TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rotary

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rotary

Mesaj Solestar » 27 Kas 2009, 18:39

Vervito, alttaki linklere bir bakar mısın? Rotary nasıl bir marka bilmiyorum ama Oris'e benzeyen, eta 2824'lü 36mm skeleton bir modeli var ve fiyatı: eBay'de kargo dahil$485; upscaletime'da:$585 (kargo durumunu incelemedim). Belki ilginizi çekebilir.
http://cgi.ebay.com/Rotary-Mens-Automat ... 45ee5474fd

http://www.upscaletime.com/rotarymensau ... bt02m.aspx
Winder hediyeli:)
Saatin fotoğrafı
Resim

Edit: 2 adet fotoğraf daha
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Solestar

Re: Rotary

Mesaj vervito » 28 Kas 2009, 17:36

Rotary güzel ve köklü bir marka ve bu model de Epos iskelet gibi roma harfleri ile. Ben roma harflerini seviyorum. Şimdi sitesine girdim Rotary'nin bu saat "Swiss Made" diyor ancak sitedeki modellerde "Swiss Made" demiyor, kalibreleri hakkında da bilgi yok, fiyatlar da Çin makinesi kokusu veriyor. Bence sevgili Solestar, siz ayrı bir başlık açın markalar bölümüne bu marka hakkında bize bilgi verin. Bu forumun yetklisi arkadaşlardan biri de mümkünse Solestar'ın ve benim bu mesajlarımızı o başlığa taşıyabilse süper olur.
vervito

Mesaj Solestar » 29 Kas 2009, 18:46

Dediğim gibi daha önceden bildiğim bir marka değildi, sitesini biraz inceleyince İsviçre'li eski bir marka olduğu anlaşılıyor. Ama kullanılan makinelerle ilgili ayrıntılı bilgi bulamadım. eBay ilanında yazan "GS00005/06-ABT02M" kodunu google'da aratınca çok fazla replika saat sitesi çıkıyor ama hep orijinalinin fotoğrafları var.(Saatin orijinali replika gibi bir durum çıkıyor ortaya :) ) Ama görünen o ki saatte gerçekten eta 2824 var. Ama limitli üretim bir saatin fiyatı beni olduğu gibi sizi de huylandırmıştır doğal olarak. Bu da rotary'yi pek tanımamamızdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ama safir camlı, eta 2824'lü, beğendiğiniz bir tasarıma sahip, ölçüleri aradığınız gibi olan bu saat için yaklaşık 750TL uygun bir fiyat gibi duruyor. Alma niyetiniz varsa tabi ki satıcıyla kafanıza takılan her şeyi görüşürsünüz ondan sonra karar verirsiniz. Kasası çok küçük olmasa ben de düşünebilirdim.
Kullanıcı avatarı
Solestar

Mesaj vervito » 29 Kas 2009, 23:16

Oris Artelier'in edası yok maalesef ki bu saatte, yoksa fiyatı çok iyi.
Marka hakkında ben bildiklerimden 1-2 şey paylaşayım ki arşiv olsun forum için.
Köklü bir isviçre markası, quartz krizini de aşabilmiş. lakin yeni kreasyonları pek iç açıcı değil muhtemelen kasalar dahil çin yapımı modeller oldukca çok. ama komple swiss made modelleri de var. kasalarında Est. Switzerland 1895 yazısı olan saatler kandırmaca, çin yapımı hepsi. çinde yaptırdıkları saatleri isviçre köklerini kullanarak pazarlamaya çalışıyorlar. dikkat!!!
vervito

Mesaj Solestar » 11 Ara 2009, 23:12

Doktorum bak ne buldum:)
http://www.alisverissaati.com/Nacar/Nac ... /?id=15095

Meğer, benzeri Türkiye'de hemen hemen bütün sitelerde satılıyormuş. Eta 2824'lü. 530-700TL arası...
Kullanıcı avatarı
Solestar

Mesaj vervito » 11 Ara 2009, 23:36

Solestar, çok güzel bir buluş. gerçekten eta ise çok iyi. yakından incelemek lazım, umarım kolda da resimdeki gibi sarısı çok sırıtmaz, ne diyorsun, bana öyle geldi sanki belki flaşdandır çok parlak cıvık bir altın sarısı gibi duruyor ucuz çin iskeletlerinde gibi. ama alınabilir. roma rakamları olması benim için +1 :) yarın gitmişken sirkeciye bir bakayım bu saate de. izlenimlerimi yazarım
vervito

Mesaj Solestar » 12 Ara 2009, 00:19

Henüz net ve detaylı bir fotoğrafını görmediğim için birşey diyemeyeceğim, gerçeğini görmek ve denemek gerek. Ama çok da kalitesiz bir saat olacağını düşünmüyorum. Fiyat olarak gerçekten çok cazip görünüyor, bir de ekstra indirim yaparlarsa harika olur. Verdiğim linkte "saatin bulunduğu yer: distribütör" yazıyor, yani sanırım bu mağazalarında mevcut olmadığı anlamına geliyor. İnceleme şansınız olursa izlenimlerinizi merakla bekliyoruz...
Kullanıcı avatarı
Solestar

Mesaj vervito » 12 Ara 2009, 00:46

hmmm ben de şimdi dikkat ettim distributorde olduğuna, evet bu saat ellerinde yoktur. ama bir sorarım bakalım inceleme şansımız var mı diye.
vervito

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: LastGentleman ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners