TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Alım Sürecinin İncelikleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Alım Sürecinin İncelikleri

Mesaj KKarakuş » 28 Tem 2012, 15:37

Bende konusu geçmiişken sorayım dedim , bendeki bu pikap merağı almadan geçmeyecek türden , klasikleri seven ve yaşamadan vazgeçemeyen bir yapım olduğu için , drago nun da aldığı gibi uygun fiyatlı işi görebilecek yeni pikapları nereden bulabiliriz ? Tabiki görerel inceleyerek ?
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Drago » 28 Tem 2012, 16:44

asymptote yazdı:Bak bunu bilmiyordum Drago, güncel şarkıları içeren plaklar var mı peki?

Hepsini bulmak imkansız tabii...ancak artık bir çok yabancı albüm hem CD hem Vinyl olarak çıkmaya başladı...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Drago » 28 Tem 2012, 16:47

KKarakuş yazdı:Bende konusu geçmiişken sorayım dedim , bendeki bu pikap merağı almadan geçmeyecek türden , klasikleri seven ve yaşamadan vazgeçemeyen bir yapım olduğu için , drago nun da aldığı gibi uygun fiyatlı işi görebilecek yeni pikapları nereden bulabiliriz ? Tabiki görerel inceleyerek ?

125 yıldır pikap işinde olan Thorens kalitesi ve makul fiyatları ile tercih edilebilir...İthalatçısı Ankara'da diye biliyorum biraz nette araştırarak bulabilirsin irtibat kanallarını...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj aylakgunler » 28 Tem 2012, 16:51

asymptote yazdı:
aylakgunler yazdı: "Gelecek her zaman analogdadır" :)

Konu başlığıyla alakasız bir tartışma başlatmak istemem fakat analog mu kaldı allasen? :D Analog makineler artık birer antika, eski plak çalarlar gibi.. ;)

Sevgili asymptote analog kaldı hakikaten :) Misal ben de 15 gun oncesine kadar kurmalı saatlerin bittigini dusunuyordum, bitmemis :) Pikaplar misal inanılmaz fiyatlara satılıyor yine Alman ve İsviçre markaları. Analog her zaman vardır hayatın ekseninde. Müzikte olsun, fotoğrafta olsun, sinemada olsun...
Kullanıcı avatarı
aylakgunler

Mesaj aokyy » 29 Tem 2012, 00:56

Drk yazdı:Birçok yeni albümün plak versiyonu mevcut şu anda :thumbup:

Bak bunu duymamıştım.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj Emre » 29 Tem 2012, 19:42

Oncelikle sunu soyleyim, belli bir markayi almis olmak icin saat almak bana mantikli gelmiyor. Yani misal Rolex olsun da hangisi olursa olsun, veya IWC olsun da ne olursa olsun demek parayi car cur etmek demek. Doruk'un dedigi gibi, klasik markalarin in-house mekanizmali saatleri, secilebilecek en guzel tercihleri barindiriyor zaten. Bu noktada butceye uygun hareket etmek en mantiklisi, yani kendimce konusmam gerekirse, ya istedigim saati alirim, ya da hic saat almam. Saat almadigim surenin bir kac sene olmasi da benim icin hic onemli degil.

Ben saatleri en basta segmentlerine gore ayiriyorum. Neye ihtiyacim var? Uzun sure dayanabilecek bir divers' tool watch'a mi, yoksa daha zarif, daha prestijli bir elbise saatine mi, yoksa isten arta kalan zamanlarda tum ilgiyi uzerine cekecek spor bir chrono'ya mi? (vs.) Sonrasinda da, tasarimini begendiklerimi siraliyorum. Havuz bu sekilde oldukca daraliyor. Ardindan mekanizmalara odaklaniyorum. Mekanizmalardan da yarisi elendikten sonra da, artik iyice tasarima yogunlasiyorum. Burada da, su sorular onemli:

- Alacagim saat, ait oldugu segment'in ozelliklerini yansitiyor mu? (Mesela Omega Seamaster Planet Ocean alirken ciddi ciddi Breitling Superocean Heritage'i da dusunuyordum ama BSH, bir diver olarak lanse edilmesine ragmen ozellikleri diver olmaktan cok uzakti.)
- Alacagim saatin MODELi, gecmisten bugune gelirken cizgisini kaybedip sacma sapan yonlere gitmis mi? Bu sorunun cevabi evetse, saate olan guveniniz bir anda sarsilabiliyor.
- Alacagim saat, butceme uygun mu? (Dikkat ederseniz bu soruyu basta da sormustuk, ama bu surec oyle bi hal alabiliyor sonunda alakasiz pahali bir saati kolunuzda bulabiliyorsunuz :) O yuzden bu soruyu hem basta, hem de sonda kendinize sormanizda fayda var. Inanin cok yardimci oluyor.)

Simdilik bu kadar :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Dorukeski, Eterna, fsinan, Icarnaceast, kirpi ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners