2fast4u yazd覺:Diver modeller覺 zaten benim tek segmentim .En az覺ndan son 5-6 y覺ld覺r boyle.Fakat klas覺k modellerde g繹sterdiiniz 繹zen覺 bu t覺p saatlerde g繹stermem覺ss覺n覺z san覺r覺m.Ben s覺zden b覺r doxa bir oris

beklerdim marka olarak.Ac覺kcas覺 submar覺ne ile iin kolay覺na ka癟m覺s覺n覺z
Submariner'覺 beenmek, tavsiye etmek veya 繹rnek g繹stermek deil, bence as覺l 1953'te temelleri at覺lm覺 ve 50 sene ilkg羹nk羹 dizayn覺ndan hi癟 uzaklamam覺 bu g羹zel saati ac覺mas覺zca taklit etmek kolaya ka癟mak.. Piyasada herg羹n Submariner'a benzeyen yeni saatler 癟覺k覺yor.. Bunlardan baz覺lar覺 ger癟ekten kaliteli ( Marcello C ) baz覺lar覺 ise ger癟ekten 羹z羹c羹 derecede k繹t羹 ( Sandoz, Alpha.. ) Ama sonu癟; hepsinin daha iyisi var.. Hem de yar覺m as覺rdan uzun bir zamand覺r..
Oris'in diver konusunda daha 癟ok yolu var.. G羹nl羹k de kullan覺labilecek dizaynlar yerine diver'lar覺nda daha 癟ok "Tool Watch" tarz覺n覺 benimsemi g繹z羹k羹yor ki bu saat merakl覺lar覺nda majoriteyi oluturan Desk Diver ( masaba覺 dalg覺癟lar覺 ) i癟in tercih edilebilecek bir tarz deil..
Doxa ise ayr覺 bir mevzu.. Ger癟ekten farkl覺 bir saat.. Hatta o kadar deiik ki 羹nl羹 yazar Clive Cussler ( modern Jules Verne diye de bilinir.. ) romanlar覺nda yaratt覺覺 as覺l karakteri Dirk Pitt'in koluna turuncu kadran, eliptik kasa bir Doxa Sub 750T takm覺t覺.. Bu dolayl覺 reklam覺n Doxa'n覺n g羹n羹m羹zde hala kaliteli saatler 羹retmeye devam edebiliyor olmas覺nda etkisi b羹y羹kt羹r..
Omega ( Semaster Professional 300M ) ve TAG ( Super Professional 1000M, Aquagraph ) ger癟ekten hem teknolojik a癟覺dan yenilik癟i hem de dizayn olarak tamamen kendine 繹zg羹 diver'lara sahipler.. Eer Submariner en az覺ndan diver bal覺覺 alt覺ndan benim kiisel "one watch Nirvana"m olmasayd覺 muhtemelen bu markalara y繹nelir Oris ve Doxa'y覺 merakl覺lar覺na b覺rak覺rd覺m..