TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlare Bu Kadar Parayı Nasıl Veriyorsunuz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj EnderE » 28 Mar 2019, 19:32

Ben biraz başa döneyim

Şimdi ben bir patek alacak olsam beni önce alırken kazıklarlar. Sonra satarken de dolandırırlar.

Bazı şeylerde sadece para geçmiyor tabi ederinin kat kat fazlasını vermiyorsanız.

Bir saat sever o saatlere ulaşıncaya kadar bir çok acı - tatlı tecrübe ve ciddi bir network sahibi oluyor tabi ciddi bir emek harcıyor.

Mesele sadece pahalı saat almak değil. O parayı havadan kazanan çok kısıtlı şanslı bir kesim için geçerli. Bu birçoğumuz için bir tutku, yaşam biçimi, belki pahalı bir hobi . Ama kesinlikle sadece para ile ilişkilendirilebilecek kadar sığ birşey değil.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj dogodenizli » 29 Mar 2019, 00:27

Bu başlıkta yazılanlarla birlikte, bahsi geçen segment saatleri ve fiyat artışlarını,satın alma zorluklarını falan düşününce, olayı bir nevi saadet zincirine benzettim.Sürekli artan bir grafik olduğundan fiyat-talep esnekliği zayıf kalıyor.Saat bir yatırım, hatta bazı durumlarda vergiden kaçınma aracına dönüşünce ,doğal olarak kişisel zevkleri yansıtmaktan da uzaklaşıyor.Dönüp dolaşıp herkesin(ben dahil) aynı saatlerde fikir birliğine varması bu yüzden belki de .Ne dersiniz?[/quote]

Eraslani beyefendi duygularıma tercüman olmuş. Herkes neden aynı saatleri beğeniyor aynı saatleri takmayı hedefliyor? Saat bir aksesuar değil mi? Bir sanat eseri değil mi? Nasıl herkesin zevkleri aynı oluyor? Cevap basit saat bir statü simgesi olarak görülüyor ülkemizde. Bir ticaret aracı olarak görülüyor. Muhakkak ki saat aşıkları da var bilhassa bu forumda onları tenzih ediyorum.
-Araba konusuna gelince ender beye katılıyorum. Ailece yıllardır galeri işi yapıyoruz 3 kusaklık bir gelenek neredeyse. Orta/ust segment birçok araç alıp satıyoruz e malum ülke şartlarından dolayı üst segment bir aracı satmak yıllar alabiliyor yıllarca galeride araç bekleyebiliyor. Ama su ana kadar hiç zarar etmedik e neden zarar etmedik çünkü aracı sıfır alırsan ötv kdv yi en basta sen ödersin bir arabaya 2 3 milyon tl vereceksen ya da o arabayı o fiyatlara satacaksan vereceğin yıllık verginin bir değeri yok ancak o arabaya 0 alırken vereceğin ötv+kdv+bayinin fiyat bindirmesi vs. Zaten aracın fiyatını geçiyor.
Kısaca 2. El araçta (ozellikle üst segmentte)azıcık işten anlıyorsanız zarar etmezsiniz çok büyük çaba sarf etmeniz lazım zarar etmeniz için. Ama dediğim gibi işten anlamak lazım. Saatten anlamayan.birinin eline ver pp yi değerlendirebilir mi o saati değerini anlar mi? Aynı şey.
-Tl hesaplamasına gelince. Şöyle bir örnek vereyim 3 yıl önce 175.000 usd e aldığımız maseratiyi (5000 kmde idi)
İki ay önce 250.000 usd ye sattık. Ha bu aracın 3 yıllık masrafları olmadı mi tabiki oldu onların da toplamı vergi bakım vs. 35.000 usd yani toplamda 210.000 usd ye mal olan aracı 3 yıl galeride yattıktan sonra 250.000 e satabiliyormuşuz ancak belirttiğim gibi bu araç 5000 km de değil de 0 olsaydı zaten bize o günün piyasasında geliş fiyatı 250.000 usd olacaktı.
Umarım faydalı olmuştur üstadlarım
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj dogodenizli » 29 Mar 2019, 00:49

Şunu da belirtmeden geçmeyeyim zarar etmeyeceğiniz saatler genelde limitli üretim saatler veya rolex pp veya en.kötü ihtimalle omega gibi markalar oluyor yani üst segment markalar oluyor. Yoksa örnek veriyorum 2 bin usd e oris alıp da 5 bin usd ye satan görmedim mesela. Arabada da üst segmentte durum benzer değer kaybetmiyor. Aslinda Turkiyede ekonominin temeli de bu zaten. Bu fiyatlari verecek insanlar dolar kazanıp tl harcadığı için enflasyon onlarin işine bile geliyor.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj omrfrka » 01 Nis 2019, 02:56

sieger yazdı:Ben cok elestiri olarak gormedim, arkadas aslinda diyor ki, ne kadar paraniz var ki, saati bu kadar verebiliyorsunuz..

Acikcasi bunun meslekle pek de bir alakasi yok, bu onceliklerle alakali. Mesela ben araba sevmem, kendi isimi yapiyorum, ve garip sekilde bir cok akrabam, arkadasim ya neden araba almiyorsun diyor, su anda ortalama bir araba alsam 100bin tl minimum vermeliyim, ki ben sevmiyorum, taksiye binmeyi ya datoplu tasima kullanmayi tercih ediyorum. Sizin tabirinizle bir de 10bin liralik rolexim var. Hatta ne fark eder haydi 100bin lira olsun, araba fiyati. Bu kadar basit, araba almadim bunu aldim, ve sattigimda yine benzer bir parayi geri alacagim, hatta seneler icerisinde degeri daha da artacak.

O yuzden bu konuda cok dusunmemelisiniz kanimca, sadece parasi oldugu icin saati alana diyebilirsiniz, napiyorsun sen diye, ama bu forumda oyle insan olmasi zor. Cunku gorursunuz, 100 liralik saati bile birisi alsa herkes tebrik eder, tercihi o seviyede yorumlar. Ya da birisi bir milyon liralik saat alsa, kimse de fiyatina laf etmez. Bizim icin parasindan bagimsiz bir sey saat, varligi guzel, onun temsil ettikleri guzel, benim icin en azindan asla geri gelmeyen seyleri temsil etmesi, ve bunu otomatik bri sekilde, klasik aksamlarla yapabilmesi gercekten tanimlanabilecek bri sey degil, benim icin en onemli seyleri bana her an hatirlatan bir sey.

Konudan bagimsiz: Richard mille saat satiyor mu yahu? Her saati limited, ve sadece unlulere verilen sponsor olunmus saatleri goruyoruz. Satiliyor mu hic acaba diye merak ediyorum ve hatta keske duzgun bir inceleme olsa, nasil bir mekanizma, saglam mi, oyle sporcular gibi cidden bilekteyken tenis oynayabiliyor muyuz.. baya merak ediyor insan.
neden bu rolex saatler pahalı sorusuna verilcek en güzel cevap bence [emoji1360]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
omrfrka

Mesaj MrJingles » 02 Nis 2019, 10:20

PP niye Rolex’ten daha pahalı peki? Bunun sebebi nedir? Aynı ayardaki saatlere bakıyorum PP daha pahalı. Bunun sebebi nedir? PP daha mı iyi?
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj asymptote » 02 Nis 2019, 10:46

PP'de safir kristal cam var.. ;)

Şaka bir yana karşılaştırdığınız saatlerin aynı ayarda olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Değerlendirme ölçütünüz nedir? Bunu biraz açarsanız belki daha sağlıklı cevap alabilirsiniz..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 02 Nis 2019, 10:47

PP'de safir kristal cam var.. ;)

Şaka bir yana karşılaştırdığınız saatlerin aynı ayarda olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Değerlendirme ölçütünüz nedir? Bunu biraz açarsanız belki daha sağlıklı cevap alabilirsiniz..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ufkynl » 02 Nis 2019, 10:56

En basitinden pp de dünyanın en iyi saat ustaları çalışıyor. Bir saati yapmak için 100 lerce saat bu adamı kiraliyosun gibi dusun. Biz fakirler gibi saati ücreti birkaç dolar değil bu adamların :D
Daha çok ölçüt var da bu matematiksel anlatımdan daha kolay anlaşılır diye dusunuyorum.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Engineer1153 ve 255 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners