TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

襤svi癟re Saat Markalar覺 2014 Y覺l覺 Sat覺 Rakamlar覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 襤svi癟re Saat Markalar覺 2014 Y覺l覺 Sat覺 Rakamlar覺

Mesaj Bg17 » 10 Haz 2015, 15:15

OnatOzer yazd覺:Bu listeden 癟覺kan en b羹y羹k ders, imaj覺n ve PR'覺n satt覺覺d覺r. :thumbup: Kalite, model, mekanizma gibi geri kalan t羹m yorumlar subjektif kalacakt覺r.

Bende bu sekilde dusunuyorum. Hatta bence cok basite indirgersek bir saat markasinin 3 tane asset i var
1) marka imaji
2) uretim ve urun kalitesi
3) dagitim distributor agi/musteri iliskileri

Marka imaji bildiginiz pazarlama cabasi ile oluyor, ama sponsorluk, ama reklam, ama product placement. Bazen manasiz limited editionlar, ayricalik hissi, bulunmaz kimsede yok imaji ile...

Bu imaji olusturmak icin yillar gerekiyor, ornek hublot... Hatta olusturduktan sonra korumak daha da zor, cunku iste o noktada ikinci nokta devreye giriyor. Eger urun kotuyse bi satat iki satar sonra satmaz.

Ikiside olsa bile musteri saate ulasamiyorsa yine ise yaramaz, yani dagitim agi da arabanin 3. Tekeri, alacam para var, saat yok.

Ben listeyr bakinca sunu goruyorum, ilk siralardaki firmalarin hepsinde ozelliklerin hepsi var. hatta tarz benzerliginden dolayi rakipler.

Simdi bu ucude en tepedeki markalarda var... Asagi indikce azalmaya basliyor. Benim icin sasirtici olan iwc nin cok yukarda olmasidir.

Cin japon vs karalama kampanyasidir, bu listenin tepesindeki hicbir firmanin kaliteden odun vererek maliyet azaltici onlem alacagini sanmam. Kalite anahtardir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj SeRxx » 10 Haz 2015, 15:30

.net [emoji106]

Bg17 yazd覺:Cin japon vs karalama kampanyasidir, bu listenin tepesindeki hicbir firmanin kaliteden odun vererek maliyet azaltici onlem alacagini sanmam. Kalite anahtardir.
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj kilimanjaro » 10 Haz 2015, 15:31

kilimanjaro yazd覺:Ben Swatch 覺n 2. olmas覺n覺 beklerdim ... hatta 1. bile olabilirdi.Yeminle sorum ciddi ... neden omega 2. s覺rada ?

u soruma yan覺t alamad覺m ya ... ak olsun size ak olsun.Ac覺y覺n u hasta adama da merak覺n覺 giderin.
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj asymptote » 10 Haz 2015, 15:32

Loncinin baar覺s覺 da dikkate deer bu arada..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj onatozer » 10 Haz 2015, 16:04

Kilimanjaro; tahminimce Swatch sat覺 fiyatlar覺 olduk癟a d羹羹k olduu i癟in dier markalardaki kadar ciro yapmam覺t覺r. Yoksa kalem olarak sat覺 rakam覺nda birinci olmas覺 gerek. :geek:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj Clk » 10 Haz 2015, 16:14

Bildigim kadari ile Swatch marka olarak yilda 16.000.000 adet civarinda saat satiyor. En yakin rakibi Tissot'un satis adeti 3.500.000 civari.Longines 1.000.000 adet!

Asymptote, sadece TSF icerisinde ki Longines sayisina bakarsan bile ne kadar sevilen ve tutulan bir marka oldugunu anlayabilirsin. Fiyat/Performans orani en iyi Swatch Group markasi.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj kilimanjaro » 10 Haz 2015, 16:22

OnatOzer yazd覺:Kilimanjaro; tahminimce Swatch sat覺 fiyatlar覺 olduk癟a d羹羹k olduu i癟in dier markalardaki kadar ciro yapmam覺t覺r. Yoksa kalem olarak sat覺 rakam覺nda birinci olmas覺 gerek. :geek:

Swatch sorusu ayd覺nland覺.Bu 癟inin lojistik destek verdii omega neden 2. Onat kardeim ?
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj Clk » 10 Haz 2015, 16:41

Washingtonpost'tan marka ismi vermeden bir karalama kampanyasi daha :D :lol:

http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2013/12/31/what-a-swiss-watch-factory-fire-tells-us-about-luxury-and-competition/

But羹n makale icerisinde dikkate alinmasi gereken bir iki nokta var! Reddetmek, yalan demek serbest :super:

Bunlar karalama kampanyasi degil gercegin ta kendisi ama fanatik olan ben oldugum icin anlamakta g羹cl羹k cekiyorum. Washingtonpost'ta zaten ETA'dan mekanizma alamadigi icin baslamistir bu tip yaziylar yazmaya ;)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners