremedim, beyaz iki kat daha fazla satıyormuş, saat 40mm biraz ufak gibi geldi, vintage olanlarının 2000 öncesi olanlar makbulmüş 2000 e kadar Zenith makine kullanılmış sonra makina In-House olmuş, koleksiyonerler Zenith makineyi tercih ediyorlarmış, fiyat 25000 Tl birşeyler daha yapar gibiydi, açıkcası saate çokda bayılmadım
Daytona ilk çıktığında satmamış, Fransa'da bir bayii bütün saatleri toplamış sonrada Paul Newman'nın filmde takmasını sağlamış saat böylelikle patlamış, daha sonra Rolex bir karar almış bu saati vitrine koymak yok, indirim yapmak yok diye, kısıtlı üretiyorlarmış, bu bana tamamen pazarlama taktiği gibi geldi ;) makinenin ne özelliği varmış çok anlamadım, Sky-Dweller olsa eyvallah :D

Sub: valla ne yalan söyleyeyim en çok yeni Sub ı beğendim, yeni seramik bezel daha parlak güzel olmuş, kayış dolu oluşu daha güzel eski Subla alakası yok.
Deap Sea: güzel saat ama fazla kalın ve ağır, çok kalın kol ve bilek olmalı, kayış ince tutulmuş ağırlıktan tasaruf yapmak için, saat kolumda biraz kaba durdu
Dj2 : yeni bezeli beğenmedim, var bir bildikleri herhalde.

Yeni Rolex sıralamam şu şekildedir :D

1- Sky-Dweller
http://www.youtube.com/watch?v=6ESKmhfXAtU

2- Sub
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj serdarfb » 31 Tem 2012, 23:02

Davinci :champ:

Sky-Dweller fiyati nedir ?
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj davinci » 31 Tem 2012, 23:08

Sky-Dweller yoktu, buraya zor gelir gibi
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj davinci » 01 Ağu 2012, 17:41

Ek olarak; dün Rolex DJ 116334 mavi kadranıda denedim, bezel ve kayışın orta bakaları beyaz altın fazla parlıyor saat güzel ama fazla gösterişli geldi bana, kolundan birşey pırıl pırıl parlıyor :D Bu arada Drk'ın tespitine katılıyorum Rolex'de bazı modellerin metal kayışlarının orta baklaları parlak oluşu bencede güzel değil, gerçi bu saati daha şık yapıyor ama bende Rolex'de spor modeller taraftarıyım

Subda bu sene çıkan tarihsiz olan 14060M tarihliden daha güzel gibi, saatin sade oluşu ( tarihsiz oluşu) sanki göze daha güzel geliyor, tekrar bakmak lazım ama ben galiba yenisini (tarihsiz olanı) alırdım

Iwc Miramar: sonunda Miramarıda denedim Big Pilot olan ref.5019 48mm adı üstünde biraz big hakkaten, 46mm hadi tamamda 48mm baya büyük duruyor kolda. Chronograph ref.3880 46mm. daha güzel ama çokda bayılmadım açıkcası, seramik kasa üstünü bir çeşit siyah boya ile kaplamışlar çeliğe göre daha az çizilebilirmiş ama düşmelere karşı seramik oluşundan dolayı biraz hassas , kayışların arka yüzleri deri, Pin buckle.

Son olarak çelik saat arayışında Patekde baktım Nautilus 5711/1 mavi yada beyaz kadrana bakacaktım yokmuş onun yerine 5980/1 chrono antrasit kadran vardı, çok güzel, mükemmel bir saat yanlız 34.000 eurocuk listesi var ;)
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj drk » 01 Ağu 2012, 18:31

Davinci, sadece bezel beyaz altın, kayışın tamamı çelikten ;)

Bende 48lik normal seramik olanı denemiştim, gerçekten çok büyük, alışmak epey zaman alabilir. Seramik çok kırılgan, sert zemine düşerse/çarparsa kasa çaat :D

Patek 5980e 1 dakikalık saygı duruşunun ardından birde off diyorum :D

No date sub için ise tek diyebileceğim; alın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj davinci » 01 Ağu 2012, 19:11

Kayışın orta baklalarıda çelikdi dimi doğrudur yoksa fiyat uçar gider, ama parlak oluşu güzel değil gerçekden ;)

Miramar Big Pilot 48mm 5XL abiler için, biraz fazla büyük abartmışlar, Ben benim saati düşürdüm bunu düşürürsem ne olur dedim düşürmezseniz iyi olur dedi :lol:

Nautilusu ilk defa denedim güzel gerçekden,
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj vmetin » 01 Ağu 2012, 19:38

5711/1 hayalimdeki saatlerden biri.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj serdarfb » 01 Ağu 2012, 19:52

vmetin yazdı:5711/1 hayalimdeki saatlerden biri.

vmetin :champ: yolun sonu gibi birsey. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners