digitusmaximus yazdı:slhgzl yazdı:Her misyonun pil kapağı farklı bu da sanki baskı boya ile yapılmış dediğiniz gibi boyayı kapak veriyor.Ben diğer yerlerin boya vereceğini sanmıyorum.
Ne misyonu güzel kardeşim, adam plastikten bir saat üretmiş. Kimsenin görmeyeceği bir yere de baskı yapmış sonra da "Mişşın cupitırr" diye isim takarak sanki çok ehemmiyetli saygı değer bir şey yapmış gibi gösteriyor. Yani insanlar 100 dolar Swatch saat için 100 dolarda kadranda yazan Omega yazısına para verip toplamda 200 dolar veriyorsa o saat boyamayacak.
Bunun bir de sağlık boyutu var. Plastik zaten insan tenine zararlı iken bir de boyasının terle beraber insana yapışması çıktı.
Q&Q saatler belki daha kaliteli bunlardan ama sırf üzerinde Swatch yazdığı için insan bünyesi bu gerçeği kabul etmek isyemiyor. Tartışmaya açık.
zamanında panerai nin 5k lık limited edition modelinin içinden hem de tam aksi şekilde özel bir kalibre ile duyurulduğu halde base mekanizma çıktı bu kadar sansasyon olmadı:):)
Bu bile bazı insanların marka ve modele özel bir hassasiyet veya ön yarfı ile yazdığının/yorumladığının kanıtı olur nitelikte
Kaldı ki adam plastiğe alternatif bioceramic isimli bir malzeme üretmiş, doğaya saygı mesajını vermiş
zaten kült olan bir modeli farklı renkler ile gezegenlere ithaf edip güzel bir pazarlama stratejisi yapmış...
kimsenin göremeyeceği demişsiniz ama speedy nin orjinalinde arka kapaktaki flight qualified for all manned space missions by nasa yazısını da kimse görmüyor...
bence daha fazla çamur atabilmek için sıkmayın kendinizi çok belli oluyor objektif bakamadığınız
100 dolar swatch a 100 dolar omega yazısına veriyormuşuz..yahu neyi satın alırken %100 ünü malzeme işçilik içeriğe veriyorsunuz bir söyleyin de bilelim...
Muhabbet ne kadar normale dönmeye uğraşsa da sürekli birileri çıkıp objektiflikten gerçekten akıl ve mantıktan uzak yorumlar yazıyor...
milyonlarca dolarlık euroluk 100 lerce yıllık firmanın pazarlama yetkilisine yöneticisine pazarlama öğreten mi istersin, tüm dünyada her etkisi önceden planlanmış satış hamlesine ya tutarsa diye yapmışlar diyen mi istersin....
gerçekten hayretle okuyorum yazılanları
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare