Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Hazır perpetual konusu açılmışken bir soru sorayım. Bu Glashütte Original Senator Navigator Perpetual Calendar da yıl göstergesi yok.Yani perpetual saatler mesela benim avatarımda olan IWC de yıl göstergesi var; ay, yıl, gün ayarladığınızda saat dosdoğru gösterecektir zamanı. Ama bu Glashütte de yıl göstergesi yok.Ayar nasıl yapılacak yıl olmadan? Sadece artık yıl sayacını ayarlıyosunuz ve saat ona göremi çalışıyor?
Sadece artık yılları hesaplayan bir sistem bu. Gayet akıllıca. Patek Philippe'lerdeki gibi öyle olağanüstü bir komplikasyonu yok. Fakat yine de çok pahalı (benim bütçeme göre elbette).
Aslında karmaşık, orasında burasında göstergeler olan saatlerden uzak durmaya çalışıyorum fakat akıl bazen gönüle sözünü dinletemiyor. ;)
Bir de bu sıralar başka bir saati de sevmeye başladım, yine de nihai kararımı vermiş değilim:
Bende öle Patek'lerdeki kadar üst komplikasyonlar aramıyorum aslında.Sade bir perpetual özelliği olsun yeter bana.Hesaplı derken, benimde bütçeme göre de çok fazla.Bu saat benim avatardaki saatin yarı fiyatı onun için öle dedim Mehmet hocam:) ,yoksa öle kolay paralar değil bu saatler.Bende çok karışık saatler sevmiyorum üzerinde bir sürü yabancı kelime yazan. Mesela bu IWC öle ay için ayrı kadran var gün için ayrı ama yine en ucuz perpetual bu diğer markalardaki sade perpetualler uçmuş gidiyor.