TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Durumu Belirten Kısaltma ve Tabirler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Durumu Belirten Kısaltma ve Tabirler

Mesaj sedir » 12 May 2011, 15:09

Arkadaşlar, gerek bu forumda gerek bazı satış sitelerinde, gerek yabancı forumlarda saatlerin durumunu belirten ifadeler kullanılıyor.
Bunların birçoğunu tam olarak anlamıyor, tahmin ediyorum. Zaman içinde bazılarını doğru anlayabildiğimi sanıyorum ancak bu tabirlerin bir arada bulunmasının yararlı olacağını düşündüm.
Şimdi sizlerden dileğim çok kullanılan tabirleri ve karşılıklarını eklemeniz. Bilenler için çok kolay bir gönderi, bilmeyenler ve benim gibi tahmin mekanizmasını kullananlar için çok yararlı olacaktır.
Burada "çil", "sandık malı" gibi pek de standardı olmayan, pazarda reklam yapar tabirleri pek kasdetmiyorum tabii ki. Belki o kadar çok deyim de yoktur.
Benim aklıma gelenler MINT (hala ne olduğunu bilmiyorum), NIB (new in box olduğunu öğrendim ama bir bilenden daha ayrıntılı öğrensem hiç fena olmaz) gibi tabirler.
Şimdiden bilgi paylaşanlara teşekkürler.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Re: Saat Durumu Belirten Kısaltma ve Tabirler

Mesaj asymptote » 12 May 2011, 15:13

Bu konuda sanırım en doyurucu bilgiyi NickNick ten alabiliriz :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj herofb » 12 May 2011, 15:24

faydalı bir konu sedir

çil : çok iyi lokasyon:)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj drk » 12 May 2011, 15:46

Ben bildiğim birkaç tanesini yazayım.

FS: For sale-Satılık, FT: For trade- takaslık, bu ikisinin kombinasyonu FSOT: For sale or trade, WTT: Want to trade-takas yapmak istiyorum, WTB: Want to buy-almak istiyorum, NIB: New in box-yeni, kullanılmamış saat, BNIB: Brand new in box-NIB ile aynı, LNIB: Like new in box-kutusunda yeniden bir farkı yok ama kullanılmış, MINT: Nane şekeri :D -kullanılmış olduğu belli ama oldukça iyi durumda.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 12 May 2011, 16:03

drk, açıklamış zaten bende ekleme yapayım. MINT genellikle durumu 100 üzerinden 95 ve üzeri saatler için kullanılır. NOS: New Old Stock (eski stok malı yeni saat). Complete: Dış Kutu, İç Kutu, Sertifika, Kullanma Kılavuzu, Faturası varsa Servis Faturaları ile tarihi ve aksesuarları ile tam olan saatlere denir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 12 May 2011, 16:13

Standart ve objektif kriterler vardır mutlaka bu tanımlamaları yapabilmek için. Örneğin bir saatin LNIB olması için nasıl olması gerekiyor? Sahibinin gözünde yeni gibi durması yeterli değildir sanırım? :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj merttt35 » 12 May 2011, 16:23

Bende katkıda bulunayım bari hep oku hep oku nereye kadar :)

NWT:New with tags (Yeni/kullanılmamış etiketleri üstünde saat)
NWOT:New without tags(Yeni/kullanılmamış etiketleri olmayan saat)
Kullanıcı avatarı
merttt35

Mesaj asymptote » 12 May 2011, 16:28

Bugün çok şey öğrendim, herkes katkıda bulunduktan sonra bunları Sedir hocamın dediği gibi bir liste halinde sıralasak hiç fena olmayacak..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 220 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners