TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swift ile odeme sorunu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swift ile odeme sorunu

Mesaj ermansire » 25 Ara 2018, 12:38

DHL ile asla alışveriş yapılmaz, yanlış hatırlamıyorsam yıllar önce 300$ ile gümrüğe takılan bir şey için 300$'dan fazla masraf çıkarmışlardı. Bu masrafların hepsi de suni masraflar, DHL'den size öpücük masraflar.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj ÜmitYüksel » 25 Ara 2018, 12:58

ermansire yazdı:DHL ile asla alışveriş yapılmaz, yanlış hatırlamıyorsam yıllar önce 300$ ile gümrüğe takılan bir şey için 300$'dan fazla masraf çıkarmışlardı. Bu masrafların hepsi de suni masraflar, DHL'den size öpücük masraflar.

Evet benimde ağır bir tecrübem oldu.Küççüçük kutu için hergeçen gün için işlettikleri antrepo masrafları :oops: :oops:
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj Archimed » 25 Ara 2018, 18:42

Demek ki yurt dışından saat falan alırken ucuza uçak bileti falan ayarlayıp malı bizzat alıp gelmek çok daha mantıklı bir çözüm. En azından DHL'e vs para verene kadar aynı paraya farklı bir yer görüp yeni bir şey yeme veya içme gibi ek güzellikler de mümkün olur...

Rahmetli Aziz Nesin hayatta olsaydı bu yaşananlardan sağlam hikaye çıkartırdı :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj sedir » 25 Ara 2018, 20:22

Yurtdışına gidip saat almanın çok yüksek fiyatlar için makul olsa da genelde tavsiye edilebilir olduğunu düşünmüyorum. Devlet kargoları ilk tercih olmalı bence.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj siyahpena » 25 Ara 2018, 21:20

Öncelikle mali müşavir değil gümrük müşaviri devreye giriyor. ücretler gerçekten yüksek. Paypal zamanında almanyadan bir ürün almıştım ve aynı şekilde gümrüğe girdi. 400 tl lik ürün iadesi için 250 tl istediler, ürünü alabilmem için ise 400 tl istediler. firmanın ürünü geri çekmesini istedim yanaşmadılar. Paypal ile çözmeye çalıştım satıcı taahhüt ettiği gibi ürünü göndermiş ülkeniz sınırlarındaki gümrük paypalı bağlamaz dediler. inat ettim ürünü almadım. Master Card ile yapmıştım alışverişi. Bankamla görüşüp ürünü teslim alamadığımı söyledim. Firma ürünü bana teslim ettiğini ispat edemeyince ters ibraz gerçekleşti. Paramı aldım ama 5 ay sürdü bu süreç. Vatandaşı kazıklamak için herkes sıraya girmiş. uzak doğudan konternır mal getirmek daha kolay. Sizin anlayacağınız yerel posta ile gönderim yoksa yurt dışından çöp dahi almıyorum.

edit: Beni ters ibraza zorlayan ülkedeki gümrük politikası değil ürün satışı gerçekleşene kadar centilmenliğin kitabını yazan satıcının iş bittikten sonra öküze bağlamasıydı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En son siyahpena tarafından 25 Ara 2018, 23:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
siyahpena

Mesaj gozdentunay » 25 Ara 2018, 21:56

Ülkemizde zaten fiatlar belli :( dışardan almaya kalkıyorsun oda binbir dert çin işkencesi gibi ,arafta bir toplumuz maalesef vesselam

Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj ÜmitYüksel » 26 Ara 2018, 09:42

siyahpena yazdı:edit: Beni ters ibraza zorlayan ülkedeki gümrük politikası değil ürün satışı gerçekleşene kadar centilmenliğin kitabını yazan satıcının iş bittikten sonra öküze bağlamasıydı.

Cidden mi ? Gümrükte o ürün için sizden 400 TL istememiş olsalardı ürün sizindi.Satıcının burda bir suçu yok .
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj siyahpena » 26 Ara 2018, 10:00

asuspc yazdı:
siyahpena yazdı:edit: Beni ters ibraza zorlayan ülkedeki gümrük politikası değil ürün satışı gerçekleşene kadar centilmenliğin kitabını yazan satıcının iş bittikten sonra öküze bağlamasıydı.

Cidden mi ? Gümrükte o ürün için sizden 400 TL istememiş olsalardı ürün sizindi.Satıcının burda bir suçu yok .

Ürünü almadan önce satıcı ile endişelerimi paylaşmıştım hocam. her turlu konuda destekçi olacağını söyledi. Kendisinden ikinci alışverişimdi ve ilk ürünüm ptt ile sorunsuz gelmişti. Yerel kargo firması hususunu ikinci sefer yine bastırarak belirtmeme rağmen fedex'e verdi ürünü ve geri çağırmadı, bir müddet sonra yazışmalara cevap vermemeyi tercih etti.

Yurt dışından alışveriş hususunda bir parça tecrübeli olan her birey bir takım gider ve riskleri öngörüyor, satıcı ile buna göre iletişim kuruyor. Bu noktada Fedex in tutumunu yeniden konuşmaya gerek yok. Benim ummadığım taş satıcının tavrıydı. Detaylara vakıf olmadan satıcıyı savunmanızın/satıcıdan taraf olmanızın bence anlamı yok.

Kullanıcı avatarı
siyahpena

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners