TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Homage Saatlerle İlgili Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Homage Saatlerle İlgili Yorum

Mesaj evsen81 » 12 Ara 2020, 14:05

BoluluBatuhan yazdı:
evsen81 yazdı:Zaten çoğu pilot, diver yada dress watch birbirine benziyor. Seiko,Citizen,Oris. Tissot gibi markalarda Rolex'e benzer modeller üretiyor. O mantıkla bakarsak Rolex'ten başka firma diver üretmesin. Aynı dönem üretilen otomobillerde de benzer durum var. Genelde banzer tasarımlar üretiliyor.
Benzer saatle homage saat arasında ciddi bir fark var. Ap Royal Oak orijnal bir tasarımdır. Ml Aikon benzer bir tasarımdır. Didun design ise homagedır ve benim fikrimce düpedüz kopyadır. Üstelik piyasadaki diverların büyük bi kısmının sub ile ciddi bir benzerliği bile yok. Aquis, hydroconquest, seastar, seamaster, fifty pathoms hepsi birbirinden ve subdan farklı tasarımlar.ResimResimResim

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğrudur. Aynı tasarımı bire bir İsviçre markası birebir yapsa farklı tepki görebilir :thumbup: İkonik tasarımlar vardır çoğu marka tasarım yaparken bunlardan esinlenir. AP Royal oak ta ikonik bir saattir. AP'nin tasarımını beğenen biri saatim Swiss made olsun deyip ML Aikon da alabilir Swiss made olmasına gerek yok deyip Didun Design de. Her durumda da kadranında AP yazan ne olduğu belli olmayan bir replika takmaktan iyidir benim fikrime göre :thumbup:
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
evsen81

Mesaj cengonur » 12 Ara 2020, 15:19

BoluluBatuhan yazdı:
evsen81 yazdı:Zaten çoğu pilot, diver yada dress watch birbirine benziyor. Seiko,Citizen,Oris. Tissot gibi markalarda Rolex'e benzer modeller üretiyor. O mantıkla bakarsak Rolex'ten başka firma diver üretmesin. Aynı dönem üretilen otomobillerde de benzer durum var. Genelde banzer tasarımlar üretiliyor.
Benzer saatle homage saat arasında ciddi bir fark var. Ap Royal Oak orijnal bir tasarımdır. Ml Aikon benzer bir tasarımdır. Didun design ise homagedır ve benim fikrimce düpedüz kopyadır. Üstelik piyasadaki diverların büyük bi kısmının sub ile ciddi bir benzerliği bile yok. Aquis, hydroconquest, seastar, seamaster, fifty pathoms hepsi birbirinden ve subdan farklı tasarımlar.ResimResimResim

Hocam tam aklımdan geçeni yazmışsınız tebrik ederim sizi [emoji2]

Benzer olup kendi imzasını bir şekilde atabilmiş tasarımları takdir ederim, beğendiysem almayı düşünürüm ancak homage’ye pek öyle bakamıyorum. Replica saatlere göre homage daha iyi niyetli olabilir ama bir zaman sonra kendi adıma konuşuyorum ben kesin o saatten sıkılırdım çünkü asıl istediğim saatin o olmadığı saate her baktığımda aklıma gelirdi.

Yalnız burada da saate ulaşabilirlik devreye giriyor... İstediği saati alması çok zor olan saatsever homage olan saati alırsa ona da saygı duyarım.

Mantık sizi A’dan B’ye götürür Hayal gücü ise heryere [emoji1909]
Kullanıcı avatarı
cengonur

Mesaj scorpus » 12 Ara 2020, 15:25

copycat yazdı:
scorpus yazdı:homeage üreten markalardan hangisini tavsiye edersiniz
San Martin [emoji1303]

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

san martin biraz pahalı.parnis ve corgeut nasıl?

bu arada arkadaşlar durumu olan orjinal alır almayan homage alır.isteyen giden çakma alır.herkesin tercihine saygı duymak gerek.neden bu kadar sorun haline getirdiniz anlamadım
Kullanıcı avatarı
scorpus

Mesaj Aequidas » 12 Ara 2020, 15:46

fbC yazdı:
Aequidas yazdı:Aşı,dört kapılı araba,kot pantalon ne alaka istediğinizi takın onda sorun yok ama birebir kopya legal replika olduğu değişmiyecek bu kadar paragraf paragraf yazmayada gerek yok 3 yaşındaki çocuğa gösterseniz kopya olduğunu anlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocam keşke böyle sert bir tepki vermeseydiniz. Milletimizin genelinde zaten eğer taktığın submariner homage ise rolex çakmasıdır düşüncesi hakim. Davosa takan insana, bu rolex çakması değil mi ya, demek gibi bir durum yani. Veya orient president takan adama bu rolex çakması demek gibi yani.
Hocası benim düşüncem o homage=kılıfına uydurulmuş çakma,tabiki isteyen istediğini takmakta özgür ama paragraf paragraf destan yazar gibi konuyla alakasız arabalarda 4 kapılı hepsi demek kadar saçma bir benzetme yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Aequidas

Mesaj BoluluBatuhan » 12 Ara 2020, 15:52

cengonur yazdı:
BoluluBatuhan yazdı:

Hocam tam aklımdan geçeni yazmışsınız tebrik ederim sizi [emoji2]

Benzer olup kendi imzasını bir şekilde atabilmiş tasarımları takdir ederim, beğendiysem almayı düşünürüm ancak homage’ye pek öyle bakamıyorum. Replica saatlere göre homage daha iyi niyetli olabilir ama bir zaman sonra kendi adıma konuşuyorum ben kesin o saatten sıkılırdım çünkü asıl istediğim saatin o olmadığı saate her baktığımda aklıma gelirdi.

Yalnız burada da saate ulaşabilirlik devreye giriyor... İstediği saati alması çok zor olan saatsever homage olan saati alırsa ona da saygı duyarım.

Mantık sizi A’dan B’ye götürür Hayal gücü ise heryere [emoji1909]
Hocam dediğinize katılıyorum. Ben zaten kimse homage kullanmasın bunlar çöp gibi bir iddiam yok. Sadece esinlenmekle homage farklı şeyler. Gücü yetmeyip homage tercih eden insanları yargılayacak halimiz yok. Herkes mutlu olduğu saati taksın. Ama dediğiniz gibi hem benim aklım hep gerçeğinde olur homage aynı hissi yaşatmaz hem de kişisel olarak tasarım kopyalamayı etik bulmadığım için tercih etmem. Yoksa yukarıda hukuki açıdan bahsedilmiş legal bir olay sonuçta.

Kullanıcı avatarı
BoluluBatuhan

Mesaj copycat » 12 Ara 2020, 15:53

scorpus yazdı:
copycat yazdı:
San Martin [emoji1303]

bu arada arkadaşlar durumu olan orjinal alır almayan homage alır.isteyen giden çakma alır.herkesin tercihine saygı duymak gerek.neden bu kadar sorun haline getirdiniz anlamadım
Parnis ve Corgeut idare ederler. Pagani Design bunlara yakın ancak çok az daha iyi diyebilirim.

Ancak benim şu ana kadarki tecrübeme göre San Martin fiyatının çok ötesinde. 200 USD civarına alınabilecek daha iyi bir saat olduğunu düşünmüyorum.

Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj scorpus » 12 Ara 2020, 22:43

copycat yazdı:
scorpus yazdı:
copycat yazdı:
San Martin [emoji1303]

Parnis ve Corgeut idare ederler. Pagani Design bunlara yakın ancak çok az daha iyi diyebilirim.

Ancak benim şu ana kadarki tecrübeme göre San Martin fiyatının çok ötesinde. 200 USD civarına alınabilecek daha iyi bir saat olduğunu düşünmüyorum.

san martin kendini belli ediyor gerçekten.youtube da mert kalafat ın incelemeri var bir videosunda Heimdallr marka saatten bahsediyor.fena saat değil gibi.bu saat hakkında bilgin var mı?
Kullanıcı avatarı
scorpus

Mesaj copycat » 12 Ara 2020, 23:11

scorpus yazdı:
copycat yazdı:
scorpus yazdı:
copycat yazdı:
San Martin [emoji1303]

san martin kendini belli ediyor gerçekten.youtube da mert kalafat ın incelemeri var bir videosunda Heimdallr marka saatten bahsediyor.fena saat değil gibi.bu saat hakkında bilgin var mı?
Şahsi fikrimce, Heimdallr her ne kadar kaliteli saatler üretse de, aynı modelleri kıyasladığımızda San Martin'in daha iyi olduğu yönünde.

Kullanıcı avatarı
copycat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: harun ve 229 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners