TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNZF17 Mod ve Luminance Uygulamasi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko SNZF17 Mod ve Luminance Uygulamasi

Mesaj CptOz » 05 Kas 2018, 17:08

Fosfor uygulaması amatör olarak bence gayet başarılı ama saat Seiko Sea Urchin olmaktan çıkmış gibi. Kadran içiyle bu kadar oynanmasa daha iyiydi sanırım...
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj MrLondoner » 07 Kas 2018, 03:00

ozgtegin yazdı:Fosfor uygulaması amatör olarak bence gayet başarılı ama saat Seiko Sea Urchin olmaktan çıkmış gibi. Kadran içiyle bu kadar oynanmasa daha iyiydi sanırım...

Biraz gec bir cevap olacak sanirim, malum is yogunlugu
Otomatik saat dunyasina ilk adim atmak icin aldigimdan olsa gerek ve de homage saatlere pek fazla saygi duymadigimdan dolayi kadrani degistirerek daha sade bir gorunume kavusturmayi hedefledim.
Kotu mu oldu? Bana sorsalar hic pisman degilim.
Uzun lafin kisasi Mod Tanrilari bu saatin adini fisildadi ve istekleri yerine getirildi.
Saygilar.
Kullanıcı avatarı
MrLondoner

Mesaj CptOz » 07 Kas 2018, 10:45

MrLondoner yazdı:
ozgtegin yazdı:Fosfor uygulaması amatör olarak bence gayet başarılı ama saat Seiko Sea Urchin olmaktan çıkmış gibi. Kadran içiyle bu kadar oynanmasa daha iyiydi sanırım...

Otomatik saat dunyasina ilk adim atmak icin aldigimdan olsa gerek ve de homage saatlere pek fazla saygi duymadigimdan dolayi kadrani degistirerek daha sade bir gorunume kavusturmayi hedefledim.
Uzun lafin kisasi Mod Tanrilari bu saatin adini fisildadi ve istekleri yerine getirildi.
Saygilar.

Seiko'nun homage saati olduğunu veya ürettiğini sanmıyorum. Rolex Submariner çakması olarak görüyorsunuz sanırım. Bu konular burada daha önce de çok tartışılmış. Bence tekrar söylüyorum saate yazık olmuş. [emoji16][emoji12]
Resim
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj Ankthas » 07 Kas 2018, 15:18

ozgtegin yazdı:
MrLondoner yazdı:

Saygilar.

Seiko'nun homage saati olduğunu veya ürettiğini sanmıyorum. Rolex Submariner çakması olarak görüyorsunuz sanırım. Bu konular burada daha önce de çok tartışılmış. Bence tekrar söylüyorum saate yazık olmuş. [emoji16][emoji12]
Resim

Ortada ciddi bir emek var, sadece bunun için bile takdire şayan :champ: Bu kadar kısa zamanda ve ilk denemede bu kadar iş yapmak cidden büyük bir başarı, tebrik ederim. Saate gelecek olursak, karanlıkta lume'lü halini oldukça beğenmiş olsam da gündüz kullanımında ben de orjinal halini tercih ederdim, özellikle lume'lü rakamlar biraz taşmış gibi geldi.

Bu arada Louvre'a gittim ama Sea Urchin falan görmedim, olsa olsa bildiğimiz kestane vardır orada :lol: Ayrıca bu yazı nereden alınmış bilmiyorum belki orada yeterince linç edilmiştir ama "Rolex'i Rolex yapan Seiko'dur" nasıl denebilir aklım almıyor?
En son Ankthas tarafından 07 Kas 2018, 17:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj CptOz » 07 Kas 2018, 16:24

[emoji23][emoji23] Ben başkasının yalancısıyım...zamanında Sn. Clk nın bu forumda paylaştığı bir yazı, doğru mudur bilemem. .. Ben de çok beğeniyorum bu tip çalışmaları, hem emek hem de beceri var. Ama dediğim gibi; şahsi düşüncem Seiko Sea Urchin veya herhangi bir Seiko modelinin homage, replica veya çakma olduğunu düşünmüyorum. Diver modeller zaten genelde birbirine benziyor. Invicta 8926 olsa belki ama Parnis, Tevise gibileri varken o modele homage denmez.
Sn. MrLondoner'e emeği ve paylaşımı için de teşekkürler... Resim
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj ibrahim223 » 07 Kas 2018, 16:29

MrLondoner yazdı:Tesekkur ederim arkadaslar, begenmis oldugunuza ben de sevindim.
@anarkh son hali burada hocam, gunduz gozuyle
Resim
@ibrahim223 bundan sonraki planim birer tane bronz ve titanium kasa bulup, birine 2824-2 ya da 2836- 2 mekanizma takmak , digerine de guc gostergeli makina takmak. Yaldir yaldir relume ile yanan kadran ve kol isciligi tabi ki bana ait.:)
Normal celik kasayi serakot ile kaplamak da yapmak istediklerim arasinda. Ornek olmasi icin:
http://madmodworld.com/
[emoji122][emoji122][emoji122]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 168 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners