TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2016, 18:47

Gs1905, Rolex'in kendini konumlandırdığı yer biz saat severler için de çok iyi aslında. Yılda 800 bin yerine 80 bin adet saat üretseydi ve bunları 4-5 kat daha pahalıya satsaydı daha mı iyi olurdu?.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Gs1905 » 14 Eyl 2016, 18:52

asymptote yazdı:Gs1905, Rolex'in kendini konumlandırdığı yer biz saat severler için de çok iyi aslında. Yılda 800 bin yerine 80 bin adet saat üretseydi ve bunları 4-5 kat daha pahalıya satsaydı daha mı iyi olurdu?.. ;)

kesinlikle hayır :) horolojide pahalı saatin zirve ligde yer alması (tabiki her pahalı saat zirve ligde değil) çok da anlaşılabilir bir durum değil Rolex gerek Zaman tutma gerek diğer unsurlarda bence zirvedekiler ile kıyasıya rekabet edip geçebilecek bir saat kanımca biz saat severlerin mekanik saatten beklentilerini karşılamıyor mu ?(Zaman tutma,sadelik,dayanıklılık ve koleksiyon için ) yada horolojide zirvede olmak için sadece pahalı ve zor bulunabilir olması Mıdır kriterler

Gs1905
Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj Gs1905 » 14 Eyl 2016, 18:54

üstAdım sizin yazdıklarınızı alıntı yapıyorum sakın sizle tartışıyor gibi algılamayın ben çaktırmadan bilgi dağarcığımı artırmaya çalışıyorum :) öğreniyorum hepsi bu

Gs1905
Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj Gs1905 » 14 Eyl 2016, 18:56

asymptote yazdı:
Nethiustr yazdı:...yenilik konusunda oldukça tutucular, buda onları horolojik yenilik konusunda daha aşşağıya itiyor.

Bu kesinlikle doğru değil Nethiustr.. :) Rolex'in yeniliklerinden bahsedecek olsak sayfalar dolusu yazmamız gerekir.. :thumbup:

Tutucu olmak başka, maceraperest olmak başkadır. Horoloji dünyası macera kabul etmez. Bu yüzden emin adımlarla ilerlemek gerekir. Bu anlamda en tutucu olanı kuşkusuz Patek'tir..

peki patek en tutucu ise onu horoloji zirvesine taşıyan tek şey pahalı oluşumudur ? veya hangi kriter patek i zirve yaptı?

Gs1905
Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2016, 18:59

Gs1905 yazdı:Rolex gerek Zaman tutma gerek diğer unsurlarda bence zirvedekiler ile kıyasıya rekabet edip geçebilecek bir saat kanımca biz saat severlerin mekanik saatten beklentilerini karşılamıyor mu ?(Zaman tutma,sadelik,dayanıklılık ve koleksiyon için ) yada horolojide zirvede olmak için sadece pahalı ve zor bulunabilir olması Mıdır kriterler

Bak, dönüp dolaşıp yine aynı noktaya geldik.. :D
asymptote yazdı:
kuyur yazdı:Dünya Rolex i ısrarla overpriced görmüyor.

Değil zaten. Lüks segmentte f/p oranı en iyi saattir.. ;) :thumbup:

Ben de tartışmıyorum. Ama tartışabiliriz de. Medenice tartışmak güzel bir şeydir.. ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2016, 19:02

Gs1905 yazdı:peki patek en tutucu ise onu horoloji zirvesine taşıyan tek şey pahalı oluşumudur ? veya hangi kriter patek i zirve yaptı?

Hocam, bunun için markanın tarihçesini okumalısınız. Birçok etken var. Aile şirketi olması (bir diğeri AP) dahi bir etkendir.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Gs1905 » 14 Eyl 2016, 19:05

asymptote yazdı:
Gs1905 yazdı:peki patek en tutucu ise onu horoloji zirvesine taşıyan tek şey pahalı oluşumudur ? veya hangi kriter patek i zirve yaptı?

Hocam, bunun için markanın tarihçesini okumalısınız. Birçok etken var. Aile şirketi olması (bir diğeri AP) dahi bir etkendir.. :thumbup:

bunu bir konu başlığı olsada herkes horoloji ile ilgili birşeyler paylaşsa ve bizde birşeyler öğrensek sorulara cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum

Gs1905
Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2016, 19:08

Forumu biraz karıştırın. Eskiden bu konular çokça tartışıldı. Emin olun aradığınız neredeyse tüm sorulara yanıtlar bulabilirsiniz.. :thumbup:
Bir Fenerli olarak benden bu kadar.. :lol: (Şaka yapıyorum tabi.. ;) )
En son asymptote tarafından 14 Eyl 2016, 19:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea, ogeday, sphinx, Turker ve 212 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners