Cok basit... Birincisi IWC Big Pilot'in zaten kendisi bir kopya!!!! Bu tip saatlerin tamami replika (sahte yada kopya degil replika) ikinci dünya savasi Alman pilotlarinin kullandigi saatlerdir bunlar. Simdi buraya teker teker yüklemeye gerek yok, Tourby'den Stowa'ya IWC'den Laco'ya hatta bilmem ne markasina kadar hepsi bu saatleri Replika olarak üretir. Yine bu markalarin marine modelleri replikadir. Ama kopya degil, replika. Dornblüth'ta Marine serisi cikartti gectigimiz yil, Stowa'da....
Bir saatten esinlenmek ile ayni dizayni hem üzerine IWC basarak sahte olarak illegal yollardan satmak hem de ayni saatin üzerine Parnis yazip legallestirip satmak arasinda ki farki Steinhart'in klasik modelleri kendi yorumuyla üretmesi ile yada Hublot'nun AP'den izler tasimasiyla karsilastirmak yanlis.
Benim gocundugum birsey de yok bu arada, ben sadece bunlara kanip almak isteyen insanlari uyarmaya calisiyorum. Yoksa bile bile lades diyenlere ne diyebilirim ki?
Not: Ben Steinhart'i sadece IWC'nin after sales problemlerinden kacmak ve forum saati ile ilgili inceleme yapmak icin aldim... Gayette hosuma gitti simdi de ikincisi geliyor. O da süper bir kopya

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...