TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch and Omega

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch and Omega

Mesaj mrtkrks » 30 Mar 2022, 22:56

ermansire yazdı:speedy'leri çıkarsan omega'dan geriye ne kaldığı tartışılır. omega'yı gömmek için söylemiyorum, royal oak'ı çıkarsan AP'den geriye ne kalır mesela…

Bu yüzden zaten rolex, pp seviyesinde konuşulabiliyor. Neredeyse her modeli kendi sınıfında öncü ve 2022 itibariyle hepsi her yerde sold out.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj cemhk » 31 Mar 2022, 08:26

Istanbul Havaalanı Omega Butik'te, Snopy hariç birçok model bulunuyor aslında. PO'larda indirim de almak mümkün, 10% civarı.
Kullanıcı avatarı
cemhk

Mesaj orhunerkan » 31 Mar 2022, 08:33

Kimse çelik kordon takmayı denememiş mi acaba internette bulamadım hiç bir yerde

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
orhunerkan

Mesaj digitusmaximus » 31 Mar 2022, 09:56

orhunerkan yazdı:Kimse çelik kordon takmayı denememiş mi acaba internette bulamadım hiç bir yerde

Plastik kasaya çelik kordon uyar mı? Uymaz. Zaten bir de çelik kordon takacak olsalar fiyatı 100 dolar daha yukarı çıkar 300 dolar olurdu.
Kullanıcı avatarı
digitusmaximus

Mesaj rolexcollector » 31 Mar 2022, 11:34

orhunerkan yazdı:Kimse çelik kordon takmayı denememiş mi acaba internette bulamadım hiç bir yerde

Deneyenler var insta da ben birkaç kez gördüm

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj mvurucu » 31 Mar 2022, 19:42

ermansire yazdı:
omega sahipleri rahatsızmış ama omega'nın dünyada ne kadar prestijli bir marka algısı olduğu çok tartışılır. speedy'leri çıkarsan omega'dan geriye ne kaldığı tartışılır. omega'yı gömmek için söylemiyorum, royal oak'ı çıkarsan AP'den geriye ne kalır mesela...
.

yapma be abi o kadar da değil...
diver da 300 m rüştünü ispat etmiş her güncellemede güzelleşmiş gayet hoş ve güzel bir model
ben de il co-axial mekanizmalı dalgalı kadranlı mavi 300 m kullanıp çok uzun zaman keyif almıştım
keza constellation hem kadın hem erkekte güzel ve sade bir alternatif
ploprof desen kendi sınıfırnda yine nev-i şahsına münhasır bir model

tamam speedmaster omega için gerçek bir kilometre taşı ama diğer pek çok model de speedy kadar meşhur olmasa da kendi sınıfında oldukça iyi konumda ve kolayca tercih edilebilir modeller

longines den hydroconquest i çıkarırsan pek bir şey kalmıyor ama aynısını omega ve speedy için söylemek biraz haksızlık oluyor...
bu fikrin dışında mesajındaki genel bakış açısına aynen katılıyorum yapılan hamlenin her iki markaya kattıkları konusunda
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj mvurucu » 31 Mar 2022, 19:50

digitusmaximus yazdı:
slhgzl yazdı:Her misyonun pil kapağı farklı bu da sanki baskı boya ile yapılmış dediğiniz gibi boyayı kapak veriyor.Ben diğer yerlerin boya vereceğini sanmıyorum.

Ne misyonu güzel kardeşim, adam plastikten bir saat üretmiş. Kimsenin görmeyeceği bir yere de baskı yapmış sonra da "Mişşın cupitırr" diye isim takarak sanki çok ehemmiyetli saygı değer bir şey yapmış gibi gösteriyor. Yani insanlar 100 dolar Swatch saat için 100 dolarda kadranda yazan Omega yazısına para verip toplamda 200 dolar veriyorsa o saat boyamayacak.

Bunun bir de sağlık boyutu var. Plastik zaten insan tenine zararlı iken bir de boyasının terle beraber insana yapışması çıktı.

Q&Q saatler belki daha kaliteli bunlardan ama sırf üzerinde Swatch yazdığı için insan bünyesi bu gerçeği kabul etmek isyemiyor. Tartışmaya açık.

zamanında panerai nin 5k lık limited edition modelinin içinden hem de tam aksi şekilde özel bir kalibre ile duyurulduğu halde base mekanizma çıktı bu kadar sansasyon olmadı:):)

Bu bile bazı insanların marka ve modele özel bir hassasiyet veya ön yarfı ile yazdığının/yorumladığının kanıtı olur nitelikte

Kaldı ki adam plastiğe alternatif bioceramic isimli bir malzeme üretmiş, doğaya saygı mesajını vermiş
zaten kült olan bir modeli farklı renkler ile gezegenlere ithaf edip güzel bir pazarlama stratejisi yapmış...

kimsenin göremeyeceği demişsiniz ama speedy nin orjinalinde arka kapaktaki flight qualified for all manned space missions by nasa yazısını da kimse görmüyor...

bence daha fazla çamur atabilmek için sıkmayın kendinizi çok belli oluyor objektif bakamadığınız

100 dolar swatch a 100 dolar omega yazısına veriyormuşuz..yahu neyi satın alırken %100 ünü malzeme işçilik içeriğe veriyorsunuz bir söyleyin de bilelim...

Muhabbet ne kadar normale dönmeye uğraşsa da sürekli birileri çıkıp objektiflikten gerçekten akıl ve mantıktan uzak yorumlar yazıyor...

milyonlarca dolarlık euroluk 100 lerce yıllık firmanın pazarlama yetkilisine yöneticisine pazarlama öğreten mi istersin, tüm dünyada her etkisi önceden planlanmış satış hamlesine ya tutarsa diye yapmışlar diyen mi istersin....

gerçekten hayretle okuyorum yazılanları
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj schweizertorte » 02 Nis 2022, 10:58

Arkadaslar tahmin ettiginiz gibi saat mezatcilarin eline dusmus, bakalim nasil paralara satilacak. :D

Resim
Kullanıcı avatarı
schweizertorte

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, ofis ve 235 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners