TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

SN0144-6 2025 New Snake Year Limited Edition Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

SN0144-6 2025 New Snake Year Limited Edition Kutu Açılışı

Mesaj recepergun » 29 Nis 2025, 19:05

Uzun zamandır forumda kutu açılışı yapmamıştım, yeni ve ikinci el olarak gelen ve giden çok oldu, en son aldığım sınırlı üretim serisi ile bir kaç cümle yazmak istedim.

Saatimiz San Martin'in Çin yeni yılı için özel olarak tasarlamış olduğu ve SN0144 serisi üzerine oturtulmuş orijinal tasarımlı bir saat.

2024 Ejderha yılında başlamış olduğu yeni yıl özel tasarımlarına bu yıl 2 + 3 renk olmak üzere 5 renk ile çıktı. Her renk 99 adetle sınırlı. Daha önceden bu renklerden biri olan yeşil rengini forumda paylaşmıştım. Açılışını yaptığım saat ise daha özel bir konumda, çünkü +3 renk opsiyonu aslında 4 farklı renkten seçilmiş olup ve 1 renk dışarıda bırakılmıştı. Açılışını yaptığım sarı renk kadran elenmiş olan ve üretimi sadece numune olarak 5 adetle sınırlı konumunda.

Saatin özelliklerine geçecek olursak, üzerindeki dönme efektli Guilloche kadran bulunmakta olup saate ayrı bir derinlik ve renk ışıltısı katmakta. Kadranın 6 yönünde Çince ve İngilizce Yılan Yeni Yılı, ve kadran kenarlarında da 0'dan 11'e kadar 12 farklı yıl Çince olarak yazılmış. Eski Türk boylarında da kullanılmış olan benzeri takvim ve özelinde çıkmış olan bu saat serisi her ne kadar Çince olmuş olsa da benim için değerli bir konuma oturdu.

Bu renk üretime girmediği için üzerinde kapalı metal SN0144 arka kapağı bulunmakta, diğer renklerde ise mekanizma izlenebilir safir şeffaf kasa kapağı kullanılmış olup üzerine BGW-X1 ışık efektiyle Altın Yılan Zodyak deseni işlenmiştir.

Mekanizma olarak 42 saat rezervli ve 28800 bph atıma sahip Miyota 90S5 kullanılmış olup, gelir gelmez Accuracy Meter ile yaptığım ölçümde -5 sn görmüş bulunmaktayım. 39mm kasa çapına sahip olan saatin kalınlığı sadece 10.1mm.

Saat ile uyumlu olan metal kordonu ise 20mm x 16mm olarak incelen bir yapıya sahip ve bilekte hoş bir görüntü sunmakta. Ayrıca bu kordon ince ayar özelliğine sahip olup maksimum konfor da sağlamaktadır.

Bir önceki yeşil renk ile uzun dönem kullanım hakkında bilgi verecek olursam, kadran çok güzel görsel şölen sunuyor, açık ve kapalı ışıkta farklı renk tonlarını görebiliyorsunuz. Uzun zamandır çok farklı San Martin saatlerini deneme imkanım olduğundan marka bazında mekanizma ve işçilik olarak 10 numara olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Ucuz model olarak çıkarttıkları modeller bile çoğu İsviçre ve Japon giriş modellerinin üzerindedir, marka geneli olarak 1000 usd etiketi bulunan orta seviye modeller ile de rahatlıkla rekabet edebilir seviyede. Bu model özelinde kendi adıma tek olumsuz kısım kordon oldu, jübile veya bor bilezikle daha konforlu olabilirmiş.

Uzun uzun yazmış oldum, okuduğunuz için teşekkür ederek fotoğraflarla sizi baş başa bırakıyorum.ResimResimResimResimResimResimResim

22101316G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Re: SN0144-6 2025 New Snake Year Limited Edition Kutu Açılış

Mesaj recepergun » 29 Nis 2025, 19:09

Bazı fotoğraflar düşük kalite gitmişler, yeniden paylaştım.ResimResimResim

22101316G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj esahinkul » 29 Nis 2025, 20:21

güzel zamanları göstersin, hayırlısı olsun

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
esahinkul

Mesaj azizkaya » 29 Nis 2025, 20:47

Hayırlı olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj slhgzl » 29 Nis 2025, 22:27

Hayirli olsun, güzel günlerde kullanın.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj mlm » 30 Nis 2025, 02:24

Güle güle kullanın hayırlı olsun
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mturann » 30 Nis 2025, 09:22

Hayırlı olsun
İnceleme için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj Eterna » 30 Nis 2025, 09:49

Hayırlı olsun, mutlu günlerde kullanın inşallah. Ayrıntılı inceleme için ellerinize sağlık
En son Eterna tarafından 30 Nis 2025, 10:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 14 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners