Merhabalar,
Aşağıda yazılan tüm yazıyı okumak istemezseniz özet şu '' 500 km civarı motosiklet seyahati sırasında yaşanan aşırı TİTREŞİM , bilekte takılı olan COSC sertifikasına sahip saatin zaman tutmasında 4-5 günlük ÇOK ANORMAL SAPMALARA neden olabilir mi ? .''
(İlk önce aşağıdaki olaylarda geçen forum üyesi gibi bu forumdaki insanların çoğunun genel manada çok kaliteli olduğu düşündüğümü bir kez daha belirtmek isterim. )
1) 114060 Rolex saatimi aşağıdaki ilan ile çok uygun bir fiyatla satışa çıkardıktan hemen sonra, sitenin değerli üyelerinden talepler gelmeye başladığı ve 3 gün geçmeden satış için forumun değerli bir üyesi ile sözlü anlaşmaya vardıktan bir kaç gün sonra da satışı gerçekleştiridik.
viewtopic.php?f=220&t=23792#axzz4QFrz48tM
Saatin kutu açılış linki :
viewtopic.php?f=13&t=20464#axzz4P3Hj21wZ
Saatin bezeli ile ilgili link:
viewtopic.php?f=12&t=20565&hilit=o2o#axzz4P3HaazgH
2) Saat satışı gerçekleştikten bir gün sonra değerli forum üyesinden ‘’….Saat sendeyken zaman tutmasını kontrol ettin mi hiç? Bir sorun var gibi görünüyor çünkü... 1 saatte 2 ila 4 saniye arası ileri gidiyor saat……..’’ şeklinde bir mesaj alınca resmen ŞOK geçirdim.
Zira ben saati ilk aldığımda 5 veya 6 kez günlük sapmayı ölçmüş ve hepsinde +2 sn/gün ileri gitmişti ne eksik ne fazla. Kişilik yapım genel olarak rahat olduğu içinde devamında ölçümü bıraktım ama saatte bir anormallik vs de sezmedim diyerek saati derhal iade alabileceğimi ve parasını iade edebileceğimi belirttim.
3) Sonrasında ise ÖZETLE değerli forum üyesi olası anlık sapmalar olabileceğini belirtelerek saat üstünde demagnetizayon , saati boşaltıp tekrar kurma, timegrapher vs gibi bir takım ölçümler yapmak istediğini belirtti ve yaptı. Bu arada aklıma''Saati teslim etmeden 10 gün önce MOTOSİKLET İLE YAKLAŞIK 500 km geziye gittiğim ve sonrasında da saati uykuya bıraktıktan sonra hiç kullanmadan değerli forum üyesine teslim edildiği '' geldi. Acaba tüm yaşananların nedeni motosikletteki titreşim olabilir mi fikri halen güncel iken değerli forum üyesinden şu mesaj geldi.
‘’…..ilk 4 saatin sonunda saatin sapması sadece 1sn idi. 5. saatte ölçüm yaptığımda saat toplamda 4.5 saniye sapmıştı. Sonraki iki saate yarım saniye civarı, sonra 3 saniye birden diye gitti... Şu anda toplam 14 saat geçti ve saatin bu zamana kadar olan sampası 22 saniye...'
4) Sonuç olarak değerli forum üyesi para iadesi olmadan, saati garanti kapsamında yapılmasını teklif etse de ''para iade edildi ve saat teslim alındı.'' . Bu süreçte tarafların en başından en sonuna kadar birbirine ''nazik, kibar, anlayış ve karşılıklı güven esasına dayalı yaklaşımı'' sıkıntılı gibi görünen bu sürecin bile keyifle geçmesini sağladı.
5)Teslim alınan saat atomik saate göre ayarlandı. Geceleri hariç her saat ölçüm yapıldı ama ben aşağıda örnekledim.
14.Kas -18:00- 0sn Burada ayarlandı başka ayar yapılmadı.
15.Kas -08:00- +5sn (Bileğe takıldı)
12:00- +6sn
19:00- +7sn (bilekten çıktı tepe yukarı bırakıldı.)
22:00- +8 sn
16.Kas -08:00- +10sn (bileğe takıldı)
22:00- +13 sn (bilekten çıktı tepe yukarı bırakıldı.)
17.Kas -08:00- +15 sn
22:00- +18 sn
Kısaca ilk alınan gece gerçekleşen anormal +5sn sapma haricinde saatlik yapılan ölçümler neredeyse 24 saatlik periyotta +5 sn gibi
Şu an için ölçümler 10 gün daha devam edecek ama COSC sınırları içinde olsa da timegraphera bağlatmayı düşünüyorum.
[b][b][b]SORU : TİTREŞİM COSC SERİFİKALI SAATİN ZAMAN TUTMASINDA AŞIRI VE DEĞİŞKEN SAPMALAR YAPABİLİR Mİ? (ÇÖZÜMÜ İÇİN SAATİN KULLANIMINA DEVAM EDİLMESİ YETERLİ GİBİ GÖRÜNÜYOR.) YENİ ALINAN SAATLERİN İLK ZAMAN TUTMALARINDAKİ DEĞİŞKENLİKLER NAKLİYE VE TAŞIMA SIRASINDA AŞIRI TİTREŞİME MARUZ KALMALARI OLABİLİR Mİ? [/b][/b][/b]