TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sedir'in Saatleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj Clk » 25 May 2010, 14:53

ahhh, ahhh :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj winterdrops » 25 May 2010, 14:57

modern60 yazdı:Rolex kullanıcısı olmam demekle bana hitap eden sadece bir modeli var Milgauss. Aslında daha alt serisi olan Tudor da daha çok beğendiğim model var. Hele bu seneki koleksiyonlarında çok beğendiğim model var. Kullandığım saat(ler) almanya da bauhause olarak üretilen Temption 'un saatleri. Ama 7 yaşımda ilk hediye aldığım saat olan Technos'tan sonra 100 lerle saat aldım sattım. İçlerinde çok bilinen Omegalar, Longines be IWCler de vardı. Seiko da çok tercih edip taltığım saatlerdendi. Seiko 5 bir çok renkte kullandım ve akrabalara dağıttım saat merakı oluşturmak için. Kinetic ilk çıktığında ilk takanlardandım. En severek taktığım saatim ise Zenith 'in El Primero tam takvim sınırlı üretim modeliydi. Onu da çok sevdiğim bir arkadaşım hemen kolumdan satın aldı.1974 yılında ilk Tissot PR 516 mı hediye etmişlerdi. Ama çok ileri gittiği için, açıp ayarladım. Çok severek taktığım bir saatte o idi. Bir başka ucuz ama çok sevdiğim model Tissot PR100 ün lacivert modeli. O kadar çok saat kullandım ama Rolex i hiç almadım. Elimde çok imkan varken bile. Çünkü çizgileri bana hitap etmedi. Herkesin cezbedildiği bir takım çizgiler vardır. Bir de dünyada o kadar çok bilinen ve takılan bir saat olunca, farklılık olmuyor. Nasılsa sen de Rolex takıyorsun. İşte benim bütün bahanem bu. Bu arada şunu ekleyeyim: Bu güb çok üst düzey bir saat takacak olsam Henry Moser Cie, spor olarak Temption Curare CGK-204 Ltd(ki hala kolumda),dalgıç olarak çok yukarı çıkmadan Victorinox SA Black Ice 500 Diver turuncu, kırmızı ve mavi gibi saatleri takardım takıyorum. Kısacası çok para vermeden en beğendiğim modelleri tercih ediyorum. Yani kalite/fiyat bana göre yüksek orantılı olan saatleri. İlgine teşekkürler winterdrops umarım zevklerimi anlatabildim.

Çok sağasın modern60. Forumda yorumlarını özellikli takip ettiğim birkaç üstadın biriside sensin (yağcılık gibi olmasında :D). Bu yüzden taktığın saatleri çok merak ediyordum.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj winterdrops » 25 May 2010, 14:59

Bu arada benim gibi zenith i beğenmen çok hoşuma gitti. Bir gün alacak param olursa bir zenith alacam inşallah.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Modern60 » 25 May 2010, 15:50

Teşekkür ederim winterdrops. Ben de imkan bulduğumda alıp taktım. Bir kaç tane Zenith'im oldu. 10 kadar. Umarım bir gün sen de Zenith takarsın. Sevgili clk Rolex ile ilgili düşüncelerimi samimiyetle biliyorsun. Ama dediğim gibi bu sadece kişisel zevkim. Başka hiç bir anlamı da yok. Rolex, İsviçre saat sektörünün en önemli ve saygıdeğer saat markası,buna kesinlikle inanmaktayım. Her zaman da söyleyeceğim. Gerçekler inkar edilemez.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Clk » 25 May 2010, 16:16

Modern60, hepimizin zevkleri ve düsünceleri ayni olsaydi hem hayat gercekten cekilmez bir iskence olurdu hem de bu foruma ihtiyac kalmazdi. Benim Rolex'i akil ve mantik siniri icerisinde begenmeyenler veya tercih etmeyenler ile hicbir problemim yok ve olamaz. Sonucta, kisisel zevklere her zaman saygi duydum ve duymaya devam edecegim.

Not: Bu baslik Sedir'e ve Sedir arkadasimizin saatlerine ait rezil etmeyelim :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 26 May 2010, 11:28

Tefrikaya sondan ikinci elemanla devam edelim müsaadenizle.
Uzun bir süre sonra bir saat alma isteği üzerine daha çok internet üzerinden saat araştırması yaptım. İnternet üzerinden arama yapmamın sebeplerine gelince:
1. Bulunduğum şehirde kaliteli saat satan yer sayısı çok az ve satıcılar sorularıma yeterli cevap veremiyor, hatta yanlış bilgilerle canımı sıkıyorlar.
2. İnternet üzerinde daha çok saati ve fiyatı yan yana görebiliyorsunuz.
3. Tabii ki zaman ve mekan kısıtlaması olmayışı da önemli.
Ancak, internet üzerinden alışveriş yapsam da, başta clk ve modern60 arkadaşların hassasiyetle üzerinde durdukları konu olan mağaza sahiplerinin mağdur edilmemesi dileklerini çiğnemedim. Çünkü alışveriş yaptığım site aynı zamanda fiziksel olarak da dükkan sahibi. İki adet de internet sitesi var. Hatta aynı saati iki internet sitesinden pazarlarken aralarında %40 gibi bir fiyat farkı da olduğunu farkettim. Alışveriş öncesi bu bende bir güvensizlik oluştursa da, telefon ile de görüşüp pazarlık yaparak saatimi satın aldım.
Aldığım saat Longines Special Series Lindbergh Hour Angle. Bu saatin günümüzde üretilen modelleri de var. Günümüz üretimleri daha geniş çaplı (40 ve 45 mm olmak üzede iki boyutta) ve deri kayışlı. Benim aldığım saat 1997'ler civarında üretime başlamış, ne kadar devam ettiğini bilmiyorum ve 38 mm çaplı (tepe ile ölçerseniz 43mm).
Önce resimleri yükleyeyim, sonra özelliklerinden ve biraz da sor anladığım meridyen hesabından bahsetmeye çalışırım.

Resim

Uploaded with ImageShack.us
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj sedir » 26 May 2010, 11:28

Resim

Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj sedir » 26 May 2010, 11:29

Resim

Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners