TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rotap Onarım Bedelinde Pazarlık Şansım Varmıdır?

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Rotap Onarım Bedelinde Pazarlık Şansım Varmıdır?

Mesaj nickynick » 12 May 2011, 16:59

watchhunt06 yazdı:
bavyerablue yazdı:Herkese Selam.
Daha önceki mesajlarımda da bahsettiğim üzere bababım 35 senelik Omega De Vill Dynami saatini 1 ay kadar önce Rotap'a bakım için vermiştim. Bakım derken bayağı bişey değişti restore oldu da diyebiliriz (gerçi henüz görmedim ama). bu gün aradıalr saatim hazırmış. Onarım bedelini de 320 CHF olarak bildirdiler. Bu zaten benim onayımı alırken verdikleri miktar. Merak ettiğim sizce bu miktar üzerinden bir pazarlık şansım olurmu, zorlamalımıyım biraz.
Bir de tabi teslim alırken nelere dikkat etmem gerek? Ustanın baba sıraladığı işlemler; cam değişimi, klips değişimi,kadran ve kollar değişecek ve birde motor çarkı diye bir parçanın değişeceğini söylemişti. Dış yüze yapılan işlemler belli olur ama mekanizma durumunu nasıl yapacam bilmiyorum zira baksam da anlamam ki:D Gerçi Rotap'a da güvenmeyeceksek nereye güvenecez ki di mi ama?

Teşekkürler.

Merhaba..
inanmaktan ve teslim olmaktan başka bir şansınız yok...
neden servisleri tercih ediyorsunuz mekanik saat üzerine çok ustalaşmış ve daha ekonomik tamir yaptıracağınız ve tüm parçalarını bulabileceğiniz ustalar var piyasada...
Araç servisleri gibi opel odak ta bir 60.000 bakımını 450.00 tl ye yaptırısınız parça masrafı sadece 200.00 tl dir geri kalan işciliktir (örnek)
omega daha önce otap da iken ordan ayrılıp dışarıda çalışan çok ustalar vardır .. bu durumda sdece mekan değişir..
selamlar

Tabiki yetkili servisleri tercih edeceğiz. Mercedes'in konuyla ilgili bir reklalmı vardı:

Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj bavyerablue » 12 May 2011, 19:35

Ben de nick'e katılıyorum. yetkili servis demek ilerleyen zamanda yaşanabilecek olası sorunlarda karşında muhattap olması demek temelde. bende bir süre mercedes yetkili servisinde çalıştım. watchhunt'ın dediği gibi evet pahalı tabiki ama bunun bir sorumluluğu var. ben işi bi şekilde yaptım gönderdim diyemiyorsun. geri dönme ihtimai her zaman mevcut ve bu yüzden çok sorumlu davranman lazım. müşteriyle iletişimden yapılan işçiliğe kadar.
Ha öte yandan yapılan işin kalitesini değerlendirebilecek kadar bir birikimim olsa saatler üzerine farklı arayışlara girebilirdim belki ama şu aşamada henüz mümkün değil malesef.
Not: Rotap servis işlemlerinde 1 sene garanti veriyor.
Kullanıcı avatarı
bavyerablue

Mesaj herofb » 12 May 2011, 20:10

Dogus oto haric Yetkili servis konusunda soylediklerinize katılıyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj bavyerablue » 12 May 2011, 20:12

Tabi muhakkak herkesin servislerde kötü anıları vardır. :D
Kullanıcı avatarı
bavyerablue

Mesaj orakay » 12 May 2011, 20:39

herojd11 yazdı:Dogus oto haric Yetkili servis konusunda soylediklerinize katılıyorum

Ne? Biri Dogus oto mu dedi? Bir daha önünden bile geçmem. Hele elektronik arızalar için. Benim arabayı 10 günde tamir edemeden geri verdiler. Bir de sökme parası aldılar... Rezalet
Kullanıcı avatarı
orakay

Mesaj herofb » 12 May 2011, 20:52

benden de bir keresinde ne olduğunu bildiğim bir sorunu bulmak için arıza bulma parası olarak saatine 180 TL + KDV isteyip bir de belki 1 saat belki de 2 günde buluruz dediklerinden sonra bir daha uğramadım
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj bengisaat » 12 May 2011, 22:19

Servisler ve piyasadaki iyi ustalarla ilgili doğru ve yalnış bilinenler:
Yalnış : Serviste yapılan saat 1 yada 2 yıl bozulmaz bozulsa da her türlü işlem ücretsiz yapılır çünki garantilidir.
Doğrusu: Servislerdeki garanti takılan parça ve yapılan işlemleri kapsar.

Yalnış: Piyasadaki ustalar saatinizi tam olarak tamir edemez sorumluluk almaz ve taşımazlar.

Doğrusu: Piyasada isim yapmış ustalar servisten 10 kat daha sorumlu davranır ve yaptıkları işlere servisten daha uzun süre garanti verirler çünki karşılarındaki rakip o markanın yetkili servisidir.Aksi takdirde piyasadaki bütün itibarı kaybolur ve iş yapamazlar üstelik bu türden haberler çok çabuk yayılır.

Yetkili servislere karşı olmadığımı her zaman belirtirim ancak yorum yaparken piyasadaki tüm saatçilerin aynı kumaştan dokunmadığını göz önüne alarak yazmanızı diliyorum.

Piyasada sorumluluk taşıyan usta hatta iyi usta pek kalmadığı ve olanlarında büyük servisler tarafından kapışıldığı düşünülürse ilk bakışta durum umutsuz gibi görünebilir ancak dediğim gibi iyi bir ustanın elinden çıkan bir saat ile servisten çıkan bir saat asla aynı olamaz birinde işyerine en fazla kazandırmayı hedefleyen bir çarkın dişlisi diğerinde ise müşterisinin cebini kendi cebinden daha fazla düşünen bir ruh vardır.
Üstelik biri saati saati sadece makinalarla kontrol eder diğeri ise yine makinada kontrol ederken saat ile konuşur onu dinler onu anlamaya çalışır...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj watchhunt06 » 14 May 2011, 06:04

asymptote yazdı:Merak ettiğim sayın watchhunt06, bu ustalar bakım yada onarımdan sonra bir garanti süresi veriyorlar mı saat için?

Sayın asymptote...
Sorumluluk hisseden saate sadece ticari bir kazanç olarak bakmayan iyi bir usta tamir ettigi yada bakımını yaptıgı saatin sahibinin saatle birlikte şikayetçi olarak dükkana geldiginde hissedeceği ilk şey utanç dır sanki karşısındaki kişinin parasını haketmeden almıştır eğer böyle sorumlu ve ahlak sahibi bir ustayla muhatap olursanız ondan 1-2 sene degil sonsuza kadar garanti alırsınız... :lol:
selamlar.....
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna ve 36 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners