TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Paypal'ın Türkiye'den Çekilmesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Paypal'ın Türkiye'den Çekilmesi

Mesaj kuntik17 » 25 Şub 2017, 11:40

Paypal'da yazdığınız adres ile teslim adresi farklı olabiliyor. Bir çok siteden yıllardır bu şekilde alışveriş yapıyorum. Aksi olsaydı amerikadaki hilton otele baya müzik enstrumanı..vs gönderilmiş olurdu :D
Kullanıcı avatarı
kuntik17

Mesaj barismismis » 27 Şub 2017, 20:36

creeindian yazdı:
barismismis yazdı:
Bora71 yazdı:Peki teslim adresi o yurtdışı adresi olmak zorunda değil mi? Sıkıntı olmaz mı ?

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EBay da PayPal adresine yollamak gibi bir sart yok...

Cogu Ebay saticisi alicinin adresi Paypal kayitli degilse gonderim yapmaz, hatta kargoyu paypal odeme sayfadsinda gordugu adrese yapar, kendisini riske atmamak icin.

Herhangi bir ulkeden paypal hesabi acabilmeniz icin o ulkede adresiniz olmak zorundadir, zaten paypal hesabiniza yine o ulkeden actirabileceginiz banka hesabi ve banka kartinizi baglayabilirsiniz, baska ulkeye ait banka veya banka karti baglayamazsiniz. Tesaduf veya sans eseri bunlari yapmadan bir alisveris yapmayi basarsaniz bile 1-2 islemden sonra Paypal size kapinin yolunu gosterir, aldiginiz urun veya paraniz riske girebilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Siz benim soylediklerimi tecrube ettiniz mi?
Mastercard ulusal bir hesap mi?
Kullanıcı avatarı
barismismis

Mesaj creeindian » 27 Şub 2017, 22:03

barismismis yazdı:
creeindian yazdı:
barismismis yazdı:
Bora71 yazdı:Peki teslim adresi o yurtdışı adresi olmak zorunda değil mi? Sıkıntı olmaz mı ?

Cogu Ebay saticisi alicinin adresi Paypal kayitli degilse gonderim yapmaz, hatta kargoyu paypal odeme sayfadsinda gordugu adrese yapar, kendisini riske atmamak icin.

Herhangi bir ulkeden paypal hesabi acabilmeniz icin o ulkede adresiniz olmak zorundadir, zaten paypal hesabiniza yine o ulkeden actirabileceginiz banka hesabi ve banka kartinizi baglayabilirsiniz, baska ulkeye ait banka veya banka karti baglayamazsiniz. Tesaduf veya sans eseri bunlari yapmadan bir alisveris yapmayi basarsaniz bile 1-2 islemden sonra Paypal size kapinin yolunu gosterir, aldiginiz urun veya paraniz riske girebilir.

Ben Turkiye' de yasamadigim icin Paypal sorunum yok. Ama ben guvenmedigim, iyi tanimadigim bir satici haricinde kesinlikle bir ebay saticisindan paypal disinda, kredi karti vs yontemlerle alisveris yapmazdim, simdiye kadar da yapmadim. Cunku paypal sizin paranizin guvencesini sagliyor, herhangi bir sorunla karsilastiginizda(arizali, kirik urun veya iade talebiniz) paranizi geri alamayacaksiniz.
Kullanıcı avatarı
creeindian

Mesaj barismismis » 27 Şub 2017, 22:41

creeindian yazdı:
barismismis yazdı:
creeindian yazdı:
barismismis yazdı:

Ben Turkiye' de yasamadigim icin Paypal sorunum yok. Ama ben guvenmedigim, iyi tanimadigim bir satici haricinde kesinlikle bir ebay saticisindan paypal disinda, kredi karti vs yontemlerle alisveris yapmazdim, simdiye kadar da yapmadim. Cunku paypal sizin paranizin guvencesini sagliyor, herhangi bir sorunla karsilastiginizda(arizali, kirik urun veya iade talebiniz) paranizi geri alamayacaksiniz.

Paypal a mastercard hesabi baglaniyor demek istedim.konuyu degisik yerlere cekiyorsunuz.tecrube etmediginiz bir konuda ihtimaller dahilinde yorum yapiyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
barismismis

Mesaj creeindian » 28 Şub 2017, 04:22

barismismis yazdı:
creeindian yazdı:
barismismis yazdı:
creeindian yazdı:
barismismis yazdı:[quote="Bora71"]Peki teslim adresi o yurtdışı adresi olmak zorunda değil mi? Sıkıntı olmaz mı ?

Paypal a mastercard hesabi baglaniyor demek istedim.konuyu degisik yerlere cekiyorsunuz.tecrube etmediginiz bir konuda ihtimaller dahilinde yorum yapiyorsunuz.[/quote]

;) Bu da iyiymis, konu hangi yere gitmis acaba? Biz burada Turkiye' de aktif olmayan Paypal' in derdindeyiz.
Paypal a mastercard baglayabilirsiniz elbette, calisan bir paypaliniz varsa isterseniz american express baglayin ama Turkiye ' de Paypal yok ki mastercard baglamaktan bahsediyorsunuz, bunu tecrube etmenize de gerek yok mantik yurutmek yeterli.
Kullanıcı avatarı
creeindian

Mesaj barismismis » 28 Şub 2017, 10:42

[/quote]

Mastercard ulusal bir hesap mi?[/quote]

Ben Turkiye' de yasamadigim icin Paypal sorunum yok. Ama ben guvenmedigim, iyi tanimadigim bir satici haricinde kesinlikle bir ebay saticisindan paypal disinda, kredi karti vs yontemlerle alisveris yapmazdim, simdiye kadar da yapmadim. Cunku paypal sizin paranizin guvencesini sagliyor, herhangi bir sorunla karsilastiginizda(arizali, kirik urun veya iade talebiniz) paranizi geri alamayacaksiniz.[/quote]
Paypal a mastercard hesabi baglaniyor demek istedim.konuyu degisik yerlere cekiyorsunuz.tecrube etmediginiz bir konuda ihtimaller dahilinde yorum yapiyorsunuz.[/quote]

;) Bu da iyiymis, konu hangi yere gitmis acaba? Biz burada Turkiye' de aktif olmayan Paypal' in derdindeyiz.
Paypal a mastercard baglayabilirsiniz elbette, calisan bir paypaliniz varsa isterseniz american express baglayin ama Turkiye ' de Paypal yok ki mastercard baglamaktan bahsediyorsunuz, bunu tecrube etmenize de gerek yok mantik yurutmek yeterli.[/quote]

konu;
1-ebaydan paybal ile alış veriş şartının olması,
2-paypal türkiyeden çekilmesi,
3-benim paybal dan yurt dışında adres göstererek hesap açılmasını onermem,
4-bir arkadaşın" paybal hesabında yurt dışı adresi gösterip, türkiye sınırlarına kargonun yapılıp yapılamacağı" sorusu.
5-buna benim cevabımı sizin yanlış anlayıp, başka konulara girmeniz.

ben paypaldan yurt dısı adresi gösterip hesap açtırıp, turkiyeye kargo yaptırıp ebay dan alış veriş yaptım.sanırım arkadaşımız da yurt dışında yaşamıyorsa boyle bir deneyim yaşamış.
kuntik17 yazdı:Paypal'da yazdığınız adres ile teslim adresi farklı olabiliyor. Bir çok siteden yıllardır bu şekilde alışveriş yapıyorum. Aksi olsaydı amerikadaki hilton otele baya müzik enstrumanı..vs gönderilmiş olurdu :D

siz boyle bir deneyim yaşadınız mı? ya da yaşayan bir arkadasınız tanıdığınız oldu mu? bu deneyimlerinizde bir sıkıntı oldu mu? olduysa bunları bizimle paylaşır mısınız?
Kullanıcı avatarı
barismismis

Mesaj Kakefe » 28 Şub 2017, 12:50

Konu baska taraflara daha fazla gitmeden ben deneyimlerimi anlatayim ve herkes kendi payina dusen varsa alsin veya almasin...
Moskovada yasiyorum ve paypalin TR de actigim hesabini kullaniyordum cunku Rusyada posta/kargo hizmetleri cok yavas idi ve bazi saticilar rusya ya gondermek istemiyorlardi. Paypal tr kapaninca rusyada paypal hesabi actirmak istedim. yeni hesabi aktive etmek icin benden tonlarca evrak istedi Paypal oysa ki hesabimi rusyada issue edilmis kredi kartima baglayacaktim.Rusyada bir banka yabanci olmama karsin bana kredi karti verdi ama paypal bana guvenmedi.Sebebi de muhtemelen fake hesap actigimi dusunmeleri idi. Sanirim facebook sayfalarina dosendigim yazi sayesinde islemim halloldu ama toplam sure yaklasik 1 ayi buldu.
Akabinde ebay den paypalimla bir alisveris yaptim ve kargo adresi olarak da Tr yi kullandim ama kargo gelmedi ve ben paypal de kayitli olan adresimi kullanmadigim icin bir hak iddia edemedim neyse ki 11 dolarlik birsey idi .
Bu sebeple artik paypal kullandigim tum odemelerde paypal de kayitli rusya adresini kullaniyorum. Rusyada gumruk siniri halen 1000 eur oldugu icin de ek vergi cikmiyor cogu alisveriste . Posta/kargi hiznmetlerindeki yavasligi da bu sebepten sineye cekiyorum.
Kullanıcı avatarı
Kakefe

Mesaj kuntik17 » 28 Şub 2017, 18:04

Paypal Türkiye'de aktif değil fakat zamanında youtube'un yasak olması gibi herkes bunu bir şekilde aşıyor. Örnek vermek gerekirse booking gibi siteler paypal üzerinden üyelerine ödeme yapıyor ve bookingde hala Türkiyedeki oteller mevcut.

Çok kısa süre önce velcro kayış getirtmek için paypalımı kullandım bir sorun yaşamadım.

Burada mesele şu, paypalda eskiden hesabın adresini değiştirmenizi kabul etmiyor. Yeni hesap açmanız ve adresi farklı ülke seçmeniz gerekli. Yeni hesap açıp eski kartı girerseniz, bu kart başka bir hesaba bağlı uyarısı alırsınız. Yeni kart lazım.

Bunlar olduktan sonra paypaldan alışveriş yapabilirsiniz.

Ebayde de başka sitelerde de paypal adresi dışında shipping adresi belirtiyorsunuz, kimse ısrarla ama paypal adresin başka yer ben göndermem demiyor.
Kullanıcı avatarı
kuntik17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], ogeday ve 196 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners