TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fiyat Klasmanlarina Göre Tavsiye Edilen Saatler

Mesaj Modern60 » 11 Mar 2011, 19:29

SW Sellita makineler ki eta bulamayınca bunu almak zorunda kalıyorlar. Fiyatları hemen hemen eta ile aynı. Oris sadece 2671 ve 2824-2 lerde bazı modifikasyonlar yapıp saatlerin üzerine başka gçrevler ve göstergelerini aktarmaktadır. Bir de 1998 de 7750 üzerine ilk defa Sinn ile beraber güç rezervini sipariş eden Oris oldu bildiğim kadarıyla. Bu tarihten sonra bir çokları aynı makineyi etadan aldılar.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Frax » 10 Haz 2011, 19:14

Konunun tekrar gündeme gelmesi faydalı olacaktır. Özellikle 500 liraya kadar olan kısımdaki öneriler mekanik ise Seiko ve Orient. Zaten bu düzeyde alternatifsiz seçenekler denilebilir. Ancak pilli ve günlük kullanım için saat soran arkadaşlar özellikle Swatch, Jacques Lemans, Calvin Klein modellerini incelesinler, bence bu düzeyde gayet başarılı saatler.

Lütfen gerekli modelleri internetten bile olsa inceleyerek yorum bekleyiniz, aksi halde yardımcı olmak imkansız bir hale geliyor.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj F4CyC » 21 Haz 2011, 16:33

Selamlar herkese ben yeni bir saat almak istiyorum. yakınım sayesinde distrübitörlüğü olan birisini buldum %50ye getirtecebileceğini söyledi (merak etmeyin sahte değil). benim de buna ayırabileceğim para (%50 iskontolu hali olarak) 500-1000tl arasında olucak. benim istediğim model tipi biraz sportif ama öyle eşşek kadar (diesel modelleri nefret*) falan olmasın :D. neyse seiko düşünüyorum ama tavsiyelerinizi almak için yazıyorum sonuçta buraya :). bir de mekanizması pille çalışan olmasını istemiyorum; el hareketiyle (uyku moduna geçenler de olabilir) ya da ne bileyim solar tercihimdir. biraz baktım nete, hoşuma giden tarzlar: spc051p snp021 galiba aralarında iyi olanı da bu: srx001p1. tavsiyeleriniz ve açıklamalarınız için şimdiden teşekkürler.
"Düşman isterseniz, dostlarınızı geçmeye çalışınız. dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin." François La Rochefoucauld
Kullanıcı avatarı
F4CyC

Mesaj herofb » 21 Haz 2011, 16:41

yazınızda pek belli olmasa da sanırım tanıdığınız seiko disrübitör'ü bu durumda kendisinin bizlerden çok daha fazla şikayet oranı , satış grafikleri gibi bilgileri mevcuttur bu durumda en verimli ürünler arasından size öneride bulunabilir , bunların arasından seçim ise tamamen kişisel zevke kalmıştır diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj F4CyC » 21 Haz 2011, 16:53

Yok hayır, zannetmiyorum ki sadece Seiko olsun. Benim öğrenmek istediğim bunların mekanizlarının farklarındaki pozitif ve negatif yönler. Ve bu tarzda başka markaların başka modellerin fiyat/performans oranlarını öğrenmek isterim, dolayısıyla da tavsiyelerinizi bekliyorum :).
"Düşman isterseniz, dostlarınızı geçmeye çalışınız. dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin." François La Rochefoucauld
Kullanıcı avatarı
F4CyC

Mesaj Bond » 21 Haz 2011, 17:40

TSF'ye hoşgeldin, sorduğun mekanizmalarla ilgili bilgiler forum konularında mevcut, öncelikle merak ediyorsan bunlara göz gezdirmen lazım. Bahsettiğin indirim oranı ile 1000-2000 TL arası liste fiyatlı modellere odaklandığına göre bu seviyedeki başlıklara bakabilirsin.

Sorduğun Seiko Premier serileri ilede ilgili forumda bir hayli modeli için çok detaylı konular, çalışma prensipleri, kalibre manuelleri, kullanıcı incelemeleri, danışma konuları ve videolar var.

Tam quartz saat istemediğine göre kinetic veya mekanik olarak kurmalı veya otomatik bir saat almalısın. Son günlerde güzel bir kinetic direct drive modelinin kısa incelemesi yüklenmişti. Premier serilerine göre daha sportif bir seçenek, incelemelerde Seiko Sportura SRG005P1 başlığından farklı bir opsiyon olarak inceleyebilirsin. Velatura modelleride oldukça sportif. 2 tane örnek Seiko linki ekliyorum, otomatik olarakta çeşitli markalardan bir çok opsiyon var, bence biraz forumu inceledikten sonra daha sağlıklı karar verirsin. Önemli olan senin zevkin sonuçta yüzlerce model alternatifi olan bir fiyat aralığı.

Seiko Sportura SRG005P1 Kinetic Direct Drive 5D22 :arrow: viewtopic.php?f=13&t=5759#p70109

Seiko Velatura Yacht Timer SPC049P1 :arrow: viewtopic.php?f=13&t=5759#axzz1PvA82pZP
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sadice83 » 21 Haz 2011, 22:27

katiyetle poljot veya steinhart
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj ufukyil » 22 Haz 2011, 06:38

Yukarda 1500-3000 arası Maurice Lacroix gördüm. Nerdeymiş yahu o fiyata takılacak ML? :) En kötü kronografı yoktur onun. 3000+ hatta 6000+ larda bence ML nin iyi saatleri.
Bu arada 6000+ için benim hayali markalarımda Ulysse Nardin, AP, Panerai, Roger Dubuis, Baume & Mercier, Blancpain, Girard-Perregaux, Breitling, IWC ve Hublot girer.
Uniqueness at it's best...
Kullanıcı avatarı
ufukyil

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 147 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners