TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Kullanımında Püf Noktaları

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Saat Kullanımında Püf Noktaları

Mesaj danGerfuLL » 29 Oca 2020, 22:35

ozmo yazdı:merhaba herkese, silvana marka bir saatim var, saatte manuel tarih ayarlaması yok. mecburen akrebi gün gün döndürerek bulunulan tarihe getiriyorum. bunu rezerv boşken değil de bir müddet taktıktan sonra yapıyorum. saat çalışır iken, bu doğru bir hareket midir, ya da nasıl yapılması gerekir? bir sorum da, bir vidyoda rus saatini gece 1 den geriye doğru akşam 8 e getirip tekrar 12 ye ilerlettiğinde 1 gün atıyordu, tüm günü çevirmeden. ben de yaptım saaatimde ve oldu. 3 te 1 gibi az bir hareketle günleri atlatabiliyorum. bunun da bir zararı olur mu? şimdiden teşekkürler.

Olmaz.
Olmaz.
2. metotla tarih ayarlamaya devam edin yani 8-12. 1970 yili Tissot 784-2 kalibre saatimde de ayni sekilde tarih ayarlaniyordu. Bir sey olsa 50 yillik saate olurdu.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj ozmo » 29 Oca 2020, 22:55

danGerfuLL yazdı:
ozmo yazdı:merhaba herkese, silvana marka bir saatim var, saatte manuel tarih ayarlaması yok. mecburen akrebi gün gün döndürerek bulunulan tarihe getiriyorum. bunu rezerv boşken değil de bir müddet taktıktan sonra yapıyorum. saat çalışır iken, bu doğru bir hareket midir, ya da nasıl yapılması gerekir? bir sorum da, bir vidyoda rus saatini gece 1 den geriye doğru akşam 8 e getirip tekrar 12 ye ilerlettiğinde 1 gün atıyordu, tüm günü çevirmeden. ben de yaptım saaatimde ve oldu. 3 te 1 gibi az bir hareketle günleri atlatabiliyorum. bunun da bir zararı olur mu? şimdiden teşekkürler.

Olmaz.
Olmaz.
2. metotla tarih ayarlamaya devam edin yani 8-12. 1970 yili Tissot 784-2 kalibre saatimde de ayni sekilde tarih ayarlaniyordu. Bir sey olsa 50 yillik saate olurdu.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tamamdır. teşekkürler ilginize

Özgür
Kullanıcı avatarı
ozmo

Mesaj moy » 30 Oca 2020, 08:35

sieger yazdı:
moy yazdı:
sieger yazdı:Bence bozulmadan goturmek her baglamda gereksiz bir durum. Hele ki bazi servisler aylar aliyor, bosu bosuna aylarca saatin elde olmamasi, uf. :shock:

Dostum bunu ciddi mi dedin yoksa şaka mı yapıyorsun :?:

cok ciddi diyorum. Denizin dedigi gibi, if aint broken, dont fix it.

Peki gene merakımdan soruyorum aracınızın bakım periyotlarını nasıl ayarlıyorsunuz? Bozulunca yada yağı bitince mi gidiyorsunuz ?
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj moy » 30 Oca 2020, 08:35

sieger yazdı:
moy yazdı:
sieger yazdı:Bence bozulmadan goturmek her baglamda gereksiz bir durum. Hele ki bazi servisler aylar aliyor, bosu bosuna aylarca saatin elde olmamasi, uf. :shock:

Dostum bunu ciddi mi dedin yoksa şaka mı yapıyorsun :?:

cok ciddi diyorum. Denizin dedigi gibi, if aint broken, dont fix it.

Peki gene merakımdan soruyorum aracınızın bakım periyotlarını nasıl ayarlıyorsunuz? Bozulunca yada yağı bitince mi gidiyorsunuz ?
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj Reczebb » 30 Oca 2020, 09:16

sieger yazdı:@Reczebb selam hocam, o sallama isi pek tavsiye edilmiyor, cunku bazi saatler icin o direk darbe etkisi gosteriyor. En dogrusu elle kurmaktir, 20 tur attirsaniz zaten 0dan full dolar. Ki zaten mekanik saatler de direk bu sekilde kurulurlar, yani hic bir sorun olmaz, eskilerde sanirim fazla dolma diye bir durum soz konusuymus, artik yeni saatlerde escape kismi var, fazla dolarsa halloluyor zaten, tik tik diye bisi hissediyorsunuz. :geek:
Teşekkürler @sieger [emoji106]

SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
“Saatin kendisi mekân, yürüyüşü zaman, ayarı insandır.”
Kullanıcı avatarı
Reczebb

Mesaj sieger » 30 Oca 2020, 10:03

@moy araba ile saat ayni sey degiller ki. hatta farki da net yazayim
- arabada sorun cikarsa calismaz, yolda birakir
+ saatte sorun cikarsa durur, tamire goturur 2 hafta beklersiniz.
- arabada sorun cikarsa hayati tehlike olusturur
+ saatte sorun cikarsa durur, tamire goturur 2 hafta beklersiniz.
- arabada sorun cikarsa bakim yaptirmadiginizdan cok daha pahaliya patlar
+ saatte sorun cikarsa durur, tamire goturur 2 hafta beklersiniz ve bakimla tamir ettirmek ayni paradir (rolex icin diyorum tamami hakkinda fikrim yok, ancak genel durum hep benzerdir)
- arabaya bakim yaptirmak 3-5 gun surer, ancak bir sorun olur da araba mahvolursa daha uzun.
+ saat bozulsa da bakim da yaptirsaniz ayni surer, patekte 3-4 ay, rolexde 2 hafta civari.
- araba bozulursa siz goturemezsiniz, cekici cagirirsiniz, fazladan para verirsiniz
+ saat bozulunca saglam oldguyla ayni sekilde goturursunuz.

rolexlerde hep derler 5 senede bir, oysa 20 sene tkailmadan calisan ve bu potansiyeli olan bir saat, neden bakim yaptirin ki? Hani diyorsaniz benim ara sira oylesine harcayacak 600 eurom var, tabii ki. Ona asla lafim olmaz, ancak her halukarda ayni sure, ve ayni para tutacak bir sey.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj bengisaat » 12 Ağu 2022, 16:47

Dostlar,
Son zamanlarda selita SW200 ve devamı versiyonlarda çokça karşılaştığım bir konu hakkında uyarmak isterim..

Normalde ETA 2824 muadili olan bu mekanizma maalesef onun kadar sağlam olmadığını görüyorum
Rastladığım özellikle otomatik sisteminde ve kronik sorun olarak vurgulayacağım elle kurma sırasında oluşan hasarlar nedeniyle bu saatleri elle kurmamanızı öneriyorum.
Çünkü elle kurma sırasında yük binen racthet whell bizim sektörde ayna çarkı veya sarı çark diye söz edilen çark,cırcır makara dediğimiz kurmakolunun içinden geçen minik timsah ağzı yapısındaki öarklar ve otomatik çarklarında hasarlar çok sık rastlıyorum.

Saat ilk kola takarken 5-6 tur kurun ancak alışkanlık edinip devamlı Elle kurmaktan kaçının.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 12 Ağu 2022, 16:50

Elle kurma sırasında çıt çıt arada veya sıkça kaçırdığını hissediyorsanız saatinizde bu hasar oluşma ihtimali yüksektir
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners